הקיר הזה

מצב
הנושא נעול.

t o t a l

New member
הקיר הזה

הקיר הזה
הקיר הזה בדירה הישנה שאני הולך לעבור אליה, הדירה שאני משפץ עכשיו, הקיר הזה תקוע לי כמו עצם בגרון. לא מבין איך היו מתכננים ככה דירות. מי בכלל צריך אותו? הייתי מת להעיף אותו לכל הרוחות. דירה של 200 שנה ברמת גן. קיר שמפריד בין הסלון למסדרון. במסדרון יש אינטרסול (בויידם), כך שאני לא יודע אם בטיחותי להרוס את הקיר. ואני...אני הרי לא רוצה עוד אסון וורסאי אצלי בבית. השיפוצניק אמר שאין בעיה אבל בכנות, לא הייתי שם את הראש שלי על המילה שלו. דפקתי ולא שמעתי שום עמוד. מבקש עצה. מה עלי לעשות?

אהלן טוטל

הקיר הזה
הקיר הזה בדירה הישנה שאני הולך לעבור אליה, הדירה שאני משפץ עכשיו, הקיר הזה תקוע לי כמו עצם בגרון. לא מבין איך היו מתכננים ככה דירות. מי בכלל צריך אותו? הייתי מת להעיף אותו לכל הרוחות. דירה של 200 שנה ברמת גן. קיר שמפריד בין הסלון למסדרון. במסדרון יש אינטרסול (בויידם), כך שאני לא יודע אם בטיחותי להרוס את הקיר. ואני...אני הרי לא רוצה עוד אסון וורסאי אצלי בבית. השיפוצניק אמר שאין בעיה אבל בכנות, לא הייתי שם את הראש שלי על המילה שלו. דפקתי ולא שמעתי שום עמוד. מבקש עצה. מה עלי לעשות?
אהלן טוטל
לפי התיאור שלך, כנראה אין בעיה עם עמוד אלא עם העובדה שיתכן והקיר שאתה רוצה להרוס מחזיק את הבוידעם. ולהלן שתי האפשרויות: א. להרוס גם את הבוידעם עצמו. [תמיד אפשר להחזיר בבניה קלה] ב. לתלות [כחיזוק] את הבודעם לתקרה ע"י כבל או אפילו ברזל מכופף שמחובר בצורה טובה גם לתקרה וגם להנמכה מתוך הבודעם ולעבוד עם הברגים האלו שמתרחבים עם האום ככל שאתה מהדק אותם. אחרי שהבודעם תלוי... ויש בשלב ראשון קרש תומך מלמטה. לשבור את הקיר. ולגבי עמוד, בד"כ העמוד הוא בעובי 20 ואם מדובר בקיר דק [7 או 10 ס"מ] אז העמוד בולט מתוכו. המהנדסים משתמשים בגלאי מתכת [בכדי למצוא זיון ברזל של העמוד] אבל אפשר גם קידוחי נסיון שיגלו אם מדובר בבלוק או בטון. אתה גם יכול לפנות אלי במסר [אני מסתובב בר"ג]

lank

New member
../images/Emo68.gifקיר ש"תקוע" באמצע...

הקיר הזה
קיר ש"תקוע" באמצע...
אם אתה מעוניין להסיר את הקיר- הדרך הכי קלה פשוט לקדוח ולבדוק אם הוא קיר בטון או בלוקים. קיר בעובי של 10 ס"מ יהיה בדר"כ קיר בלוקים. בויידעם לא חייב להישען על עמוד והרבה פעמים אפשר להסיר אותו ולקבל חלל רחב. פעם היו מתכננים מסדרונות ארוכים ומפותלים שיפרידו בין הסלון לשאר חדרי הבית, אבל כל דבר אפשר לפתור בעזרת תיכנון נכון של איש מקצוע. כבר התנסתי בבתים הישנים שאתה מדבר עליהם... אשמח מאוד לעזור. להשתמע.

t o t a l

New member
לא יכול להסיר את הבווידעם

קיר ש"תקוע" באמצע...
אם אתה מעוניין להסיר את הקיר- הדרך הכי קלה פשוט לקדוח ולבדוק אם הוא קיר בטון או בלוקים. קיר בעובי של 10 ס"מ יהיה בדר"כ קיר בלוקים. בויידעם לא חייב להישען על עמוד והרבה פעמים אפשר להסיר אותו ולקבל חלל רחב. פעם היו מתכננים מסדרונות ארוכים ומפותלים שיפרידו בין הסלון לשאר חדרי הבית, אבל כל דבר אפשר לפתור בעזרת תיכנון נכון של איש מקצוע. כבר התנסתי בבתים הישנים שאתה מדבר עליהם... אשמח מאוד לעזור. להשתמע.
הוא מוביל את התעלות של המיזוג. רק את הקיר. ואם יש עמוד אין לי בעיה שהשאיר אותו החשש הוא שהכל יפול אם אסיר את הקיר

gerson1

New member
תתיעץ ואולי תשאיר את חלקו של הקיר

הוא מוביל את התעלות של המיזוג. רק את הקיר. ואם יש עמוד אין לי בעיה שהשאיר אותו החשש הוא שהכל יפול אם אסיר את הקיר
תתיעץ ואולי תשאיר את חלקו של הקיר
בכל מקרה, סופו של מעשה במחשבה תחילה-תתכנן לפני שתתחיל לבצע כך שהכל ישתלב, גם המיזוג וגם שאר הדברים

גולי מ

New member
שים קורה במקום הקיר, שתשען על העמוד

שים קורה במקום הקיר, שתשען על העמוד

מצב
הנושא נעול.
למעלה