הקיץ בא!

הקיץ בא!

ואיתו מתקפת היתושות. לישון עם מאוורר אני לא אוהב, להתקין רשתות זה לא רלוונטי במקרה שלי, המנורה הכחולה מסנוורת יותר מאשר לוכדת אותם, והשמנים הארומתיים מפסיקים לפעול בשנייה שנגמר הנר... יש למישהו רעיון שישאיר אותן הרחק, ויאפשר לישון לילה שלם רצוף ו...שקט? ברעלים למינהם, אני, כמובן, לא אשתמש...

יעל ND

New member
יתושים

אם אין לך חיות מחמד, ניתן להשתמש בבמכשיר חשמלי שמבריח חרקים למיניהם בעזרת קול אל-קולי שלא נשמע ע"י אוזן של בן אדם. יש גם המון שיטות עמיות. כולם מבוססים על כך, שחרקים לא אוהבים ריחות. כמובן, שכל שימוש בריח מסתיים כש ריח מתנדף. הדבר היחידי שניתן כאן לעשות זה לשים עציצים לצד המיטה. חשוב לבחור בצמח, שלא פוגע באיכות השינה. למשל, כמה עציצי עגבניות סביב המיטה או מתחת לחלון (אם אתה נמצא בקרקע) עו כמה עצי אקליפטוס סביב הבית (אם אתה בבית פרטי) אמורים להגן עליך מפני היתושים. שיטה נטוספת: חומצה קרבולית. כמה טיפות על הגוף ועל המיטה יספיקו לכל הלילה. שינה נעימה!

עגבניות?

באמת? מה הן עושות? ומה זה חומצה קרבולית? תודה

0 אור 0

New member
עצי אקליפטוס לא עוזרים בכלל

יצא לי כמה פעמים בחיים לישון בתוך חורשת אקליפטוס - בכל הפעמים האלו יצאתי עקוצה בטירוף (למורת אמצעי הגנה נוספים)

Besomet

New member
יתושות

אני רוקח דוחה יתושים על בסיס אלכוהול ותמציות ארומטיות ומרסס על הוילונות והפאות הצידיות של המזרן. יעיל כל הלילה! עבור הלקוחות שלי ועבורי זה עובד.

Besomet

New member
אני משתמש

באלכוהול 95% ומוסיף לו כ- 10% תמציות ארומטיות. היתרונות שבריסוס צידי המזרן הם: * אין מגע עם הגוף אז ניתן להשתמש בתמציות ארומטיות שמגרות את העור, פוטוטוקסיות וכו'. * למזרן אין חילוף חומרים כמו לעור שלנו, והוא יפיץ את התמציות הארומטיות במשך שעות רבות. * לאחר מספר ימי שימוש, המזרן ימשיך להפיץ ריח אפילו ללא התזה ליומיים שלושה (חסכוני וגם נוח אם שוכחים להתיז). * משום שאין בתכשיר הזה שמנים, לא נוצרים שום כתמים על המזרן. מצאתי ששילוב של תמציות ארומטיות דוחות יתושים, השוונות מאוד בהרכבן, יוצר אפקט עוצמתי. למשל: מנטה חריפה, ארז, ציטרונלה, גרניום ועץ התה. שילוב זה יהיה יעיל יותר, מנסיוני, מאשר שימוש באותו ריכוז של תמציות ארומטיות, אך בעלות הרכב דומה כמו: ציטרונלה, עשב לימון, אקליפטוס לימוני ומאי צ'אנג.

0 אור 0

New member
תודה על הטיפ

יבדק בפעם הבאה שאני יוצאת לנפוש באוהל (בבית כאמור יש רשתות, אז אמנם השמן ליד המיטה אבל נשלף רק בעת מצוקה לילית)

כילה

הפתרון הישן והטוב, רב פעמי, ללא ריח או רעלים מתאים גם לשימוש חיצוני

רעיון משובח

אבל- אם נכנסת יתושה- זה אבוד. יוצר תחושה של סגירות, ואני מניח שכמו ברשתות בחלון- אין כל כך אויר. ו...לא עובד טוב כשיש בעלי חיים ובעלי נטייה לקפוץ על המיטה...

תערובות השמנים מעולות...

השאלה היא איך להשתמש בהם- במבער ההשפעה פגה כשהנר כבה, על המצעים זה משאיר כתמים...

ישירות על העור

זאת ההמלצה שלי. אפשר גם מעול בשמן צמחי כדי "לדלל". תמיד לבדוק מעט בפעם הראשונה ולבדוק איך מגיבים.. לא לילדים מתחת לגיל 3. עוד אפשרות היא פשוט לפתוח את הבקבוק ולהשאיר אותו ליד המיטה...גם כך אומרים שהוא יעיל. בהצלחה!

0 אור 0

New member
אני מורחת ישר על העור

התערובת שלי על בסיס שמן חוחובה כדי שאוכל למרוח גם על הפנים (שמן שקדים לא טוב לי לפנים) ומכילה גרניום + כל הלימוניים: עשב לימון, לימון, אקליפטוס לימוני, לפעמים יש לי ציטרונלה אז אני מוסיפה גם, לפעמים אני מוסיפה קצת מרווה או שמן אחר שבא לי, אבל זה הבסיס. זה עובד מצוין, אבל אחרי בערך 4 שעות צריך למרוח שוב.

0 אור 0

New member
בגלל זה לא עניתי לפוסט המקורי

כי התשובה שלי לא עונה על דרישות הבעיה - לילה שלם שקט ורצוף. לצערי, כמי שרגישה מאד לעקיצות יתושים ומוקפת ברשתות בכל חלון, אז כשלפעמים אני צריכה לצאת מהבית או שחודרים כמה למרות הרשתות , יצא לי לנסות את כל הפתרונות - מבער, זמזם אלקטרוני, מנורה כחולה, שמנים אתריים בשמן נושא ובאלכוהול ועל המצעים ופינות המיטה, ולישון בין עצי אקליפטוס (עגבניות מודה שלא ניסיתי) ולשבת בין שתילי הגרניום הלימוני ולפני שנים גם את הדוחים הכימיים מכל הסוגים .. אז הכי אפקטיבי זאת התערובת שלי - חוץ מיתושי האיגוואסו שלא התרגשו ממנה בכלל, וחוץ מהמגבלה של כמה שעות מפסיק. ודבר נוסף שאפקטיבי נגד יתושים , אבל לא שימושי כי גם לי קשה לחיות אתו , זה עשן מכל סוג: עשן סיגריות, עשן מדובר וגם הלפידים האלו שמכילים צמחים ארומטיים דוחי יתושים (לדתעי מה שעובד זה העשן אבל לפחות הריח נעים)

mic26

New member
רק עשן המוקסה אצלי מושך זבובים...

בכל פעם שאני מדליקה מוקסה בקליניקה נכנס זבוב ונדבק אל המטופל.

0 אור 0

New member
הזבובים והיתושות מחלקים ביניהם את העבודה

שלא יהיה מצב שפטנט אחד חס ושלום יעזור נגד כולם. נראה לך שסתם הם מחלקים ביניהם את היום והלילה?

למעלה