הקיוסק בבריכה ?

ויסקאש

New member
הקיוסק בבריכה ?

קראתי ולא הבנתי מדוע להכניס שותף לקיוסק בבריכה הקיוסק אמור היה להיות בלי כוונות רווח או לפחות לא למכור במחירים של אוטו גלידה בחוה"מ פסח בנחל אלכסנדר... נולדה כאן מישרה מוזרה ומיותרת בעיני,שלא לדבר על מפעיל קיוסק . אם יש הפסדים בקיוסק זה כבר סיפור אחר לגמרי,ולא צריך מנהל קיוסק ומפעיל כדי לחסל את התופעה הזו. אשמח אם מנהלת הבריכה ו\או וועדת בריכה יענו לתגובה שבת שלום יונתן

g i t t i t

New member
בריכה וקיוסק

האם היכן שהוא הופיע סיכום עונת הבריכה ? אשמח אם מישהו יפנה אותי לסיכום העונה. מסכימה איתך יונתן שהדברים אינם ברורים ומצטרפת לבקשתך לקבלת תגובה. גתית

שלי נבו

New member
קיוסק בבריכה

היי יונתן, מס' הבהרות לגבי הקיוסק : הקיוסק לא אמור להיות ללא כוונות רווח . במסגרת התקציב הכולל של הבריכה , בהחלט נלקח בחשבון רווח כלשהו מהקיוסק . בשנתיים האחרונות היו מספר בעיות בהפעלת הקיוסק מכל מיני בחינות . ועד הנהלה בחן את הנושא , והחליט לנסות השנה להביא מפעיל חיצוני מקצועי , על מנת לקבל תמונה אמיתית לגבי היקף הפעילות בקיוסק מבחינת ההשקעה ( כח אדם , חומרים וכו' ) מול התמורה שתתקבל . מחירי המוצרים בקיוסק אמורים להיות מתואמים מול וועדת בריכה / מנהלת הבריכה . אל תשכח שיש למפעיל אינטרס מובהק למכור כמה שיותר , ומחירים של "אוטו גלידה " כהגדרתך לא יסייעו לו . יחד עם זאת מצהיר המפעיל כי הוא מתכוון להשקיע בתחומים נוספים שלא היו עד היום בקיוסק . כך שאני מאמין כי בשורה התחתונה הקהילה תרוויח . שבוע טוב!!! שלי

מחירים בקיוסק

אני לא מבין מדוע הקיוסק צריך לגזור קופון מהתושבים. המחירים צריכים להיות מחירי עלות בלבד. הבריכה לא צריכה להכניס כסף היא נועדה לשרת את חברי האגודה ולא להתנהל כמו עסק . הרעיון היה התנהלות של משק סגור. משום מה משהו החליט שהבריכה היא עסק לכל דבר. והתחילו להכניס קיטנות , למכור מנוים חיצונים לתושבים מחוץ "לגוש אדומים " ,למכור כרטיסים ולהשכיר את המקום לכל דורש. כל זה בא על חשבון חברי האגודה ובסך הכל רצו בריכה שקטה ונקיה בא יכלו לשבת בנחת ובשקט. עם יש חוסר תקציב להחזקת הבריכה צריך לחשוב על העלת מחירי המנוים.

א ע ד

New member
תגובת מנהלת הבריכה

שלום לכל המודאגים והדואגים: הרעיון להפרטת הקיוסק עלה השנה מכמה טעמים: א. משום היעדרותי השנה מהבריכה והיקף המשימות הנגזרות "מניהול" זה חשוב היה לא לפגוע ברווחת הקהילה ודווקא כן לשדרג את השירות ואת המוצרים המוצעים בו ולהביא מישהו מקצועי בתחום. ב. נכון שהבריכה לא מנוהלת למטרות רווח, אבל חבר'ה, ישנן הוצאות. גבי, אתה הרי לא מאמין שמנוי בשווי של 660 ש"ח למשפחה עשוי לממן הוצאות תפעול של בריכה שחיה במשך 5-6 חודשים). אם מישהו ממש רוצה לדעת עלות התפעול היא כ-500,000 ש"ח, כן , כן , חצי מיליון ש"ח (כימיקלים, עובדים, חשמל, מים, שילוט, מנועים, ציוד משרדי, אישורים מניציפאליים, ועוד, ועוד, ועוד...). אז לפניכמה שנים האגודה שילמה בסוף השנה את הגרעונות בשנתיים האחרונות היינו מאופסים - בשורה טובה לכולנו, לא?

ויסקאש

New member
שלי תודה שענית אך עדיין אני שואל :

כפי שכתבת "בשנתיים האחרונות היו מספר בעיות בהפעלת הקיוסק מכל מיני בחינות" ואני שואל, מדוע צריך עוד משרה ? נראה לי שאנשים רוצים לקבל תשובות ברורות יותר, תודה יונתן

שלי נבו

New member
הבהרה ליונתן

יונתן, לא מדובר על תוספת משרה לבריכה , להיפך , מדובר על פחות הוצאות על כח אדם : כח האדם שיעסוק בקיוסק יהיה באחריותו ובמימונו של מפעיל הקיוסק. היקף המישרה של מנהלת הבריכה יורד מכיוון שירד ממנה כל נושא הטיפול בקיוסק . שלי

שאלה לשלי

האם בסופו של דבר מעבר להוזלת עלויות התפעול ושיפור השרות האם כאשר נגיע לבריכה נשלם מחיר הגון/לא יקר על מוצרים וזאת מאחר והגירויים של הקיוסק לילדינו הם גדולים ונוצר מצב שלהגיע לבריכה נהיה מאוד יקר

שלי נבו

New member
תשובה לרון

כפי שכתבתי , יש בקשה מטעם המפעיל לשבת מול וועדת בריכה / מנהלת הבריכה ולקבוע מחירים מוסכמים. יש לו אינטרס , כמו לכל בעל עסק , למכור . כוחות השוק עושים את שלהם, כך שאם המחירים יהיו גבוהים הוא פשוט לא ימכור .

תשובה לשלי

הכל טוב יפה ונכון אולם בדיוק זאת הבעיה שהאינטרס שלו למכור/להרוויח וזה בסדר אולם אני סבור שהקיוסק הזה חייב להיות מאוזן תקציבית לא להפסיד וגם לא להרוויח זאת הייתה להבנתי מטרת הקמת הקיוסק שרות לתושב יש למצא את האיזון למחירים ועם פיקוח שלנו כי כידוע לך זה קשה מאוד לילדים לעמוד בפיתויים של הקיוסק ולנו ההורים זה לא קל כל הזמן לומר להם לא או לחילופין לשלם מחיר יקר(בשנה שעברה היו מס' דברים יותר יקרים מהמכולת)

שרהפ8

New member
עבודה עברית

ראיתי שעלה בפורום נושא העסקת ערבים באזור התעשייה. לפי מה שאני זוכרת, זה בכלל לא היה צריך להיות, גם אם לא מחויב המציאות שאותם אנשים הם האחראים במישרין או בעקיפין לפריצות המרובות. שאלתי היא מה לגבי העסקת ערבים בתוך היישוב? זה זמן רב אני תוהה מדוע המנקים בבית הספר הם ערבים. אולי יש למישהו תשובה. אשמח לקרוא אותה, שרה פוקס

בסוף הקיוסק נמכר למישהו זר מבחוץ...

בעוד משפחת דדון היקרה שכל כך רצתה להפעיל את הקיוסק נדחתה במכרז בגלל 500 ש"ח בלבד! לי אישית מאוד עצוב שמשפחה כל כך וותיקה ומוכרת בכפר שכבר ידועה בהצלחתה בהפעלת מקומות נדחת בגלל סכום כזה פעוט. ועוד בשביל מי? מישהו זר מבחוץ,שאנחנו לא יודעים איף יפעיל את הקיוסק,באיזה אופן,מה יהיו המחירים,מה יהיה היחס,מה יהיה התפריט. לא עדיף ללכת על בטוח עם מישהו מהכפר שכולם מכירים ויודעים שהוא הוגן במחירים ונותן יחס נהדר לכלל? אז עם כמה שמדברים על האינטימיות והמשפחה שבכפר ועל זה שהיא עדיין כאן. ברגעי האמת אנחנו כושלים. אני מאוד מקווה שהגזרה לא נחתמה סופית ויש עוד דרך חזרה. חשוב מאוד שמחזיקי הקיוסק ועובדיו יהיו מהכפר,אתם ממש לא רוצים איזה גזלן שיפול על הקיוסק ויהפוך אותו לאיזה עסק נאלח שירוקן את כיסייכם וישאיר אתכם חסרי אונים מול ילדיכם הקטנים והדרשנים. שוב אחזור על זה שעצוב לי שמשפחה וותיקה בכפר שמשלמת 18 שנה מיסים ותורמת לכפר בכל כך הרבה רובדים נדחת בגלל 500 ש"ח זעומים. תאמינו לי שאם הייתי יכול הייתי מביא להם את ה500 ש"ח האלה ורק שלא יתרחש הביזיון הזה. אבל אין באמצעותי...אני מקווה שכפר שהתקציב שלו כל כך גדול ומתבזבז לעיתים על דברים פעוטים ופחות חשובים מקיוסק בבריכה האהובה שלנו ידע להתגמש פה ולהחזיר את הצדק למקומו. שבת שלום... (אעדיף להשאר חסוי מטעמי נוחות,מקווה שתקבלו את זה)

שלי נבו

New member
תיקון טעות

אני לא יודע מאין הסכומים שאתה זורק בחלל האויר, אך הם רחוקים מאד מהמספרים שנקבת. ההצעה שהתקבלה הייתה גבוהה בעשרות אחוזים מההצעה הבאה אחריה . ( בתור אחד שלא היה שותף לבחירה ) תן את הקרדיט לאנשים שבחרו ,שלקחו בחשבון שיקולים נוספים לשיקולים שהעלת .

למעלה