הקטנת חזה

effie13

New member
הקטנת חזה

שלום, לפני כ-שש שנים עברתי ניתוח הקטנת חזה, היום בני הראשון בן שבוע וחצי ולצערי אני חושבת שאין לי מספיק חלב עבורו, אני כל היום מניקיה והוא עדין רעב אחרי כל הנקה נרדם ל 15 דק' ומתעורר רעב שוב ויונק שוב 30 דק' וחוזר חלילה ולכן לא ישן טוב ומקטר כל הזמן, ניסתי לשאוב ואכן לאחר שאיבה משני השדיים של כ 40 דק' יצא לי פחות מ 10 מ"ל. האם זה אומר שהצינורות שלי נפגעו ? מה עליי לעשות ?

Julia1976

New member
זה בכלל לא אומר שהצינורות שלך נסתמו

בגילו הצעיר של בנך מאוד יתכן שהוא ינק באופן שאת מתארת כאן. חוץ מזה קפיצת גדילה ראשונה היא בסביבות גיל 10 ימים, זו גם יכולה להיות סיבה שהוא נצמד אליך ויונק כל הזמן (כך הוא מגדיל את ייצור החלב). הכי טוב והכי כיף להכנס איתו ביחד למיטה ולא לצאת ממנה (תופעה זו נמשכת בד"כ 24-48 שעות). אם תשימי את תינוקך לידך, תראי שהוא יישן יותר ותני לו לינוק כמה שהוא רוצה, אלא אם כן יש לך כאבים כלשהם וזה יכול להעיד על בעיה בתפיסה או כל מיני דברים אחרים ואז כדאי לראות יועצת הנקה. לגבי השאיבה - כדי שהגוף יתרגל למשאבה צריך לשאוב לפחות שבוע-שבועיים בשעות קבועות, ככה הגוף יבין שיש ביקוש וייצר יותר חלב. ההתחלה של שאיבות היא כזו בד"כ (10CC - אצלי היו טיפות בודדות שעד שניסיתי לאסוף אותן ביחד התייבשו לי). דרך אגב, עם איזו משאבה את שואבת? יהיו כאלה שימליצו לך לא לשאוב בכלל בינתיים (רק לאחר 6 שבועות) כדי לתת למשק החלב להתייצב. תחליטי מה שתחליטי, בינתיים שיהיה המון בהצלחה, כל התחלה היא קשה, אבל זה משתלם אח"כ (מנסיוני).

It could be a problem

I would suggest that you meet with a yeotset hanaka to check if the surgery is causing the problem. There are moms after breast reduction who were able to produce and release all the milk teh baby needed, and others who did not. even if your baby is getting small amounts of your milk, it is important.​

למעלה