הקטנה מתגעגעת אליי

SN9801

New member
הקטנה מתגעגעת אליי

גרושתי צלצלה עכשיו שאדבר בטלפון עם הקטנה(בת כמעט 5). היא לא מצליחה לישון כי היא מתגעגעת אליי! דיברתי איתה קצת וממש נקרע לי הלב מבפנים לשמוע את הקול הפצפון הסדוק שלה חנוק מדמעות. הקשיים שלה החריפו בחודשים האחרונים והיו לה כמה התקפות שהיא פשוט לא רצתה לתת לי ללכת אחרי כל פגישה שלנו למרות שהיא רואה אותי לפחות פעמיים בשבוע. לפני מספר ימים חזרתי עם הבנות משבועיים בחו"ל. שבועיים אינטנסיביים שלהם ללא אמא,רק עם אבא. דווקא לגדולה הייה יותר קשה בטיול עם הגעגועים לאמא. הקטנה בקושי התגעגעה. יכול להיות שעכשיו שפתאום היא שוב התנתקה ממני לכמה ימים אני פתאום חסר לה. מצד שני גם לפני הטיול היו לה קטעים שקשה לה להיפרד ממני. אני כל הזמן אומר לגרושתי שחייבים להיות ערניים לבעיה הזו. שכואב לי לראות את הקטנה סובלת ככה. אבל גרושתי רק אומרת לי "אין מה לעשות,אנחנו גרושים וזאת עובדה והיא צריכה ללמוד להתרגל לזה". אני מרגיש שגרושתי מתייחסת לכל העניין בביטול כאילו זה רע הכרחי שצריך להשלים איתו וזה יעבור מאליו. עשינו עם הילדה שיחות בעבר,נתנו לה דברים שלי למזכרת...ניסינו כמעט הכל ושום דבר לא עוזר. נשאר רק הצד של העזרה המקצועית ולזה גרושתי לא מסכימה כי היא לא חסידה גדולה של טיפולים פסיכולוגיים(בהחלט אחת הסיבות שגם הטיפול הזוגי שעשינו בזמנו בנסיון להציל את הנישואין לא הצליח). אפילו כשהצעתי לה הערב שתתייעץ לפחות עם הגננת היא הגיבה בביטול מופגן ובחוסר סבלנות כאילו ההתנהגות של הקטנה זה איזה מטרד שמפריע לה עכשיו ללכת לישון. לא יודע למה היא מנסה לגמד את הבעיה הזו. נו טוב זה לא חדש שאנחנו לא רואים עין בעין בנושא הזה ובכלל. הרי אם יכולנו לשתף פעולה יותר טוב אולי לא היינו מתגרשים בכלל... לי כל זה יותר קשה לא יודע למה. כשלילדה רע אני מרגיש שרע גם לי וזה עושה אותי ממש עצוב. אני רק רוצה שהיא תסבול פחות ואני לא יודע איך.

n o g a1

New member
כואב לקרוא

ילדים יודעים להפעיל כפתורים. ילדתך המתוקה מפעילה כפתור מאד מסוים אצלך , זה ברור. יתכן שהיא יודעת להפעיל כפתור אחר אצל גרושתך. זו יכולה להיות הסיבה לכך שאינכם חווים את הילדה באופן שווה. ברור שההפעלה באה ממקום של מצוקה , של קושי , של כאב ולכן אין לראותה בזלזול , חלילה. הקטנטונת מתיישבת לך במקום מאד רגיש , כנראה ומצליחה בכך להבטיח באופן חד משמעי את התייחסותך המלאה אליה. אילו היית פחות מיוסר והיית בא לקשר איתה (עם הקטנה) ללא יסוריי מצפון יתכן והיית חווה אחרת את הקושי שלה? אולי היית במקום אחר מגיש לה את עזרתך בהתמודדות? יתכן שהקושי של הקטנה מעורר צורך לעורר גם אצל גרושתך סוג של רגשות אשם? לא יודעת... בכל מקרה , שווה לך , להתייעץ על מנת להתחזק ולהיות מסוגל להושיט לה עזרה . החוזק שלך יבוא מהבהרת המקום בו הקטנה מצליחה להפעיל אצלך את כל כפתוריי הכאב. בהצלחה

פברואר68

New member
תתיעץ יעוץ מקצועי בעצמך

אתה רשאי להתייעץ עם איש מקצוע לקבל הקשבה המלצות ורעיונות טובים להתמודד עם המצב אין צורך שתבקש את רשותה (של האקסית ) קח לך סדרת שיחות ויתכן שתרגיש פחות אבוד יותר בטוחו תעביר תחושות אלה לילדה שרוצה לשאוב ממך כוח וביטחון להתמודדות שולחת לך מסר... בהצלחה פברואר

מגשימה1

New member
"הרגת" אותי עכשיו בורחות לי ים של

דמעות , אבל יש לי גם רעיון , במקום ששניכם תלכו להתיעץ , פשוט אתה תלך לבד להתייעץ עם מומחה ילדים ואז עם העיצות שלו או שלה , אולי כן תוכל לעזור לבת שלך גם בלי שזה יטריד את אשתך לשעבר . למשל אם הפרידה צריכה להיות יותר ארוכה , פשוט חצי שעה או שעה לפני שאמא שלה באה תגיד לה אמא עוד מעט באה , רוצה שנצייר ביחד לפני כן ? או רוצה שנצייר לאמא ציור ? ככה היא תרצה שאמא שלה תבוא בשביל להראות לה את הציור . סתם דוגמה שאתה יכול לעזור לה בלי לשתצטרך את העזרה של אמא שלה . אין לך מה להפסיד אפילו אם תוכל ליישם רק חלק מהעיצות , זה יכול לעזור . מקווה בכל ליבי שזה יצליח , כדי שגם אתה וגם הילדה לא תצטרכו לסבול יותר

noam weissman

New member
ילדינו המתוקים/ות

ראשית הרשה לי לעודד אותך שיש לך לפחות קשר כזה עם גרושתך שמאפשר שיתוף פעולה, גם אם הוא חלקי. לצערי אצלי המצב יותר גרוע ויש אפילו גרועים הרבה יותר. במקרה שלי גרושתי משגעת תרתי משמע את הילדה, כועסת עליה כשהיא מנסה לשתף אותי בדברים שקורים לה אצל אמא בטענה שאני לא צריך לדעת וכו. ממש לא מעניין אותי מה גרושתי עושה אבל מה שקשור לילדה מעניין אותי מאוד. הילדה כבר לא יודעת מה מותר לספר לאבא ומה לא. הפחד והנאמנות (מעורבבים) לאמא משתק אותה
כבר מספר פעמים קרה שלאחר שהילדה הייתה איתי ליותר מכמה ימים איך שהיא חוזרת לאמא יש מאבקים, בכי היסטריה וכו. אצלי היה שקט ופינוקים ואצל אמא מאבקים, צעקות ..... רק אתמול עברתי שוב קטע שכזה שלאחר מכן פשוט ישבתי עם דמעות ! החוסר עונים הזה משגע. הילדה בבית אמא בוכה לחוצה, אמא מרימה את הקול ואני ממרחק יושב חסר עונים. ההודעה שלך כל כך מובנת לי שאין מה לומר חוץ מלחזק שוב את ידיך. היה חזק, במידה ובעתיד לבנות שלך יהיה טוב יותר אצלך מאשר אצל אמן הן תוכלנה לקבל החלטה לעבור לגור איתך. תהיה אתה, תאהב אותן ללא תנאי והיה שמה בשבילן עד כמה שאתה יכול. ההשקעה הזאת תשתלם לאורך זמן ואינשאללה תקטין את הנזק הנפשי כשתיגדלנה. בברכה, נועם.

mamba2

New member
הלוואי שבעלי בקרוב לשעבר היה לו אכפ

אכפת מהבת שלו. אבל מה שאני יכולה להמליץ לך זה כך. אני על ההתחלה שיטפתי את הגן בכך שאנחנו בהליכים ואני רוצה שיערבו אותי בכל שינוי כמו כן דיברתי עם היועצת של הגן. זה לא משהו שאתה צריך את האישור של אישתך בשבילו. זאת הבת שלך ואתה יכול באופן עצמאי לדבר עם הגן ולקבל עידכונים. בעלי גם התקשר לגן פעם אחת ואין לי בעיה עם זה. לך בעצמך לפסיכולוגית קלינית לילדים שהיא תיתן לך יעוץ איך להתמודד עם הילדה ואיך להקל עליה. מה להגיד ומה לעשות בזמן הפנאי . אצלנו יצרנו מצב שהוא מתקשר כל ערב להגיד לילה טוב. אולי זה יעזור לה. אומרים לה מה הולך להיות כל יום ומי יבוא לקחת אותה. זה נכון מה שאשתך אומרת זה המצב והיא תצטרך להתרגל אליו אבל נראה לי שהאמירה באה ממקום של כאב ומבלי לדעת מה הסיפור אבל רצית גט , הילדה סובלת הכל באשמתך. בהצלחה

noam weissman

New member
לא אהבתי את התגובה בלשון המעטה ../images/Emo10.gif

סליחה אבל אולי תאירי את עיני הקוראים עם המשפט האחרון שלך ? "ומבלי לדעת מה הסיפור אבל רצית גט , הילדה סובלת הכל באשמתך." למה הוא אשם, האם יש מצב שבו הנשים (לא מכליל) שיצרו מצב בלתי נסבל וגרמו לבן הזוג להרים ידיים, שתודו בכך ? מהודעתו אני מבין שהוא דווקא כן מעוניין בשיתוף פעולה עם הגרושה, מעוניין בטובת הילדה וכו. התמונה המצטיירת היא שדווקא הגרושה היא קשת העורף והאטומה. אני מכיר גם מקרים הפוכים שבהם הגרושה מנסה לקבל את שיתוף פעולה מצד הגרוש ונתקלת באטימות
. אין תרופת פלא לגרושים וזה קשה לכולם/ן. החוכמה והבגרות של אנשים גרושים מתבטת בכושר להפנים את המצב ולהקל עד כמה שאפשר על הילדים. לצערי יש רבים/ות שמשחקים עם הילדים על מנת לפגוע בבן/ת הזוג. לאורך זמן מי שנפגע זה דוקא המסית ומחרחר המלחמה אבל בנתיים נגרם נזק שחלקו בלתי הפיך לילדים. למה לזרוק חול בעיני האחר מבלי לראות תמונה מלאה, "למה לומר אתה יזמת אתה אשם ?".... נועם.

אם אישתי לשעבר הייתה ממבה

היום כבר הייתי בגן עדן. וממבה יקירתי,"אמירתך באה ממקום של כאב" כי התחלת ב "הלוואי שבעלי בקרוב לשעבר"....וכו' וכו' וכו'.. עכשיו מה שאני מבין שאת כאן מ א ש י מ ה את כל הנשים והגברים בעולם שרצו גט...כך את כותבת..."ומבלי לדעת מה הסיפור אבל רצית גט,הילדה סובלת הכל באשמתך". שמעתם בנות הפורום???? רציתן גט-אתן אשמות בסבל הילדים !!! ולבסוף את גם מאחלת בהצלחה מה אגיד לך...הניק שבחרת...הולם אותך להפליא...

SN9801

New member
הבהרה קטנה:

במקרה שלי לפחות הגירושין זו יוזמה של שנינו ואפשר אפילו להגיד ששנינו חשבנו על הצעד הזה כבר זמן ארוך ובסוף דווקא גרושתי יזמה לראשונה את המעשה כשאני כמובן לא התנגדתי כי הבנתי שהסיפור גמור. אין שום סיכוי שבעולם שגרושתי כביכול "מאשימה" אותי בגירושין האלה! גרושתי יודעת שהגירושין היו כורח המציאות. גם היא כמוני ניסתה במשך כמה שנים טובות למנוע את רוע הגזירה כך שלטענה כאילו אני אשם בגירושין ממש אין שום שחר. אולי זה נכון אצל זוגות אחרים. לא אצלנו!!!

childman1

New member
אצל כולנו הלב נקרע כשהילדים

אומרים משפטים של געגעועים או כאב, סה"כ הם לא אשמים בסיטואציה הזו. שבוע שעבר הבת שלי אמרה לי שנמאס לה כבר לגור בשני בתים והיא רוצה בית אחד עם אבא ואמא כי כשהיא אצלה היא מתגעגעת אלי וכשהיא אצלי היא מתגעגעת אליה. ישבתי והסברתי לה את המצב ואני מקווה שאכן הבינה, יומיים הייתי עצוב אחר כך ורגשות האשם הטבעיים עבדו אצלי שעות נוספות. יחד עם זאת, אני לא הייתי מבטל את מה שגרושתך אמרה, הילדים יתרגלו למצב ויסתגלו. לפעמים לערב יועצים גורם לילד תחושה שמשהו אצלו לא בסדר ביחס לילדים אחרים, או לחילופין זה פוגע בסמכותיות של אמא ואבא כי עכשיו היועץ כביכול מנהל את המשפחה ואז הביטחון של הילד בהוריו נפגע, ובגלאים האלו הם צריכים שיהיה להם מקסימום ביטחון באבא ואמא ובהחלטות שלהם לגביהם. אני נגד לגמד את הבעיה ואני בעד לשוחח עם הגננת ואת זה אתה יכול לעשות ללא צורך בגרושתך, אבל אל תמהר לרוץ ליועצים לפעמים האפקט של זה פשוט הפוך, את רוב הבעיות עם הילדות אתה יכול לפתור עם גרושתך ללא צורך ביעוץ. ובכל מקרה אם הולכים ליעוץ תלכו מבלי שהילדות ידעו על כך, תקבלו יעוץ אישי ותיישמו את מה שנראה לכם.

למעלה