הקטל בכבישים

הקטל בכבישים

מסוף השבוע ועד היום יש יותר מחמישה עשר הרוגים בתאונות דרכים. מדוע לא מכריזים מצב חירום לאומי בנושא זה, כפי שנעשה עם הביטחון ועם הכלכלה? מדוע לא מתחילים לפעול במקום להפעיל מסעות פירסום שלא עוזרים, ובמקום זה מתחילים לאכוף את החוקים כמו שצריך, להעלות את הדרישות לקבלת רישיון ואולי אף את סף הגיל, וכו´. חוסר המעש בנושא זה הוא, לדעתי, בגדר רשלנות פושעת.

Roobie

New member
מסכים איתך

כבר כתבתי פעם על הנושא הזה, שלא מתייחסים כמעט לנושא של תאונות הדרכים אלא אם כן מדובר בסיפור ממש מיוחד. זאת בעיה לא פחות חמורה מאשר הבעיה הביטחונית, והיא גורמת להרבה יותר הרוגים. אחד הפיתרונות הוא פיתוח רכבת, ואחת יותר רצינית ממה שיש היום. אני גר באזור מודיעין, ואם יוצא לי לנסוע לתל-אביב בשעות הבוקר אפשר לראות המון תאונות, בגלל העומס בכביש ירושלים-תל-אביב. אם יקימו סוף-סוף תחנת רכבת בירושלים ובמודיעין, אנשים רבים יעברו להשתמש ברכבת וזה יוריד את העומס. כך לגבי כל עיר בארץ. צריך שבכל עיר שיש בה מעל 20,000 תושבים שתהיה תחנת רכבת. בנוסף לכך, מאוד הפחיד אותי לשמוע על הנהג - נהג חדש בן 17 שכנראה רק עכשיו התחיל לנהוג לבד. בתור אחד שבדיוק הלילה נגמרה לו תקופת המלווה ברישיון (וכמובן שדאגתי לעשות כל הלילה סיבובים עם כל מי שאפשר) מאוד לא נעים לשמוע על כאלה מקרים.
יהי זיכרם ברוך

צודק בהחלט...

רכבת אמיתית בישראל, כפי שניתן למצוא במיוחד באירופה (בדיוק חזרתי מטיול בבריטניה שם זה ממש תענוג לנסוע ברכבת), הייתה עוזרת בהמון תחומים: כלכלה, אבטלה, זיהום אוויר. ממש חבל שבארצנו לא מתייחסים לנושא זה ברצינות, ובמקום זה מקימים כבישים חסרי כל טעם כמו חוצה ישראל. מצד שני, הקמת רכבת שכזאת דורשת ראייה לטווח יותר רחוק מהשעתיים הבאות וזה הוא משהו שקברניטי המדינה לא התברכו בו.

התקציב הוא לא הבעיה

לפחות לא בנושא תאונות הדרכים.... אם אני לא טועה, מדינת ישראל מוציאה עשרות ואולי אף מאות מליונים של שקלים כל שנה על המלחמה בתאונות. למרות זאת, מספר ההרוגים לא יורד. למה? כי מי שמנהלים את הענינים הם בירוקרטים חסרי מעוף וחזון, עסקנים שבמקום לדאוג לחיי אדם רוקדים בחתונות של חברי מרכז, פוליטקאים שמעדיפים את טובת עצמם על טובת הכלל. כל עוד לא תשונה השיטה, כל עוד בחירת נבחרי העם לא תהיה בידי העם עצמו אלא בידי גוף מצומצם של 3000 חברי מרכז במקרה הטוב ו-5 רבנים במקרה הרע, לא יגיעו לקודקוד הפירמידה האנשים המצוינים שיש ביכולתם באמת לפתור את הבעיות.

נו למה?

ואני מקווה מאוד שלא תענה בתשובה "בגלל ההתנחלויות". וגם המלחמה היא לא תירוץ, מכיוון שעם כל הכבוד - כסף עדיין יש למדינה. בכסף שיחסכו במקום בניית כבישים מיותרים, או כל חוכמות החלם שהתפרסמו, למשל, בתוכניתו של אמנון לוי מיליונים היו נחסכים ופרוייקטים לטווח ארוך היו נבנים. בנוסף, יש לעשות מהפך במערכת הבירוקרטית המסועפת, בעלת עשרות תפקידים כפולים ומיותרים, ובכך גם לבוא לקראת האזרח וגם לחסוך כסף. כסף ניתן לחסוך גם בשכר אבטלה אם יעשו שינוי בדרכי החלוקה וגם עקב העובדה שהשקעה בתשתיות תוריד את האבטלה. אם ניפטר משליש מהשרים, גם משם נצליח להביא עוד כסף. אם נפריט חברות בבעלות ממשלתית, גם יהיה עוד כסף וגם נעבור עוד שלב בדרך לליברליזציה של המשק. יש מאיפה להביא את הכסף, אין מי שרוצה, כי זה דורש התעמתות עם מערכת בירוקרטית שתפעיל את כל כובד משקלה נגד מהלכים שכאלה.

אי אפשר להאשים פה אף אחד, חוץ...

מאותם נערים טיפשים ששתו ואז נהגו. אמרו שהם שתו וודקה, ואחד מהם התקשר לחברה שלו והזמין אותה לשתות איתם וודקה. אך היא סרבה, למזלה !! חוזרים על זה מיליון פעמים, לא שותים כשנוהגים, וזה כל כך מרגיז שהם נהרגו כי הנהג שתה. הרי אומרים את זה כמעט בכל יום, יש פרסומות, כותבים על זה בעיתונים. אבל מה לעשות, יש עדין אנשים טיפשים בארץ הזאת, שכמה שלא תחזור הם עדין לא יקלטו.

כן, אבל אם היתה אכיפה...

אם היה איזשהו מנהיג עם חזון, שהיה שולח את כל משטרת התנועה ביום שישי בלילה בין השעות 2 עד 6 לעמוד ליד פאבים ולבדוק אלכוהול של נהגי רכבים שיוצאים משם, ומי שהיה נתפס רשיונו היה נשלל ל5 שנים , אז יתכן שהם היו חוששים לשתות.

Roobie

New member
הרעיון טוב בתיאוריה

אבל מצד שני אין למשטרה מספיק כוח אדם בשביל זה. כבר עכשיו מתריעים על כך שהשוטרים נשחקים מרוב עבודה בשל המצב הביטחוני.

תצא ביום שישי בערב

ותראה כמה ניידות עומדות ותופסות אנשים על מהירות של 20 קמ"ש מעל המותר. אפשר להפנות לצורך המשימה הזו חלק מהאנשים האלה. אבל מכיוון שגם בדיקת מהירות היא חשובה, למה שלא יגיסו לטובת העניין כמה אלפי מובטלים? בשביל ללמוד לעשות בדיקת שכרות לא צריך להיות בעל תואר ראשון בפיזיקה גרעינית...כל מובטל יכול לעשות זאת. אם יסרב- שישללו לו את דמי האבטלה מיד.

Roobie

New member
הבעיה היא תקציבית

אני מסכים איתך בעיקרון רעיון מצויין אבל מאיפה נשלם לאותם מובטלים? כבר הצעתי פעם בפורום מסויים (לא פורום באינטרנט..) רעיון דומה, לגייס עשרות-אלפי מובטלים למשטרה, אבל באמת שכחתי את הקטע של התקציב. מישהו דאג להזכיר לי.

Ouri_s

New member
זאת בעיה..

במקום לבדוק את האלכוהול בדם של אותם נערים ולשלול להם את הרישיון ל-5 שנים ולהרתיע , או לעצור נהגים שנוסעים כמו מופרעים ולא עוצרים בעצור וכד´ , הם עסוקים בלעצור נהגים שנוסעים 20 קמ"ש בכביש ישר שבלאו הכי הסיכוי לתאונה שם בגלל המהירות שואף ל-0. אתה מבין , יש להם מכסת דוחות והם מבצעים אותה , אבל לא על הדברים ההכרחיים והחשובים , וזאת הבעייה העיקרית לפי דעתי.

למעלה