הקו הנכון.....

mendev

New member
הקו הנכון.....

אתמול עברתי סופ סופ את שלב ב' של הקורס הידוע לשימצה כאופנוען מאומן... מי שראה אותי בסיבובים ובהטיות של האופנוע יודע שאני אהבתי את צידי הצמיגים שלי כי הכרתי להם את האספלט באופן אישי ואינטימי... אז אתמול מר פרדר הוביל אותי בפיתולי ליאון במהירות שאני לא האמנתי שאני יכול.. הבנדיט האדום נטה בהטיות שאני לא האמנתי שאפשריות... (תשאלו איזה חבר כבוד בפורום הוא ראה אותי עושה את זה) היום נסעתי לעבודה בבוקר וחזרתי בערב ודווקא נגד כיוון הפקקים... איזה כיף והזיגזוגים באו בהטיות שלא חשבתי שאני עושה ונשאר על הגלגלים... בסיבובים עשיתי את הפניות נכון שאני מתחשב במזדות והמיצובישי שפזורות להן כמו פטריות אחרי הגשם בדרכי... ככה אני עור את דרכי מעביר את הצפונית בכניסה לאיילון כמו בספר שרק איזו חיפושית מפריעה לי לעשות אותה כמו שאני אוהב... ושוב איזה מזדה מנעה ממני לעשות את ההלכה כמו שצריך (או יותר נכון כמו שאני רציתי).... ואז מה קרה ?? כל הקווים הטובים שרציתי וביצעתי כל התיכנונים הולכים לרפיח עלית (עזה) אני מגיע לפקק של רחוב פנקס תל אביב... ושם בחרתי את הקו הלא נכון !! כן הקו הלא נכון בין המכוניות .... לא לדאוג לא קרה לי כלום רק הורדתי רגל ועמדתי בתור .... כן זה נשמע רע... כן זה קרה לי אני עמדתי בתור בין הפחיות... נכון אתם רוצים להקיא אותי מחבורת האופנועים... אני ממש נבוך...אני עדיין בהלם ... מצטער אני נבוך אני שבר כלי... תעזרו לי ... תרמו לי .... תעניקו מלבכם סכומים קטנים (תרומות יתקבלו החל מאלפיה ומעלה) למען רכישת אופנוע מהיר יותר שאיתו אוכל .... גם להוריד רגל בפקק ולעמוד כמו דביל

mendev

New member
רק הבהרה...

ההטיות אינן משוגעות, אני לא קרוב לגרד רגליות כמו אחרים כאן. אני מרגיש בטוח בהטיות החדשות ומה שפרדר ומרעיו נתנו לי זה הבנה מה לעשות וגם את הביטחון בעצמי שאני יכול לעשות את זה. ושוב תזהרו לא ליפול כמוני ולעמוד בפקק !!!

שים לב ידידי, קבלת התראה בלי לשלם ק

יכול מאוד להיות שקורס אופנוען מאומן עלה לך לראש, ואתה סובל משכרון חושים כתוצאה מהתגליות החדשות שלך. כפי שנאמר בסיום כל קורס שלנו, קח בחשבון שהקורס נוסך בטחון עצמי רב, ועלול לגרום לאשליות מסוכנות לגבי רמת הרכיבה שלך. בימים אלה אני שוקד על פיתוח נסיוב חדשני, "זריקת נסיון" קוראים לזה, אותה נזריק לכל בוגר קורס כדי שידע ליישם את הרכיבה המתקדמת בכל מצבי התנועה בהם יפגוש, ובכל מהירות. זה בעזרת השם, אללה, ועבדללה, יקרה במהרה בימינו, אבל בינתיים... בינתיים אנחנו מסתפקים בעצה: צא לרכב באיזה סגנון שבא לך! אך זכור: מגבלת המהירות שלך היא היכולת שלך לצפות את כל מצבי התנועה, תגובות האופנוע, וההתפתחויות המסוכנות, ויחד עם זאת, גם לפתור את כל הבעיות ברכיבה חלקה ומתוכננת!!!!!!!! ה"תקיעה" שלך בטורי הפחיות מעידה שרכבת מהר מדי, או לא מספיק לאט כדי לצפות את המצב אליו נקלעת. הפעם היו אלה טורי פחיות עם מרווח בינהם, מחר זה עלול להיות קיר בטון גיבור. שים לב. סע ברכה, בידידות...

mendev

New member
אני מבהיר שוב...

לא נתקעתי פיזית באף מכונית גם לא בלמתי פתאומית. היו הרבה מכוניות ולא יכולתי לזגזג ולכן "נתקעתי בפקק" כמו פחית. נסעתי על הקלאץ' עם רגל שמאל למטה באיטיות מחרידה. ועל זה אני מכה על חטא גם המכוניות שהפריעו לי בסיבובים לא גרמו לי לנפילה על הברקס תוך כדי ישור מהיר של האופנוע בפניה. כל עוולתם (הבלתי ניתנת לכפרה) של הפחיות היא עצם קיומן. גם המזדה וגם החיפושית מנעו ממני לנסוע כמו שרציתי אילוליי היו שם מלכתחילה. בשני המקרים הכנסתי אותן לחישוב הסיבוב שלי. ההבדל המרכזי שלי מלפני 48 שעות לעכשיו היא אחת... הבנה מעשית (כי את התיאוריה קראתי אבל לא הפנמתי) איך להטות את האופנוע באופן חד ומהיר (מר פרדר ראית את פעולות ההיגוי הפחות החלטתיות בתחילת הקורס משתפרות עד סופו). אני עדיין נזעק שאני רואה יותר משלוש מכוניות יחד במבנה... אני עדיין חושש שאני רואה שינוי באספלט... ואני בטח ובטח לא רואה עצמי משכיב עד קצה הצמיג (נשארו לי איזה 8 מ"מ בכל צד של הצמיג ללא שימוש.

xfwind

New member
חסר לי באמצע הצמיג 4 מ"מ!!!!

תביא קצת מהעודפים?

ספייק ®

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo24.gif

אתה לא יודע את זה ... אבל הידע שהענקת לי בקורסים שלך הציל את חיי כבר פעמיים
תודה. ספייק.

sparklight

New member
שאלה לגבי הקורס

כיום אני רוכב על קטנוע 150 סמ"ק ומעוניין לעבור את הקורס, השאלה היא, האם לחכות כחצי שנה ולעשות את הקורס על האופנוע העתידי (אחד מדגמי ה-500), או לעשות כבר עכשיו על הקטנוע?

תשובה

קשה לי מאוד לענות, משום שההגיון המקצועי אומר: "לעבור את הקורס מחר". כי: אתה לא מזמין את מצבי החירום, אתה זקוק למיומנות גם על קטנוע, ואין לדעת מתי בסופו של דבר תעלה על אופנוע (אולי זה יקח קצת יותר זמן). מצד שני, ההגיון הכלכלי אומר: "אולי שווה לחכות" משום שחווית הרכיבה על אופנעהיא שונה, משום שהייתי ממליץ לך בכל מקרה לעבור את הקורס גם על אופנוע, ולעשות פעמיים את הקורס זה יותר יקר (למרות שלפעם שניה שלב א יש מחיר יותר טוב). לסיכום, תשובה לא אובייקטבית: כדאי לעשות את הקורס פעמיים, גם על קטנוע וגם אל אופנוע. בכל פעם תלמד דברים חדשים. בסוף הדרך תהיה רוכב יותר טוב מאשר אילו היית עושה פעם אחת. ועל זה אני מוכן לחתום,ולהסביר יותר באופן אישי.

בימר

New member
גידי שלום,

אנחנו נפגשנו מספר פעמים (קמור, הלוויה ועוד). אם אתה לא מזהה - תודיע. בכל מקרה, השרשורים האחרונים בנוגע לקורס שלך מעלים אצלי שאלות ישנות. לדוגמא: למה שם הקורס שלך שונה מ"המרכז לרכיבה בטיחותית" ל"מרכז לרכיבה מתקדמת"? האם רוכבים "מתקדמים" הם יותר בטיחותיים בהכרח, או יותר מהירים, או מה? כי אותי מעניינת בטיחות, וממה שאני שומע, כולל תגובתך, העניין בקורס הוא מהירות. לפנות יותר מהר. להשכיב יותר. על כביש ציבורי. ביחס לכל מצבי התנועה. אתה באמת מאמין שאתה יכול לצפות את התנהגות כלי הרכב מסביבך תמיד, כך שבפקק לא תיאלץ מתישהו להוריד רגל....

בימר יקר

שם הקורס לא השתנה מעולם: "אופנוען מאומן" שם העסק השתנה, ומכמה סיבות: 1.נפרדתי משותפי פרדי, והחברה הקודמת נותרה בבעלותו. 2. רציתי שם חדש, יותר אטרקטיבי. 3.מנסיוני בעבודה של שנתיים בהדרכה + 7 שנים במגזין מוטו. הגעתי למסקנה הכואבת כי ביחס ליידע הקיים בארץ לגבי רכיבה, הרכיבה אותה אנו מלמדים היא מתקדמת מאוד. 4.אין דבר כזה רכיבה "בטיחותית". יש רק רכיבה נכונה. אתה הרוכב מחליט מה לעשות איתה: לרכב בטוח, ספורטיבי,סואיסיידלטיבי, או כל המצאה אחרת. "מתקדמת" זה יותר סקסי מ"נכונה", זה נכון לגבי ארצנו שבחלט אינה מתקדמת בתחום,וזה גם מסתדר טוב יותר באנגלית. העניין בקורס הוא ממש לא מהירות. מה שאתה שומע נובע ממה שאנשים מחליטים לעשות עם מה שהם לומדים. הרי זה אך טבעי שרוכב שלמד לרכב טוב יותר, מתלהב מהשכבות ורכיבה מהירה. זו הסיבה שרבים קונים בכלל אופנוע, לא?וכלן אנחנו מזהירים מפני הבטחון העצמי המופרז, ומפני הפנזיה של הלקוח, לא שלנו. "לפנות יותר מהר" הוא מושג שאינו נתפס נכון מתוך ההקשר בו הדברים נאמרו. אי אפשר להסביר זאת על רגל אחת, אבל אני מאמין שגם אותך אני אשכנע שמבחינה בטיחותית, עדיף תמיד לפנות יותר מהר. וכן, אני מאמין שתמיד אני יכול לצפות את מצב התנועה, אבל רק בתנאי שלא ארכב מהר מדי מיכולת עיבוד הנתונים שלי.

בימר

New member
רכיבה בטיחותית או רכיבה נכונה

אם אני מנסה להבין את העיקר בהבדלי הגישה בינינו - אני חושב שזה במשפט הזה שלך: "אין דבר כזה רכיבה "בטיחותית". יש רק רכיבה נכונה". בעניין זה אני חולק עליך בגדול (כמובן שבכל הענווה הדרושה, מה שנקרא "לעניות דעתי..."), אז בוא נדבר על זה. המילה "נכון" אינה מקבילה למילה "בטוח" מכל בחינה שהיא, ותבדוק במילון. בעצם, אחרי שבדקתי אני במילון, המילה "בטוח" אף היא אינה מתאימה (היא עוסקת רק בתחושות הפנימיות של העוסק ולא באובייקטיביות של הסיכון בעיסוק), ואני סבור שהמילה "זהיר" תהיה מתאימה יותר. לפי מה שאני מבין, שומע ורואה, ניתן לרכב נכון ומאוד לא בזהירות, ומעידים כאן כל הזמן עשרות מבוגריך. אז השאלה היא מה אתה רוצה לקדם: 1. יכולות מתקדמות לרכיבה "נכונה" או; 2. יכולות גבוהות לרכיבה זהירה. למרות שהיסודות של השניים זהים, האחד אינו שווה לשני, אלא אם אתה "עוצם עין", כמו שאומרים. הרי לדעת לפנות, להביט, להעביר משקל, לבלום וכו' צריך הן ברכיבה זהירה והן ברכיבה "נכונה", אבל הדגש, הוא השוני בין השניים. ולמה המילה הזאת, "מתקדמת" מציקה לי? לא יודע. אולי כי אני מצפה שמישהו בר סמכא בארץ יקרא לרכיבה זהירה ומודעת, ומפריע לי שאתה, כבר סמכא ללא ספק, קורא לרכיבה "מתקדמת". ותזכור את מאמר חז"לינו: "רוכב זהיר לא יכנס למצבים שמהם יוכל להחלץ בוגר אופנוען מאומן".

בימר ידידי, בוא ננסה שוב

לדעתי אין דבר כזה "טכניקת רכיבה בטיחותית" (דגש על טכניקה). יש רק טכניקה נכונה, שמטרתה להשיג אחיזה ויציבות מכסימליים בכל רגע נתון של הרכיבה. קורס אופנוען מאומן עוסק בטכניקת רכיבה, ומנסה להקנות למשתתפיו את הכלים להבנת השליטה באופנוע. אין פירוש הדבר שבקורס בן יום אחד לומדים את כל הטכניקה, ואת כל מצבי הרכיבה האפשריים, אין פירוש הדבר שכל בוגר קורס אכן הבין את המעט שלמד על בוריו, ואין פירוש הדבר שבוגר קורס שכן הבין, יצליח גם לבצע. מכאן אפשר להקיש בקלות, שיתכן מצב בו בוגר קורס יקלע לצרות כתוצאה ממצב רכיבה אותו הוא לא מכיר, ולא יודע כיצד להתמודד עמו. אפשר גם להקיש שיש אנשים שלא ממש מודעים למגבלות של עצמם, ואינם יכולים ממש לשפוט אם מה שעשו רגע לפני התאונה היה רכיבה נכונה, או רק משהו שמנסה להיות דומה לזה. רכיבה בטיחותית היא כבר ענין של אסטרטגייה, או מדיניות הרכיבה של הרוכב.גם הרוכב שיודע לרכב נכון, יכול להחליט שבא לו לגרד את מעטפת הביצועים מבחוץ, לשייף את המראה על הכביש, או להתיחס לפקק באיילון כאל תרגיל סלאלום ענק במהירות של 160 קמ"ש. אחד כזה באמת רוכב נכון ולא זהיר, נכון מבחינה טכנית, אבל לא בטוח ולא מתאים למצב התנועה הנתון. כמובן שאפשר לפתוח מילון ולהתחיל דיון פילוסופי בנוגע למשמעות המילה "נכון". אני לא עוסק בפילוסופיה, אלא דווקא בהפשטה של הדברים. אני כבר סמכא לא מתיימר לחנך אף אחד, ולא להטיף לרכיבה זהירה, זה כבר עניין אישי. אני כבר סמכא מנסה לעשות את מה שאני יודע לעשות הכי טוב (לדעתי): להדריך ולאמן רוכבי אופנוע כיצד לשלוט בכלי. מעבר לזה אני גם יודע דבר וחצי דבר על אסטרטגייה, וכאשר אני מרצה או כותב בנושא זה, אני מציג את הדברים כפי שאני רואה אותם, וכל אחד ששומע מחליט מה לעשות עם זה בעצמו. הרשה לי לגלות לך סוד קטן: רק על-ידי הבנת טכניקת הרכיבה אפשר להגיע באמת לרכיבה מודעת וזהירה. בלי הידע הזה אתה עלול לרכב בזהירות יתר, שאינה בהכרח בריאה לך. קח לדוגמא את חיימק'ה, האבא הפולני והזהיר שלי, שנוהג במזדה 323 במהירות של צב,לא לוקח צ'אנסים, מעולם לא היה מעורב בתאונה, ויחד עם זאת מהווה מפגע תחבורתי נוראי בכל פעם שהוא יוצא לכביש.הוא לא מפסיק ללטף את הבלמים ולבלבל את התנועה מאחוריו, הוא מאט שלושה קילומטר לפני כל פניה ויורד למהירות הליכה, והוא פותח את הגז רק אחרי שהמאזדה התיישרה, ואין שום ספק שהפניה הסתיימה. פעם נסעתי איתו באוטו וראינו שליח על סאניאנג מרים ווילי ונוסע מרמזור לרמזור בשליטה מוחלטת על נקודת שיווי המשקל. אבא שלי חשב שהוא אדיוט גמור, מסוכן לעצמו ולציבור. גם אני חשבתי שהוא אידיוט, אבל רק בגלל שהחליט לעשות משהו שפוגע מאוד בתדמית שלנו. חוץ מהבעיה הקטנה הזו, לא הייתה לי שום בעיה אחרת אתו. כושר הרכיבה שלו הרשים אותי מאוד, ומנקודת מבט מקצועית קלטתי שהבחור שולט בווילי באותה רמה בה אני שולט בשילוב לראשון וזינוק בעלייה בת 3 מעלות (מצליח לי תמיד מכה ראשונה). הקנאה אכלה אותי מבפנים, חפשתי כל מיני סיבות לקרוא לו אפס, ולבסוף הגעתי למסקנה שהוא פשוט רוכב גדול. מוסר השכל: מה שמסוכן לך, לא בהכרח מסוכן לכפיר לוין!

ועוד מילה ברשותך, בימר,

ללא שום כוונה לפתוח בהתנצחות, או ירידה לפסים אישיים, רציתי לבקש ממך להיות קצת יותר זהיר בלשונך, ולהשתדל להימנע מהשמצות: "כפי שמעידים כאן כל הזמן עשרות מבוגרי הקורס שלך" באמת? עשרות מבוגרי? כל הזמן? על מה אתה מדבר? גם אותו משפט של חזלי"נו, גם אם נאמר אי פעם על-ידי מישהו, אין ספק שנאמר כחידוד לשון ולא מתוך כוונה להשמיץ. ההקשר והאופן בו בחרת להשתמש במשפט זה, מדיפים ריח קצת שונה מכוונת המשורר (ואם זה משפט שלך, אז באמת, תודה רבה...)

בימר

New member
אין לי כל רצון להתנצח

וצר לי אם התעצבנת, זו ממש לא היתה הכוונה. בתור אפס בתחום, עם נסיון נמוך ביותר, טכניקה בינונית לחלוטין, ועוד מיני השפלות עצמיות נוספות (אמיתיות, דרך אגב), כואב לי (באמת) איך אין אף גוף או אדם בר סמכא אחד בארץ, שרוצה לקרוא ולפעול לרכיבת אופנועים זהירה. לא מוטו. לא טלשביט. לא גידיפרדר. לא מובילי פורום נכבד זה. בקושי המועדון. ותאמין לי - לכל אחד סיבות משלו. ועם מה אנחנו נשארים? עם מיומנות נמוכה של רוכבים, קרביות פרועה על הכביש, הרבה תאונות מיותרות, תדמית באדמה, בעיית ביטוח ועלויות אחרות. ובכלל שוק קטן שבקטנים שאני לא רואה כל אפשרות אמיתית להביאו לגודל המתאים למדינה עם מז"א כמו שלנו. זהו. נגמור כאן מבחינתי. אני, כלעצמי, מיואש. אם בא לך, אזמין אותך לצהרים ונשוחח. מה שבטוח שיהיה נחמד. להתראות. ואגב, המשפט הוא שלי, סתם כהתלוצצות. לקוח מהודעה אחרת שכתבתי לך, ולא נשלחה.

xfwind

New member
בימר יקר

סליחה שאני נדחף, היות ודברנו בעבר ואני מעריך את מיושבות דעתך, אני אומר שכדי לקבל את התשובות עליך לעשות את הקורסים ולדעת. ואגב - הקורסים אינם מושלמים.

captain hook

New member
המלצה חמה על הקורס

את הקורס של פרדר עברתי לפני כשנתיים, והגעתי אליו עם עשר שנות נסיון, ובטחון עצמי של "מי כבר יכול ללמד אותי". היום, במבט רטרוספקטיבי, כשאני רואה את אופי וסגנון הרכיבה שלי אז והיום, ברור לי עד כמה תרם לי הקורס: הן מבחינת רמתי כרוכב, שמכתיב לאופנוע מה הוא רוצה ומתי, ולא ההיפך והן מבחינת המודעות שלי לסכנות בכביש וליכולת לחמוק מהן בבטחה (טפו טפו טפו). כבר הפסקתי לספור את המקרים בהם מה שלמדתי בקורס הוכיח את עצמו בכביש, באופן שנכסחה ממני נפילה, או סתם "כמעט תאונה". מה שכן - חשוב מאוד להמשיך ולהתאמן על מה שרוכשים בקורס, אחרת זה הולך לאיבוד - וחבל.

למעלה