הקו הירוק?

הקו הירוק?../images/Emo6.gif

למה שרת החינוך רוצה לשים במפת המדינה קו היסטורי שלא חשוב כבר? לדעתי היא עושה את זה רק בגלל דעתה הפוליטית ולא קשור בכלל ללימוד תלמידים. אבל אם היא רוצה לעשות מפה עם הקו הזה אז סבבה.. שתעשה מפה היסטורית שבה היא תכלול גם את כל ההתנחלויות בעזה ויהיה כתוב שזאת מפה היסטורית שאף תלמיד לא יחשוב שזה מה שקיים עכשיו...

בדיוק מאותה סיבה

שרצו להכניס שירים של שריף עומאר הסופר הפלשתינאי לתוכנית הלימודים....זה בגלל שאנחנו פסיכים. נקודה.

irg8

New member
מה רצו לעשות?!

תגידו, מישהו מוצא הגיון במערכת החינוך הטרללה שלנו? נכון, זו לא כל המערכת, יש מורים נפלאים וכו', אבל עושה רושם שמשהו ממש לא בסדר בהתנהלות הכללית.

יש לי חברים בבית ספר חילוני...

והם אמרו לי שחלק מלימודי התנ"ך שלהם זה על המיתולוגיה היוונית וזה גם מופיע להם בבגרות.... בהתחלה חשבתי שצוחקים עליי.. אבל מסתבר שזה אמיתי ובאמת נבחנים על כל מציאויות של כל מיני אלים שונים שהופיעו במיתולוגיה היוונית וזה מדהים...וגם לומדים שם תנ"ך עם פירוש של "קסוטו" שזה דוקטור גוי שחושב שהוא יודע משהו על התורה.... אז במקום ללמוד את פירוש רש"י החליטו במערכת החינוך ש"קסוטו" מבין קצת יותר מחכמי ישראל בתורת ישראל.... אני לא מדבר מתוך דתיות פנאטית ולא כלום... אני מדבר מתוך היגיון.... למה? למה במדינה שהצביון בה הוא יהודי וסמליה הם יהודים צריך ללמוד תורה מגוי? טירוף....

תלוי מתי היית בבית ספר חילוני...

אני יודע בבירור שזה קיים... ראיתי בעיניים שלי חומר לימודים על כל מיני כוכבים שמייצגים אלים ויש להם שמות... ויש סיפורים עליהם...כאילו הם היו בני אדם... וזה לא נורמלי.

העניין הלא נורמלי הוא...

שמלמדים את זה בשיעור תנ"ך!!! כאילו כל הסיפורים האלה באמת קרו!!! שילמדו את זה באומנות או בשיעור מיוחד המיועד ללמוד את שאר התרבויות... אבל ברגע שזה נלמד כחלק משיעור תנ"ך זה אומר שאין כאן איפה ואיפה בין תורת ישראל לשאר העמים... ושזה בעצם היסטורי ולא סיפורים פיקטיביים.

La Gamba

New member
הקו הירוק

הוא הקו שמגדיר מהם שטחי יו"ש, לא? נראה לי שעדיין יש לזה משמעות משפטית ומדינית, מעבר להיסטורית.

La Gamba

New member
אז לא הבנתי....

אם חוסר המשמעות היחיד שאתה מקנה לו הוא פוליטי, ואתה מקבל את זה שיש לו משמועיות היסטוריות, משפטיות, אזרחיות, ותרבותיות, אז מה זה מפריע לך. אתה הוא זה שהופך את זה לעניין פוליטיץ

אין לי בעיה

שהוא יהיה במפה היסטורית כמו שיש מפות של התנ''ך שתהיה מפה עם הקו הירוק וגם עם ההתנחלויות בעזה ושיהיה רשום מעל שזאת מפה היסטורית לזה אני מסכים.

למעלה