הקור והקושי

Aricc

New member
הקור והקושי

בקורסים שעשיתי למדתי שיש לשחרר את הכידון, לא להפעיל כח ולרכב חלק. בקור הזה הנטיה היא לאחוז חזק את הידיות [בגלל החימום] ולהמנע אפילו משחרור שתי אצבעות בכל יד לטובת המנופים הקרים. אז אני מנסה לבלום רק אם האחורי, זה הולך לא רע וגם הרכיבה חלקה, אם המצמד זה לא פתור. בנוסף, לאחוז הדוק עם כף היד והאצבעות ועדיין להיות משוחרר במרפקים זה לא טבעי לי ולא מצליח. אשמח אם מישהו פה או מי ממדריכי הרכיבה פה, יתן רעיון.

NEO83

New member
היום בבוקר ראיתי רוכב קטנוע

עומד בשוליים לצד הקטנוע שלו וכורע למטה, עצרתי ושאלתי אם קרה משהו, הוא אמר כלום, הוא רק מחמם את כפות הידיים על האגזוז

noy fb 22

New member
נסה פשוט להתאים את ציוד הרכיבה לתנאי מזג האוויר. "תרופות

סבתא" ופולקור של "מומחים" לא יעזרו לך. באירופה רוכבים דרך שיגרה בקור אמיתי, אנחנו כמותם, רוכבים באירופה מצויידים כמו שצריך בטיולים ואיש לא מילל שקר לו.
כפפות חורף אמיתיות לא זקוקות לסימביוזה עם ידיות מחוממות.
בקרוב כנראה, יפרוץ כאן משבר כשיתברר לרוכבי המקלדת ש"יצאו בחוץ", שאין אפליקציה המונעת קור כשעוטים כפפות קורדורה נוחות ואופנתיות.

מיצו

New member
אני אמנם לא מדריך רכיבה, אבל

הקור לא אמור לשנות במאומה את הדרך הנכונה שבה אתה אמור לרכוב, rain or shine. לא בולמים רק עם האחורי, אלא בעיקר עם הקדמי. ואם הקור פוגע ביכולת השליטה שלך באופנוע ובמנופי הבלם/קלאץ', החלף את ציוד הרכיבה שלך או התקן חימום לידיים. למזלנו, הקור העז הזה (שאירופאים רבים צוחקים עליו ופשוט הולכים בו לים, לשחות ולהשתזף) נמשך בפלשתינה א"י בערך שבוע ורבע, גג שבועיים.

SaarN1

New member
אני ממש מבין את פות"ש

יש לי ציוד חורף סביר - מעיל חורף של RST, כפפות, מגיני ברכיים ועליהם חלפ"ס + ערדליים.
ובכל זאת, הקור בימים האחרונים פשוט חודר דרך כל חריץ קטן שקיים ואפילו הכפפות לא עומדות בזה והאצבעות פשוט נרדמות.
אם אני אקטיבי, לדוג' בעיר, אז הכל טוב פחות או יותר - האחיזה בכידון היא הרבה יותר חזקה כי אני פשוט לא מרגיש את האצבעות במאה אחוז.
אבל אם יצאתי לבינעירוני? אחרי נסיעה ברוח מפגרת\מקפיאה שכזו, בלי בעיות מיוחדות כשהדרך היא בסה"כ בקו ישר על מהירות די קבועה ואני צריך לחזור שוב לתפעול אקטיבי בעיר? סיוט.. החל מהבלימה ברמזור הראשון אני מבין שאני בבעיה ושאני עם 2 קוביות קרח בתור ידיים.
בגלל מה שאמרת, שהחורף הוא קצר, אני לא משקיע יותר מה1500 שכבר השקעתי.
יש מקרים שבהם אדע שאני לא הולך להנות מאותה הרכיבה.. אבל התפעול של הכלי הוא עדיין בטיחותי, לא הכי חד כמו בימים אחרים (מוריד קצב, רוכב באיזי בתוך העיר, יוצא 10 דקות קודם, בלי לחץ) אבל אני בסדר כל עוד אני לא חרד לחיים שלי.
קיצר, פות"ש, תעשה את השיקולים שלך.
אם אתה כמוני וזה סתם 'לא נעים' וקצת 'לא טבעי', אתה לא חייב לשנות משהו אם אתה לא רוצה.
אם אתה רוצה להתפנק או שאתה מרגיש שאתה לא מצליח לתפעל את המנופים כמו שצריך, תשקול קנייה של ציוד מחמם, בדגש על גריפים מחוממים וכפפות איכותיות, שלפחות תוכל לתפעל את העסק כמו שצריך.

פרארי1

New member
פלשתינה א"י חורגת מעבר לגבולות מדינת ת"א

יש מקומות בפלשתינה א"י, בהם הטמפרטורה ביום נמוכה יותר מהטמפרטורה במדינת ת"א בלילה והקור נמשך בהם קצת יותר מ-10-14 יום בשנה.
באותם מקומות מוזרים (נגיד בירת ישראל, אבל לא רק), עובדים שליחים שנמצאים על הכביש 8-10 שעות ביום ולטוסטוס שלהם אין ידיות מחוממות.
השיטה הטובה ביותר, מעבר לציוד חורף בסטנדרטים אירופיים, שלרוב יקר למדי, היא שיטת השכבות.
שני זוגות גרביים, מכנסי גטקעס, גופיה ארוכה, כפפות תרמיות מתחת לכפפות החורף, כובע גרב תרמי, חמצוואר.
זה לא שהקור לא מורגש בכלל, אבל ברמה סבירה שמאפשרת תפקוד ותפעול ברמה טובה.
זה נשמע נורא מסורבל, אבל מדובר על פריטים גמישים ולא עבים, כך שגם מהבחינה הזו אין בעיה.
&nbsp

jekyll1

New member
לא פרסומת

כפות הידיים סובלות בחורף. אצל בניבייקר בצלנוב כפפות עבות אטומות עמידות למים שפתרו את הבעיה במחיר של סנדביץ בארומה.

למעלה