הקומפוסטר שלי.....

מידור

New member
הקומפוסטר שלי.....

הכנתי לי קומפוסטר מאולתר ממשטחי עץ (במקרה יצא אסתטי), על המשתלבות שמתי משטח עץ אחד כך שיהיה ניקוז, ועליו הנחנתי ענפים כדי שהניקוז יישמר ועם זאת גם לא יפול תוכן הקומפוסטר. שאלה לי אליכם: האם מותר לשים לחם מרוח בממרח? האם מותר לשים ירקות שנרקבו, או רק כאלה שהתעייפו? איפה אפשר למצוא רשימה מפורטת יותר של מה אוכל לשים בו ומה לא? האם כדאי לרסק את גזם העצים לפני ששמים אותו בקומפוסטר? בצד התמונה אפשר לראות ששמתי רסק עץ בפטיו של העצים והחתולים פשוט מדירים רגליהם משם. תודה על העצה החכמה שקיבלתי בפורום זה. תודה

Rebeccan

New member
קומפוסטור

א - בפורום יש המון מידע לדעתי גם במילון המונחים ב - אפשר לשים כמעט הכל - כולל לחם מרוח בממרח (שוקולד?) ופירות וירקות שעבר זמנם פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

Rebeccan

New member
קומפוסטור - הכי חשוב

לגבי גזם עצים השיטה של "רופן" כאן - נשמעת לי הכי הגיונית לאחר איסוף הגזם, הוא עובר עליו במכסחת דשא, כך שנוצר רסק עץ במקום גזם עבה. הפירוק בקומפוסטור יהיה מהיר יותר פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

מידור

New member
../images/Emo140.gifתודה

לא מצאתי מספיק מידע בטאגליינס ולא בחיפוש ולכן אני שואלת. אשמח לכל מידע בנושא.

רוּפֵן

New member
מצטרף להמלצתה של 'ציפי666' ../images/Emo70.gif

להעביר את ה"קומפוסטר" למשטח עם אדמה חשופה. את הזבל "הלח + היבש" להניח ישירות על האדמה. כמה סיבות : א. כך יוכלו להגיע כל ה'חברים הטובים' ולעסוק בפירוק האינטנסיבי.. ב. ניקוז נוזלים עודפים, ישירות לאדמה. ג. הנוזלים רק יכתימו את הלבנים בכתמים שלא ירדו. ד. תוכלי פעם בחצי שנה, לנייד את הקומפוסטר למקום אחר ובמיקום שהיה, לשתול צמחים או עצים האוהבים דישון רב... - כך בדיוק קרה עם הלואיזה שלי שהפכה לעץ גבוה. ה. כל מה שהוא לא ניילון או אריזת פלסטיק, יכול להיכנס לקומפוסטר ! שארייות מרק, פסטה, סלטים, קליפות.. הכל ו. גאגי למיכל /שק או ערימה זמינה של 'חומר יבש' (עלים, כסחת דשא, עשבונים תלושים וכו') ליד הקומפוסטר, ואחרי כל 'מנה' שמגיעה אליו מהמטבח, כסי אותה ב'חומר יבש' הטבע יעשה את שלו ..כמו שצריך ! כל החלזונות,שבלולים,חשופייות, טחבייות ועוד הרבה יצורים, יגיעו לשם ויתחילו לעבוד

מידור

New member
כתוב בכמה מאמרים לא להכניס מוצרי

חלב בשר ושמן. מדוע זה לא נכון?

מכמה סיבות..

חיות מהסביבה יכולות לבוא ולרחרח עד להפוך את כל הערימה - לא הכי כיף.. כמו כן, מוצרים מהחי ישנים ומקולקלים מכילים פאתוגנים שיכולים להיות מסוכנים לנו, אם לא יגיע הקומפוסט לטמפרטורה גבוהה מספיק בשביל "לטפל" בהם.. שמן - אני לא סגורה על זה בדיוק אולי החברה פה יודעים.. מצטרפת להמלצה להעביר את הקומפוסט לאדמה חיה...

צפנתי

New member
אני מכניסה דברי חלב וכיו"ב ולא קורה

כלום עד היום (טפו-טפו-טפו) נראה לי שאם שמים המון מחומר מזוקק ומרוכז כלשהו (מה שהכי עולה לי בדימיון זה שמן) אז החיידקים מתקשים לטפל בו.כמויות קטנות לדעתי אין בעייה.

רוּפֵן

New member
הכל תלוי ב"אינטנסיביות" של ה'ערימה'

אם מדובר בערימה קטנה וכמובן חדשה, הרי שרצוי להקפיד על אי הכנסת חומרים מן החי - קרי, עצמות, שארייות בשר, גבינות ושמנים למיניהם, מהסיבות שפרטה 'ממי נוני'. 'ערימה' גדולה, שעובדת באינטנסיביות, תבלע הכל ! גם 'אלי חדש' וגם עבדך הנאמן, ניסינו ומזגנו שמן טיגון שאבד עליו הכלח, לתוך הערימה, והערימה 'בערה' והכל פורק.. שווה להזכיר כי גם תרנגולות אוכלות "בשר" - תולעים חיפושייות, וכל מה שרק זז ובכל זאת, ה'זבל' שלהן, משמש כ'קטליזטור' מעולה לכל ערימת קומפוסט.. ומצד שני, לערימה קטנה וחדשה, אין להכניס כמות גדולה של.. קליפות הדרים לדוגמא.. כי התהליך יעצר ויתעכב עקב החומצייות הרבה ש"נפלה" על הערימה, ומן הסתם, הרבה חיידקים ובקטריות ופטריות, יושמדו עם הכנסת ריכוז גדול של קליפות הדרים, וייקח זמן, עד שהמושבות יתאוששו ויתגברו על כך.. אז, בקיצור.., בהתחלה, להקפיד על הכליים, ואכן לא להשליך 'מוצרים מן החי', עד שהערימה תתעורר וייוצר תהליך קומפוסטיזציה מלא.

מידור

New member
בינתיים הבעיה הגדולה - למצוא מקום

האם אפשר לצמצם את הגודל של הקומפוסטר לפחות ממטר על מטר? חבל לי לוותר על צמחיה בגינה בשביל הקומפוסטר ובכל זאת רוצה קומפוסטר - אפילו שיפיק מעט (שיקולים חינוכיים), האם אפשר להשתמש בכלי אחר, קערה גדולה או סלסלת פלסטיק גדולה? מה דעתכם?

ממש לא כדאי פחות ממטר- באם את

רוצה שיתבצע קימפוסט כהלכה ולהשתמש בתוצרת. אפשר לתקוע אותו בפינה שלא מפריעה- למשל בין שיחים או מתחת לעץ שנותן צל וכו'. בתמונה הקומפוסטר החדש שלנו ממשטחי עץ מאחורי עץ הלימון

רוזמרין

אני רואה בקומפוסט שלך את כל העשבים שוטים שעישבת מהגינה, נכון? הכנסת הכל, כולל זרעים כולל פרחים? לערימה האחרונה הוספנו מלא מלא שיבולות שועל קצורות יבשות ואני מה זה חוששת שכל הגינה שלי תתמלא בהן שנה הבאה... מקווה שיתחממם שם כהלכה....

הכנסתי הכל - רובם היו בשלב שלפני

הזרעים אבל ממש לא אכפת לי גם אם הסתננו כמה זרעים. או שהחום יעקר אותם או שלא - במילא תמיד צריך לעשב חוץ מאזורים ותיקים שמכוסים בצמחיה צפופה שכבר לא נותנת לעשבים להציץ ולגבי הערמה שלך - מקסימום תהיה לך חיטה כזבל ירוק לכל השנה

רוּפֵן

New member
נו, אחרי ש"רוזמרין"../images/Emo9.gif ענתה....

באופן רוטיני, אני מכניס לערימה את כל הזרעים האפשריים, חרצנים, עשבונים ושאר שארייות מהמטבח..(חוץ מגלעיני אבוקדו !).. דבר לא נובט שם, למעט קליפות ת"א שנקלעו לצידי הקומפוסטר ומזדרזים לנבוט עקב החום והלחות. בסופו של תהליך, כשמתקבל אותו חומר חום, יבש ופריך.. אין שם שום 'חומר צמחי חי' רק דשן משובח וריחני.

רוּפֵן

New member
מזל טוף ../images/Emo140.gif

איזו מתנה מביאים ל'חנוכת הקומפוסטר' ?! פרחים יבשים ?!
רוב גזם עלים וכסחת ירבה הקומפוסט מתחת

איך אפשר להפוך את הערמה בתוך

ארגז כזה? וגם איך מפרקים את זה בסוף. אפשר לדעת איך בניתם את זה?

מצאנו שלושה משטחי עץ וחיברנו עם

מסמרים. זה קומפוסטר שבו לא הופכים את הערמה- היא מאווררת מספיק מכל הצדדים ולמעשה חוץ מהוספת שכבות של חומר רטוב וחומר יבש לסירוגין אנחנו מניחים לה להתבשל בעצמה. זה לוקח קצת יותר זמן אבל יש לי סבלנות

מידור

New member
אמנם החצר שלי גדולה אבל ברובה

מרוצפת מטעמי חיסכון (במשאבים). לכן בעית המקום נותרה בעינה. האם הקומפוסטר הירוק הנמכר ברשויות לא מספיק? שטחו קטן ממטר על מטר. השכנים הציעו לי במתנה אחד כזה. כדאי לקחת? מה דעתכם?

למעלה