הקול של קרן

tomasch

New member
הקול של קרן

רציתי לשתף אתכם בשאלה שמטרידה אותי כמעט בכל פעם שאני שומע את האלבום המדהים הזה. מי שהיה בהופעה חיה של קרן יודע שמדובר בזמרת עם קול חזה אדיר, מלא, מתפרץ, חי - מדהים ומרגש. נשאלת השאלה: למה "לחפף" בזמן ההקלטות? למה היא בורחת לפלצט? למה בקליימקסים של חלק מהשירים שלה ("בית", "איתי", "שוכחת") היא מתעקשת לשבור במכוון את הקול שלה ולהעמיד פנים שזה הגוון המחוספס והטבעי? היינו כולנו נהנים הרבה יותר מהלחנים המופלאים שלה אם היא הייתה משקיעה קולית (בתור תלמיד שלה לשעבר אני יודע איזה יכולות יש לאישה הזאת...). תגיבו...

האמת שגם אני חשבתי על זה ../images/Emo60.gif

פעם ראשונה ששמעתי אותה בלייב היה בכוכב נולד 4.. והייתי בהלם!! ממש בהלם! לא ידעתי שיש לה יכולות קוליות כאלה! בדיסק זה באמת פחות בא לידי ביטוי.. כי היא הרבה לוחשת ועוברת לקול ראש באמת.. אבל הקול חזה שלה מדהים וצלול.. וגם לי חבל שהוא פחות בא לידי ביטוי בדיסק.

אה ועוד משהו.. ../images/Emo60.gif

אני לא חושבת שזה בגלל שהיא מחפפת.. זה לא נראה לי הגיוני. אולי זה פשוט מבחירה.. ואולי כשמדובר בהופעה חיה והיא יושבת על הקלידים וסופגת את אהבת הקהל.. זה פשוט יוצא חזק יותר..

עדי C

New member
אני מקווה שזה עונה על השאלה שלך-

"אפשר לעשות בקלות פופ מהשירים שיש פה, וזה לא הולך למקום הזה. היו לי כמה מתנגדים ששאלו אותי למה אני לא שרה גדול יותר מזה. לא באתי להראות באלבום הזה שאני זמרת. ואני זמרת. אני יודעת לשיר ולימדתי פיתוח קול. אבל ניסיתי לעשות את האמת שלי". התשובה [של קרן כמובן] לקוחה מכאן- http://tarbut.nana.co.il/Article/?ArticleID=397599&sid=123

למעלה