הקול זה הכל?...

PianoGirl20

New member
הקול זה הכל?...

סתם שאלה שעלתה בראשי לא מזמן, האם אתם מעדיפים את הקול של יהודית ה'צעירה', מימי ה'כבש הששה עשר' או אפילו מלפני 5-10 שנים נגיד, או את הקול של יהודית ה'בשלה', יהודית כמו שהיא היום? אני באופן אישי יותר אוהבת את הקול של יהודית ה'צעירה', מימי הכבש הששה עשר, וגם אפילו כמו שהוא היה לפני 10-5 שנים. למה?. אני פשוט חושבת שהקול שלה אז, נשמע יותר טוב מאיך שהוא היום (לא שהקול שלה לא ממיס גם היום, אבל אולי קצת פחות מפעם לדעתי..). מה דעתכם?

אני ממש מעדיפה

את הקול ה"בשל" שלה {או איך שלא קראת לזה}, הקול של היום, מאשר את הקול הצעיר, ההססני, החסר ניסיון והמרגש של פעם. אני חושבת שהקול שלה עכשיו הרבה יותר מחוספס ומעניין, ללא כל ספק. כמובן שזה נתון לויכוח.

ToMeTiN

New member
שאלה קשה...

ניראה לי שאת הקול של פעם, ולו רק בגלל הריש המתגלגלת:)

shlook

New member
בהחלט את הקול של היום

בדיסק האחרון הקול האימתני שלה הוא שעושה את העבודה. גם בהופעות היא מצויינת - מכל ההופעות שהייתי היא הזמרת ששרה הכי מדוייק. בסה"כ הקול שלה היום יותר בשל ויותר עוצמתי

הייתי צריכה לחשוב...

ולקח לי הרבה זמן לחשוב. השאלה היא באמת איפה רואים את ההבדל שנעשה. היום במקרה הנגן שלי הגיע להקלטה של התוכנית "כל ההתחלות" כשיש את הביצוע של "בבוקר" של יהודית מאולפן גל"צ מלפני 30 שנה. כשחשבתי על זה, כששמעתי את זה, לא הבנתי איך זה נעשה לפני האלבום הראשון, האמת שהיא נשמעת קצת מפוחדת בשיר הזה אבל יחסית בשלה. אני חושבת שזה מאוד תלוי איפה שמים את הקו. אם את שמה את הקו בזה שהיא התחילה ללמוד אצל רחל הוכמן, הורידה את הר', שרה ביותר ביטחון, אז כן, השינוי נעשה בשנת 98' בערך. בקשר אליי? אני חושבת שהשינוי נעשה אחרי "ומאוד לא פשוט לחכות". לא באלבום עצמו אלא אחריו. אני חושבת שאז היא התחילה לצבור את הביטחון הזה וממש להיפתח בשירים שלה. למשל, לדעתי, אם מסתכלים על "איזו מין ילדה", אני חושבת שלא רק האלבום מאוד אישי, אלא גם יהודית עצמה מאוד מאוד מאוד אישית. היא שרה בהרבה יותר ביטחון, יותר נפתחת בשירים שלה, ועם הקול שלה היא הרבה יותר מרגשת. בגעגוע זה כבר סיפור מאוד שונה. ואיך שהיא נשמעת היום זה גם שונה. והאמת? לדעתי זה משתפר מרגע לרגע, לא שהיא הייתה גרועה לפני זה, חלילה וחס, אבל מבחינת האיכויות שלה, אני חושבת ש"כיום" היא יותר מודעת לעצמה, יותר מודעת ליכולות שלה ולמגבלות שלה, ויודעת איך לנצל את הראשונות ואיך לשפר את האחרונות.

למעלה