הקוד הערכי

בת אור ה

New member
הקוד הערכי../images/Emo88.gif

כפי שוודאי קראתן/ם בפרוטוקול ישיבת ההנהגה האחרונה, המפגש הבא יוקדש לדיון על הקוד הערכי של הנוער, וניסוחו מחדש במידת הצורך. כולכן/ם מוזמנים ומוזמנות להיות מאוד ביקורתיים, להעיר הערות ולהציע הצעות לשיפור; הקוד הערכי של נוער מרצ נוער מרצ זה אנחנו; אנו רוצים לשנות, אנו רוצים לכוון, אנו רוצים להוביל. זכויות האדם, השלום, זכויות האזרח, הימנעות ומניעת אלימות, והצדק החברתי בכללו הזכות להגדרה עצמית ויחסים סוציאליים הם בראש עניינו. אנו רוצים להגיע ליום שבו לכל אדם יהיה החופש לעשות את כל אשר ברצונו כל עוד הוא לא נכנס לחיי האחר או פוגע בהם. ליום שבו ישרור כבוד הדדי לאנשים מעצם היותם בני-אדם עושים וחושבים. ליום שמכבוד הדדי זה יצמחו יחסי עזרה הדדית ואחווה בין כל האנשים. ישראל היא מדינתנו ואנו מוכנים ורוצים לתת ולתרום לביטחונה, לפיתוחה ולשגשוגה למען כל אזרחיה. איננו מפרידים בין השלום וזכויות האדם והאזרח לבין הצדק החברתי ושוויון הזדמנויות. אחת מזכויותיו הבסיסיות של כל אדם היא לחיות חיים של כבוד. ללא דאגה בקשר למחסור בפרסה, מחסה ואוכל, לו ולבני ביתו. אנו שואפים ליום שבו זכויות בסיסיות אלו ואף יותר יובטחו לכל אדם באשר הוא אדם. ואני חלק מזה. אני מתחייב להוקיר את ערכי הדמוקרטיה, עקרון הטלת הספק, הפלורליזם, והשוויון בפני החוק. לציית לחוק הדמוקרטי, לשמור על איכות הסביבה לכבד ולהעריך את דעתו של כל אדם ואדם; ועם זאת, לעשות ולתרום מזמני ויכולתי למען החברה. אני מתחייב לעשות כמיטב יכולתי לקידום מטרות אלו.

tali_le

New member
מה הקוד הזה אומר לכם?

האם יכול להיות אדם שיהיה רחוק מאוד מנוער מרצ שעמדות שלו אבל הקוד הוא מספיק מעורפל כדי שגם הוא יוכל לטעון להדהות איתם? האם הקוד הערכי מצליח לשמש כמורה דרך בדילמות ערכיות שהתנועה עומדת בפניהן? האם מישהו שקורא את הקוד הערכי יידע על איזו תנועה מדובר? במה היא מאמינה ומה ערכי היסוד שלה? אלה השאלות שאתם צריכים לשאול את עצמכם כשאתם באים לשקול מחדש את הקוד הערכי התשובה בעיניי היא לא, אבל הכדור נמצא עכשיו בידיים שלכם טלי

סתם מור

New member
והשאלה הנשאלת היא-

בת-אור, מה לעזאזל את עושה ערה בשעות כאלה?!

ערב רב

New member
זה קוד לא ציוני

(גם פלסטינים אנטי-ציונים דוגלים בזכות להגדרה עצמית, רק כופרים בקיום העם היהודי)

הלואי.

אבל אני חושב שעם הביוטי "ישראל היא מדינתינו" וכו' יהיה קשה לכמה פלסטינים אנטי- ציוניים להזדהות.

s k y b l u e

New member
לכן כדאי להם לעבור לפלסטין

כדי שיוכלו להזדהות עם המדינה שלהם. ישראל הינה ותישאר מדינתו של העם היהודי.

למעלה