הקדשה וחתימה:

איזה כתב מרתק, אי אפשר להתעלם ממנו

נראה לי חריף שכל וניתוח וחדור להט טמפרמנטי ומלאי אנרגיות בלתי נדלה, אך עלול ( אולי ) מתוך אותו להט כמעט לשרוף את המועדון על יושביו, להקדיח את התבשיל ולהשיג את 'ההיפך'. אדם שחף מכל סוג של צביעות והעמדת פנים בעל פתיל סבלנות מוגבל לנהל דיאלוג עקר ולבזבז את זמנו היקר לשווא. רק רשמים.

לשרוף את המועדון?

אודי, לא קצת נסחפת? אכן, האיש מבריק מבחינה אינטלקטואלית, משלב אנליטיות חריפה עם מעוף ווירטואוזיות מחשבתית. יש גם נטיה לווכחנות שיש בה להט ואפילו סובייקטיביות במסווה של טיעונים אובייקטיביים, וחסרה לי כאן היכולת באמת להקשיב, גם פנימה, ולהיות באמת אותנטי. יש נטיה להיתפש לאמיתות גדולות ו"לשווק" אותם בכל הלהט והכריזמה שלו, ועם חריפות בלתי רגילה. יש לו אנרגיות של אדם צעיר (למרות שברור שהוא לא) ודבקות בלתי רגילה ביעדים שהציב לעצמו. אבל לשרוף את המועדון? הוא מדי מתורבת בשביל זה, עם שליטה עצמית רבה, וחוץ מזה, למרות שהוא מתכתש עם דעות שונות משלו, הוא סקרן בלתי רגיל, ויודע במעמקי ליבו להעריך מחשבה מקורית, הרבה יותר מאשר את הטיפשים שסביבו. היה מאד מעניין לראות קצת יותר כתב, שהיה מאפשר לקבל תמונה יותר מדוייקת על האישיות.

nili6

New member
אז אם ככה למה

אז למה בעצם מבקשים כאן מאנשים לכתוב עשר שורות??

בעבודתי המקצועית אני מקפיד על

שני עמודים כתובים. בעמוד השני תמיד יוצאים כל הדברים שלא יצאו בעמוד הראשון.

ברור שהוא מתורבת מדי לזה,

כוונתי היתה שמרוב להט בקידום ולחימה למען הנושא, וכנגד מי שמבחינתו פועלים לרעתו, הוא עשוי לדחוף להחלטיות והקצנה, מתוך אותם הזדהות ולהט, שיש בהם גם מרכיבים אימפולסיביים. הלחץ העכשווי הזה לנקוט פעולה, להגיב מיידית וכד' שנועד לפתור בעיות שאינן סובלות דיחוי, עלול לטרוף את הקלפים למי שדוגל בדרכים מתונות, זהירות ודיפלומטיות, שבעיניו עשויות להיות פחות מדי אפקטיביות, אך בדיעבד הוא זה שמרחיק לכת. 'לשרוף את המועדון' זה גם לעזוב מיידית את הקבוצה שסטתה מהדרך הנכונה, מהעקרונות והאידיאלים שהוא נותר נאמן להם, עד הסוף, והתוצאה של המהלך, נניח, שאין יותר קבוצה והנזק גדול על התועלת.

אלעד2

New member
דב סדן

מהכרותי הקצרה עם כתביו אכן אדם מבריק וחריף בצורה יוצאת דופן, אכן אנליטי ויחד עם זה בעל מעוף. בעל שנינות יהודית קלסית. גם בעל הומור עצמי. מכיר בערך עצמו ובגדולתו אבל לא נראה כגאוותן. ניכר בו שהוא איש אמת, רגיש לאמת ולצדק. חתן פרס ישראל לחכמת ישראל. ח"כ מטעם המערך. (היו זמנים). חבל על דאבדין ולא משתכחין.

הוא גם היה קולגה וידיד של אבא שלי

אשאל אותו עליו. הכתב מרתק, ומהמעט ממה שקראתי ממאמריו, גם. אתה בטוח שאינך יכול להשיג כתב מלא שלו?

למעלה