הקאות

טלטל276

New member
הקאות

שלום לכולם, שאלה קטנה הרבה מטובעים בפורום טוענים שהם מקיאים לעיתים. יש כאלה שממש כל יום ויש כאלה שמידי פעם. אני נותחתי בפברואר , סגורה על 8.5CC והקאתי רק פעם אחת - אכלתי יותר מידי ומהר מידי (מה שנקרא "עם העיניים"). וגם במקרה זה הקאתי רק רוק שקוף. זה לא שלא היו לי ריפלוקסים מידי פעם,היו והיו דיי הרבה, פשוט אף פעם לא הגעתי למצב של הקאה ממש. יכול להיות שזה בגלל שאני מנסה להחזיק את זה בפנים ולא משחררת בקלות? או שאולי פשוט זה לא היה חזק מספיק? האם זה בריא בכלל "לנסות לא להקיא" גם כשמרגישים שיש צורך בכך? אודה לתגובות

אופירA

New member
מנהל
בעיני, בריא מאוד לנסות לא להקיא

אין שום עניין להקיא, להיפך. העניין הוא ללמוד לאכול באופן שמונע הקאה. אמנם, אם טעית והאוכל תקוע ממש חזק, ומעיק מאוד, הגיוני שאדם מעדיף להקיא מאשר להסתובב עם מועקה קשה מאוד במשך כמה שעות. אבל זה רק לא נעים, ואפשר לחכות עד שזה עובר תוך חצי שעה, עדיף לא להקיא. עדיף שאי הנעימות תאלף אותנו למנוע מצב כזה בהמשך, ע"י הפסקה באכילה והקשבה לגוף, מאשר "לפתור את הבעיה" ע"י הקאה ולהתרגל ל"נוחיות" הזו, שעלולה לגבות במשך השנים מחירים שלא כדאי לדבר עליהם כדי לא לגרום לאנשים חרדות.

בהחלט עדיף לא להקיא כשמדובר בכמות אוכל

שנתקעה אבל מה שהבנתי מטל זה יותר מיצי קיבה עם רוק שלא מצליח לעבור אישית כשזה קרה לי, אני אחרי מלחמה של כמה שעות העדפתי להוציא המרקם השקוף הזה כדי להשתחרר זו הרגשה מאוד מעיקה צורב ולא נעים גם אבינוח אמר לי שזה תקין לרוקן במצב כזה...

למעלה