הקאות שהופיעו...

אמא דוש

New member
הקאות שהופיעו...

שלום, ביתי בת 7 שבועות, יונקת בלבד. בשבוע האחרון פתאום התחילה להקיא - הקאות גבינתיות, בקשת, שמתרחשות כרבע שעה אחרי האוכל. היא הקיאה פעמיים ביום ראשון, ואתמול שוב - פעם אחת. היא נולדה במשקל 2800, בגיל שבוע שקלה 2900 ובגיל חודש - 4000. כעמט ולא היו הקאות בעבר (אולי 2-3 פעמים סה"כ עד השבוע האחרון), ולכן אני מודאגת מזה שהיא פתאום מקיאה 3 פעמים בשבוע. פרט להקאות היא נראית בריאה ונינוחה. השבוע היתה לה גם קפיצת גדילה, והיא ישבה על הציצי יותר זמן מהרגיל. האם יש קשר בין קפיצת הגדילה להקאות? יכול להיות שהיא פשוט אוכלת יותר מדיי, או שההקאות ההלו מעידות על בעיה? תודה

אמא דוש

New member
עוד הקאה?!

היום זה קרה שוב, רק הפעם - מיד אחרי האוכל, כשהרמתי אותה לגרעפס. הפעם זה היה פחות גבינתי, כי כנראה זה כלל גם חלב שהרגע נבלע. סליחה על התאורים הצבעוניים, אבל אני קצת מודאגת...

אמא דוש

New member
הינו אצל הרופא

הרופא הפנה אותה ל-US של שריר השוער לשלול חשד ל-HPS, ואמר שייתכן ומדובר ברפלוקס או שאני מאכילה אותה יותר מדיי (מה שבהחלט אפשרי...) היום קיבלנו תשובת US שלא מדובר ב-HPS. הרופא הציע לתת לה ALGIKAL כדי להסמיך את האוכל ובכך להקטין הקאות. האם את חושבת שכדאי לתת ALGIKAL או בינתיים לנסות בלי? אני לא מתה על תוספות לחלב אם... דרך אגב, היתי איתה היום בטיפת חלב לשקילה - 4600 (גיל 7 שבועות). שקלה 4000 בגיל חודש ומשקל לידה - 2800. תודה רבה על ההתייחסות וחג שמח

תשובה

היא עולה מצוין. יכול להיות שההקאות הן על רקע האכלת יתר, תנסי פחות ותראי אם זה עוזר. במידה ולא לא הייתי ממליצה לקחת אלגיקל אם היא עולה במשקל טוב ומקיאה 4-5 הקאות בשבוע. אומנם זאת לא תרופה מזיקה אך מצד שני אם מדובר ברפלוקס הוא לא נראה מספיק משמעותי על מנת לטפל בו.

d i n o l e

New member
תנסי להתיעץ עם יועצת הנקה.

אולי יהיו לה פתרונות או אבחונים.

d i n o l e

New member
אולי זה ריפלוקס? אני הייתי מתקשרת

במקומך לרופא לברר. ולא מחכה לתשובה באינטרנט.

למעלה