הקאות וצואה

just the one

New member
הקאות וצואה

בת חודשיים, נולדה בשבוע 34 ושוקלת כיום 3860. מהשיחרור מהפגיה החלה לאכול סימילאק נאושור בשילוב עם הנקה ושאיבה. הילדה מקיאה (בקשת) פעם ביום-יומיים באמצע הארוחה או מיד אחריה. (כיום אוכלת כל 3 שעות כ 50-60CC). כמו כן, צואה יש רק פעם ב 3-4 ימים (וגם זה בעזרת מסאג'ים ועזרה שלנו). האם זהו ריפולוקס ? עצירות ? מה ניתן לעשות ?

,תשובה

37 גרם ליום נחשבת כעליה סבירה ולכן לא הייתי מתרגשת מהקאה שמתרחשת פעם ביומיים. יתכן שזה רפלוקס, אבל כמו שזה נראה זה לא דורש טיפול. לגבי עצירות: האם היציאות קשות ? אם היציאות רכות אזי לא מדובר בעצירות.

just the one

New member
הרחבה

ההקאות למעשה הן פעם ביום ואנחנו מרגישים כאילו אנחנו הולכים על בייצים. כל האכלה אנו חוששים מהקאה ואנחנו לא מסירים את עיינינו ממנה כדי לא לפספס עוית המעידה על הקאה מתקרבת - די מפחיד ... איך ניתן לבדוק ממה זה נובע ? אם זה רפלוקס, מה הטיפול ? היא נראית סובלת ואנחנו מרחמים עליה. לגבי הצואה, היציאות משחתיות יותר, אבל היא לא עושה אותן בעצמה, אלא בעזרה שלנו כל 4 ימים.

תשובה

אני לא הייתי מתרגשת מהקאה אפילו אחת ביום אם הילדה עולה במשקל. האבחנה של רפלוקס מתבצעת בשני אופנים: 1. להכניס צינורית שמודדת את חומציות הוושת למשך 24 שעות. 2. לתת טיפול שמרני ברפלוקס כמו תרופות, השכבה במנח של 30 מעלות והסמכה של האוכל. אני לא ממליצה על האפשרות הראשונה היות והסיפור של בתכם הוא קל ביותר ולא מצריך התערבות. השכבה גבוהה והסמכה של האוכל אפשר לעשות בהמלצתו של הרופא המטפל בלבד כי קודם כל צריך לבדוק אותה על מנת לשלול דברים אחרים. לגבי הצואה- מה קורה אם אתם לא עוזרים לה לתת צואה ? כל כמה זמן היא תיתן לבד והאם היא סובלת ?

just the one

New member
תשובה

כן היא סובלת. היציאות קשות-משחתיות בצבע ירוק בקבוק כהה. ואם לא עוזרים לה הצואה לא יוצאת.. אוכלת נאושור (בין 30-60 מ"ל לארוחה) ומעט מאוד חלב אם (האכלה אחת ביום).

just the one

New member
לא יוצא

לא ניסינו לא לעזור לה לאחר יותר מ 4 ימים לכן איננו יודעים גם מתי היא נותנת צואה לבדה. (פשוט אנחנו מרחמים עליה)

just the one

New member
אתמול כבר היה ממש בלתי נסבל

היא קמה כל שעה, אכלה 20 ולא רצתה יותר. היא לא אוכלת מספיק ולא ישנה כמו שצריך.

תשובה

אם היא עולה במשקל כפי שאמרת אז היא אוכלת מספיק דיו בשבילה. את צריכה להפריד בין כאב בטן של "גזים" לכאב של עצירות... האם יש כאב של עצירות ? עצירות מוגדרת בירידה בתדירות היציאות וביציאות קשות וסבל סביב היציאות.

just the one

New member
טיפול ברפלוקס

שוב שלום, הרופא המטפל המליץ על מעבר לשימוש באנפמיל. הילדה אמנם אוכלת הרבה יותר טוב ואיננה מקיאה אך שמנו לב כי ההרכב התזונתי של אנפמיל איננו מכיל כמויות ויטמינים ונוקלאוטידים שמכיל סימילק נאושור. האם עלינו להיות מוטרדים מכך שהיא איננה מקבלת את ההרכב התזונתי המלא ? האם לא עדיף להסמיך את הסימילק ? אולי בכלל כדאי לשלב בין הסימילק לאנפמיל ?

למעלה