הקאות בוקר

עירית38

New member
הקאות בוקר

לדר' גבעוני שלום, בתי בת ה 12 מתעוררת פעמים רבות מוקדם בבוקר (בערך ב 6:00 ) עם בחילה ואח"כ היא מתחילה שיעול כדי להקיא. לפעמים היא מקיאה פעם אחת והבחילה עוברת ולפעמים היא מקיאה מספר פעמים . היא מתלבשת והולכת לבי"ס והבחילה עוברת בתוך השעה הראשונה בבי"ס. עד שהבחילה עוברת היא סובלת, חיוורת ונראית רע. תופעת ההקאות הזו נמשכת כבר שנה שנייה ובזמן האחרון היא מתרחשת כמעט בכל בוקר. יש לציין שבזמן החופש הגדול היא כמעט ולא הקיאה . היינו אצל גסטרולוג לפני כשנתיים והוא המליץ אם התופעה תמשיך על בדיקות חודרניות. אין אנו מעוניינים בבדיקה מסוג זה. האם יש שם לתופעה הזו? ידוע לנו כי הדודים של בתי מקיאים גם הם לפעמים הקאת בוקר ואח"כ ממשיכים את היום ומרגישים טוב. האם יש אפשרות לעזור לה שהתופעה הזו תפסיק ? מה אתה ממליץ לנו לעשות ? קבעתי תור לרופא ילדים והוא בודאי ישלח אותי לגסטרולוג , האם זו בעיה רפואית או שיש כאן בעיה פסיכולוגית . אודה לתשובתך ובברכת שנה טובה. עירית

הקאות

ראשית אני חייב לאמר שזו תופעה שאנו נתקלים בה מדי פעם. לא תמיד יש לי הסבר מלא לכך. צריך לשלול סיבות כמו נזלת כרונית (היכולה להבלע בלילה ולגרום לבחילה בבוקר ). תועפות של חומציות יתר יכולות לגבור בשכיבה ( לעיתים אני מנסה תרופה נגד חומציות לתקופת מה לראות האם יש השפעה). מעבר לכך סיבות כמו דלקת בקיבה , כיב וכו לא סביר שיצנו תועפות בבוקר בלבד. ברור שכל גסטרו אנטרולוג שתפני אליו ימליץ על בדיקת גסטרוסקופיה (אך הסיכוי למצוא בה משהוא קטן לדעתי).לעיתים בגיל ההתבגרות התופעות קשורות למחזוריות הורמונליות הגורם לתופעות לפנות בוקר.מעבר לכך יתכנו גם תופעות פסיכוסומטיות( הקשורות לבית הספר- התועפות נעלמו בחופש....).נקווה שהבהרתי את הדברים. שנה טובה.

למעלה