הקאה עם דם

הקאה עם דם

היום בצהריים הרגשתי צורך להקיא (אני לא מקיאה בד"כ, למעשה כבר שנים שלא הקאתי). הלכתי לכיור, אחרי כמה גירויים של הקאה (בחילות עם ניסיון להקאה, אך ללא "תוצאות"), הקאתי קצת. הקאה ממש קטנה, עם משהו שאכלתי כשעה לפני כן. החלק שמדאיג אותי (מאד!!!) הוא שהיה דם בהקאה. לא אכלתי שום דבר אדום וזה גם לא נראה כמו אוכל. ראיתי פעם הקאה עם דם... זה היה דם, ללא ספק. מה אני שואלת... האם יכול להיות משהו "קל" כשמקיאים דם או שזה חייב להיות בתסריט המפחיד שרץ לי בראש...? נקודה נוספת שגורמת לי להיבהל - יש לי המון כאבי בטן מכל מיני מאכלים בזמן האחרון (בעיקר דברים מטוגנים, אבל לא רק). חוץ מזה, יש לנו הסטוריה של סרטנים שונים במשפחה הקרובה שלי... ** אין צורך להגיד לי ללכת לרופא. מחר בבוקר אני אצלו בדחיפות. השאלה אינה תחליף להליכה לרופא. השאלה היא לצורך הבנה של 'מה יכול להיות'... כי לפעמים רופאים לא מספרים את כל האפשרויות, כדי לא להדאיג. ואני כבר דואגת, כך ש... אשמח לשמוע מה זה יכול להיות? אם יש עוד שאלות להבהרת המצב, אני אענה בשמחה (ובדאגה
). תודה!!!

WhiteBear

New member
אני לא רופא...

אבל דוגמא למשהו שהיה אצלי. לא הקאתי, אבל ירקתי דם. וזה נבע מגרון מודלק שקצת ניפצע. לא אמרת כמה דם היה בהקאה. יכול להיות, שבנוסף למשהו אחר שיש בקיבה, יש דלקת או פצע, שממנו יצא הדם
רק מחשבה. תרגישי טוב
, טל.

קודם כל, תודה ../images/Emo13.gif

לא היה הרבה דם, צבעו היה אדום בהיר יחסית. ההקאה עצמה לא היתה מרובה כל כך, אבל כל מה שיצא, היה מהול בדם. עכשיו שאתה אומר גרון... אני מעשנת, יכול להיות שזה קשור? אין לי כאבים בגרון וגם לא שום תחושת צריבה באיזור. ואם זה אכן מהגרון, ממה הבחילות (שיש לי עדיין)? ושכחתי עוד משהו, הכל מלווה (מאז ההקאה בלבד) בתחושת חולשה ומעט צמרמורות (אין לי חום). תמשיך, אתה מרגיע אותי
(למרות שאני באמת רוצה לשמוע על כל ה"אפשרויות") תודה.

נשמע כמו כיב מדמם בקיבה או במעי הדק

למרות שאני לא רופא, לא בדקתי אותך ובהחלט יכול להיות שאני טועה...
החדשות הטובות הן שבד"כ זו באמת הסיבה, ושזה מצב נפוץ שהרופאים בד"כ יודעים מה לעשות איתו. החדשות הרעות הן שאם לא משנים הרגלי חיים יש לזה נטיה לחזור, ובצורה יותר גרועה. זה המקום בו אנחנו נכנסים! שינוי הרגלי חיים = תזונה נכונה, התעמלות, הרגעה... זה התחום שלנו! אז כשתחזרי מהרופא ספרי לנו מה הוא אמר (במיוחד אם טעיתי ב"אבחנה"!), ואיזה טיפול הוא מציע, ונוכל לכוון אותך מה לחפש הלאה, שה"דרעק" לא יחזור. הרבה בריאות!

אופס, תיקון!

צריך להיות: "החדשות הטובות הן שבד"כ, אם זו באמת הסיבה..." אם

אז לא מתים מזה ../images/Emo8.gif (אם זה...)

אני אפילו לא אגיד מה אמא שלי היתה אומרת...
(אין משפט יותר פסימי מזה שעלה בראשי כרגע). תודה לכם!!!

אשכר

New member
מתים מזה.

א. אפשר למות מ"זה" ב. "זה" יכול להבהיל אותך לבית החולים מחוסר הכרה עם זיהום קשה במחזור הדם. ג. יש ל"זה" טיפולים אלטרנטיביים וקונבנציונלים, אז חבל לפטור את "זה" בטענה ש"זה" לא מזיק. ד. יש ל"זה" מרכיב פסיכוסומטי משמעותי. אולי העובדה הזאת תקל עליך למצוא טיפול הולם.

מאיר72

New member
ואולי זה פשוט יותר ולא צריך להפחיד

צבע הדם היה אדום בהיר ולכן הוא לא בא מהקיבה, מהמעי (הגס ו/או הדק). יתכן שגם ע"י גירוי הגרון היא פצעה אותו ולכן היה דם?!!!! רפואה שלמה

אשכר

New member
נכון, עם הקוראים הסליחה

עכשיו קראתי שכתבת "דם בהיר". דם שעבר בקיבה עובר עיכול (על פי רוב) ובתהליך העיכול הוא מקבל מרקם גרגרי משהו, וצבעו כהה עד שחור. זה לא אומר שאת לא יכולה למות, אבל תצטרכי לחפש סיבות אחרות חוץ מאולקוס. (קרוב לוודאי). זה הזמן לרענן את הסיפורים על שיח הצלף, ועל הרפתקאות החיילים של נפוליאון בארץ הקודש
וסיפור מעניין ולא קשור: לחבר שלי היה אולקוס. בגיל 21 דיברנו קצת על ההשפעות הפיסכוסומטיות וכיו"ב. ואז נמאס לו, ויום אחד כשנפגשנו שוב הוא אמר לעצמו: "זהו. מהיום אין אולקוס!". ובנימה חיובית זו האולקוס אכן נעלם מהאופק שלו. נ ח מ ד

מוטימוט

New member
הקאה דמית- "חום בקיבה"

שלום רב לאחר ששוללים סרטן, ממאירות וכו' על ידי מספר בדיקות פשוטות יחסית נותרת האפשרות של כיב קיבה. בראיה הסינית מדובר על חום בקיבה. זה לא אומר שהקיבה חמה אלה רק בראיה הסינית. מצב זה אופייני לאנשים שאוכלים חריף, מטוגן, שמן, לחץ ומתח נפשי אך לא רק. סימפטומים נפוצים: הקאה דמית, תחושת צריבה ברום הבטן, בחילות והקאות, דימום בחניכיים, צמא ופה יבש, עצירות. לאחר זמן ממושך עלולים להתפתח חולשה, עייפות וסחרחורת עקב אובן דם. טיפול: דיקור וצמחים סיניים לטיהור חום בקיבה יתכן כמובן שלאחר בדיקת רופא לא יאובחן. בברכה מוטי

freearth10

New member
אז להבהיל אותך יותר?../images/Emo129.gif

לא, לא נראה לי שזה מה שאת צריכה. את זה הרופא בטח יעשה טוב ממני. מה שאת צריכה זה להרגע ולא לחשוב על הרע ביותר, למרות ההסטוריה המשפחתית ולמרות ההקאה הלא נעימה. בחילה בדרך כלל מתיישבת על איזשהו פחד, פחד מחוסר שליטה או פחד לקבל איזו חוויה ונסיון לעצור אותה. דאגה מיותרת - לא תועיל כאן ולדעתי את צריכה ללכת במקביל לטיפול אלטרנטיבי שיטפל בעודף הדאגה ויעודד את האופטימיות והשמחה שבזכותם תוכלי להביט אל החיים דרך משקפיים אחרות ולהתמודד בכוחות מחודשים עם כל בעיה שקיימת ולא להביא על עצמך את הבעיות שעדיין רחוקות מכאן. מאיה :))

למעלה