הצקה לאח גדול

סמדרק

New member
הצקה לאח גדול

בתי הקטנה(בת 4) פשוט מציקה ללא הפסקה לאחיה הגדול (בן 8), זה אומר, לעמוד לידו שהוא קורא ולזמזם לו באוזן,או למשל אם אני כועסת עליו, היא חוזרת על המשפטים, או שהיא מלשינה עליו על כל דבר שעושה, נוגעת לו בדברים שהוא לא מרשה לה וכו´ , הוא כמובן מתעצבן ולפעמים גם מחזיר לה במכה, וזה אני כועסת עליו, למרות שהיא האשמה. ניסיתי לדבר איתה ושאלתי אותה למה היא עושה את זה והיא ענתה לי שהיא נהנית מזה (היא ילדה מאוד מאוד פקחית). אני משתדלת להפריד בינהם אחרי הצהרים ולתת לכל אחד את הזמן שלו לבד איתי, אבל ברגע שהם נפגשים, היא שוב מתחילה. אשמח לקבל עצות מכן.

לאה_מ

New member
לילדים שלך לא קוראים במקרה

שירה ועומר? כי אצלנו יש תקופות שזה מאד דומה למה שאת מתארת. אני חושבת שהחכמה היא לנסות לא להיות שוטר שלהם (כלומר, לא לגעור בו כשהוא מרביץ לה - בהנחה שזו תגובה שלו כלאחר יאוש - שזה מה שקורה לעומר - היא צריכה ממש ממש להגדיש את הסאה כדי שהוא יצעק עליה או ידחף אותה, ואז לדעתי התגובה שלו לא יותר אלימה מאשר ההתנהגות שלה שגרמה לתגובה הזו, ומבחינתי - למרות שזה לא רצוי - זו תוצאה טבעית של המעשים שלה. אני לא חושבת שאני צריכה לספק לשירה הגנה מפני עומר, כאשר היא יודעת שאם היא תציק לו ותציק לו הוא עלול להחזיר לה). מה שאני כן מנסה לעשות כשזה קורה (וזה לא קורה כל פעם, יש הרבה ימים שהם משחקים כל אחד לחוד, או משחקים יחד נהדר): להציע לה לעשות פעילות במקום אחר (אני מזמינה אותה לעזור לי בעבודות הבית, או לרדת איתי ועם אורי לגינה, או לקרוא איתי ספר...) - בלי להתייחס להתנהגות שלה (לכל היותר "אני רואה שמשעמם לך. אולי את רוצה להכין איתי סלט לארוחת ערב?"). להציע לה להזמין חבר/ה או ללכת לחבר/ה. להטיל עליה משימה אחראית (למשל, ללכת להאכיל את החתול, להכין כרטיס ברכה ליום הולדת שמתקרב, לספר סיפור לאחיה הקטן). להציע פעילות לעומר (למשל, לשחק איתי שח או סטרטגו או אפילו להכין שעורים) - אם הוא נמצא בחברתי היא לא נוטה לעצבן אותו בכוונה (היא יודעת בדיוק שאני לא אוהבת את זה). פעם קרה לי שזה התפתח לריב ועשיתי להם גישור. ואז היו להם כל מיני רעיונות מה לעשות שזה לא יחזור (חלקם הם אלה שמפורטים למעלה), וגם בסופו של דבר (אחרי קשיים ולבטים) הם אמרו דברים נפלאים זה על זה, ולפעמים נחמד להזכיר להם את זה. ספרי לי אם יש לך רעיונות נוספים.

לסמרדק-קראתי על מיקרה דומה...

בספר של אסתר קל אסתר על הקו(מומלץ מאוד)ושם היא הציעה לאח הגדול לקבוע שעת איכןת שתוקדש אך ורק לאחות הקטנה שבודאי מאוד מסוקרנת ממה שקורה אצל האח הגדול. שלך חנה גונן

למעלה