הצצתי ונפגעתי....

הצצתי ונפגעתי....

בשנה האחרונה עברתי כריתת בלוטת התריס וגם הפסקתי לעשן.
כמובן ששני הדברים האלה גרמו לי להשמנת יתר למרות שאיני אוכלת כמות גדולה של אוכל.
אני רוצה להגיד שבעיית השמנים זה לא רק איפה למצא בגדים..כי בגדים אפשר למצא..זאת לא הבעיה
הבעיה היא הרבה דברים אחרים שמשתנים למשל השומן מפריע לרכוס נעליים..השומן מפריע לגזוז ציפורניים
ברגליים..כן כן מי שנתקל בזה יודע על מה אני מדברת..יוצאים כל מיני פצעים בכל מיני מקומות..שיפשופים בין
הרגליים ומתחת לחזיה..לפעמים זה מגיע לאקזמה רצינית. הזעת יתר,,,, ריח כבד של זיעה..התנשפויות בהליכה
ובמיוחד בעליה במדרגות או במרחוב משופע. אני כבר לא מדברת על צרבות על פצעונים פה ושם על מבטים של אנשים שזה לא הבעיה שלהם כפי שכמה חושבים..זאת הבעיה שלנו השמנים... כי אנחנו החריגים לא הם.
מחר אני מתכוונת להרשם לשומרי משקל אולי אצליח לרדת חרף האלטרוקסין והפסקת העישון שמפריעים לי המון.
תאחלו לי בהצלחה. ואם אתם מרשים לי לרשום את חוויותי משומרי המשקל ובכלל..אני אשמח לתגובות..
שנה טובה ובריאה

קליספרה

New member
אם הצצת את וודאי יודעת - שהפורום הזה

לא נועד לדיבורים על דיאטות
לשם כך יש פורומים יעודיים.

וענינית לדברייך:
1. תתחילי בהליכות אינטנסיביות לפחות שלוש פעמים בשבוע ותגבירי קצב כל הזמן, זה בוודאי יפתור לך את בעיית ההתנשפויות שיורדת ככל שעולה הכושר האירובי.
2. בקשר לצרבת כדאי לבדוק ריפלוקס הרבה פעמים זה ריקושט של בלוטת התריס וזאת צרה צרורה. גסטרו או אף אוזן גרון יעלו על העניין, אם כן את צריכה סיוע כי זאת יכולה להפוך לצרה צרורה.
3. בקשר למבטים של האנשים לשם כך הפורום הזה קיים -
מטרת הפורום הזה היא להצהיר שאנשים שמנים הם לא חריגים הם אנשים. ולא לאף אחד אין זכות להתבונן בנו בעין עקומה וכמובן שזאת בעיה שלנו - בנו מביטים אבל אין שום סיבה לקבל את זה בעיר שסטטיסטית אנחנו לא חריגים - תעשי פעם מעשה ותבדקי כמה באמת אנשים רזים לעומת שמנים יש את תופתעי בגדול, תרתי משמע בגדול.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה בדיאטה.

קליספרה....

איפה ראית שאני כותבת על דיאטה? אמרתי שאני ארשם לשומרי משקל.
שנית מכל מכלול בעיות השומן לקחת משום מה את הצרבות וההתנשפויות
לי אין צרבות ואין התנשפויות...אני כללתי את הבעיות האלה בין כל התחלואים של ההשמנה זה הכל.
למה שלחת אותי לעשות הליכה? הכי זה קשור לדיאטה לא? ואסור לדבר על חבל בביתו של התלוי...
תודה על התשובה...הבנת הנקרא זה מקצוע שעוד לומדים אני מקווה....

קליספרה

New member
לאחר שאני קוראת את התגובה

אני באמת מצטערת שעניתי לך. חשבתי שאני עונה לאדם אמיתי שמציג מצב אמיתי.

לא אני כתבתי על דיאטה, את כתבת.
כתבת שאת הולכת לשומרי משקל ואני מצטטת "ואם אתם מרשים לי לרשום את חוויותי משומרי המשקל ובכלל" לשומרי משקל לא הולכים כדי לעשות מדיטיציה, וכמו שאמרתי מדיניות הפורום היא לא לעסוק בענייני דיאטות או במעקבים אחריהם. יש אין ספור פורומים וקומונות שימחו לקבלך, אלא אם את גם לא שמנה וגם את זה ציינת סתם (מה שנשמע לי מאוד הגיוני פתאם)

כשכותבת מספרת בפוסט נרגש על בעיות כביכול כתוצאה משומן, אני לפחות, יוצאת מתוך נקודת הנחה שעל עצמה היא מדברת. התייחסתי אל צרבות וקשיי נשימה כי את שאר הבעיות שמנית אני לא מכירה צר לי לאכזב אותך. את שתי הבעיות האלה של ריפלוקס וקשיי נשימה אני מכירה היטב, אז רציתי לסייע לך מעט מניסיוני, סליחה טעיתי. זה לא יקרה שנית.

יש אולי באמת

אנשים שמפליצים בריח שושנים, שאף פעם לא יוצאים להם חצ'קונים בשום מקום שהוא, שלא מזיעים, שלא מתנשפים בשום נסיבה, וששום דבר באופן כללי לא מציק להם במיוחד מבחינה גופנית. אני בטוחה שיש כאלה, אני רק לא בטוחה אם הם גרים על כדור הארץ או לא. ככה זה עם גוף, הוא תמיד מוגבל ותמיד מציק ותמיד לא מושלם ותמיד סוחב למטה ותמיד מגביל. רק בחלומות שלי אני עפה לפעמים ומגיעה בטיסה קלילה ומושלמת לאן שרציתי להגיע, למרות שאין לי כנפיים במציאות.

dify

New member
מוסיפה לקליספרה

לא צריך להגיע לשלל הבעיות שתיארת, הרבה מהן ניתן למנוע בקצת תשומת לב בסיסית:

קודם כל ביגוד נאות. אם יש לך שפשפות קני חזיה במידה הנכונה! לכי עם מכנסים ולא עם שמלות (אם את בכל זאת רוצה שמלות, יש המלצה חמה על חומר בשם בודי גלייד שאמור לעזור, לא יודעת לא ניסיתי, אני הולכת כמעט רק במכנסיים, כשלובשים מכנסיים אין סיבה שתהיה שפשפת).

השתמשי בדיאדורנט, אם הדיאודורנט הקיים לא מספיק לך אולי צריך להחליף מותג (יתכן שהגוף שלך, אחרי כריתת בלוטת התריס בעיקר, מייצר איזון כימי קצת שונה מבעבר). אני אישית אוהבת את ליידי ספיד סטיק או את מאמ, אבל אני משערת שכל אחת ומה שטוב לה אישית, תנסי ותראי. כמובן שצריך לשים בתנאים נכונים (כלומר אחרי רחצה ויבוש ואפשר גם ובהחלט רצוי, לדעתי, לשים בנדיבות, יתכן שזה יעזור גם לפצעונים, נסי לשים באישור שהפצעונים נוטים להופיע, יתכן שזה ייבש את העור וימנע את הופעתם מלכתחילה, אם זה לא עזר נסי טאלק).

לגבי קשירת שרוכים וציפורניים... אני מאמינה שזה קטע של גמישות.. שזה דווקא מסוג ה"ספורט" שגם שמנים יכולים לעבוד עליו בקלות בדיוק כמו רזים ולשפר את הגמישות שלהם. אבל אם את מחפשת פתרון מיידי, אז דווקא פדיקור מניקור היום נחשב פינוק שגם רזים נוהגים לעשות אצל מקצוען ואם באמת הגמישות שלך כל כך נמוכה, אז יש נעלים עם סקוטצ' במקום שרוכים.

אני אישית חושבת שזה שאנחנו שמנים לא צריך להפריע לנו לעבוד על להיות בכושר. לכן אני כן בעד הליכה וכן בעד השקעת מאמץ. ההורים שלי, שניהם שמנים, אמא שלי שוחה על בסיס קבוע, אבא שלי עושה הליכות על בסיס קבוע ושניהם לא רק שמנים אלא גם בסביבות גיל ה60. אני חושבת שזה יופי של השראה :) וככל שעושים יותר זה נהיה קל יותר, גם עם עודף המשקל, לכן אני משתדלת כן ללכת בכל הזדמנות לא למטרת הרזיה. הכושר עצמו משתפר עם הזמן.

לגבי מבטים. מה אני אגיד לך, אני חושבת שחלק בא מבחוץ וחלק זה פרשנות שלנו מבפנים. אני מניחה שכולם כבר ראו שמנים בחייהם ולכן קשה להאמין שאני בתור שמנה נחשבת לאיזה אטרקציה יוצאת דופן שיש מה להסתכל עליה, אני בסך הכל עוד שמנה. זה הכל. וסביר שאני לא מעניינת את רוב האנשים מסביב, לטוב ולרע. מי שהכי מעניין אותם זה הם עצמם שבטח חוששים מה אני ושאר האנשים חושבים עליהם

בקיצור, תבדקי עם עצמך כמה את מעצימה את התחושה שלך לגבי תגובות הסביבה. התחושה האישית שלי זה שהרבה פעמים ה"סביבה" זה אדם או שניים קרובים במיוחד שיורדים על הזמן והם אלו שיוצרים את התחושה המוטעת שכ-ו-ל-ם צוחקים עליו. אבל תכלס, זה שיש אחד או שניים שמרגישים שיש להם זכות לדחוף את האף (מכוונות טובות או סתם מצרות עין), זה קשה אבל שווה להפריד ולהבין שזה רק הם והשקפת העולם שלהם, זה לא אומר שזה "אמת", זה רק אומר שהם חושבים כך. את יודעת מה? זכותם.

אגב, אם חריג זה מושג סטטיסטי, אז אני לא בטוחה ש"אנחנו" החריג בעולם המערבי, שבו השמנה נחשבת היום "מגפה" (מה שמעיד על היקף העניין) ולכן, הרשי לי להציע בחום לא להשתמש במילה חריג. אני לא חריגה. אני אולי בקצה העליון של הסקאלה, אמירה שלא מחביאה בתוכה את כל השיפוטות שבמילה "חריג", אבל אישית אני פשוט חושבת שאני שמנה, כמילת תואר, כעובדה.

dream82

New member
כל הכבוד לך

כל הכבוד על הרצון לקחת את עצמך בידיים, אני יודעת כמה זה קשה, מאחלת לך שלא תיכנעי ותמיד תראי את המטרה בסוף הדרך זה שווה את זה, אני אומרת את זה כמישהי שהורידה 22 קילוגרם ונשאר לה קצת פחות מכפול מזה...
המון בהצלחה!!!

אלמוג86

New member
שאלה....

בתור מישהי שכל חייה נלחמת בחוסר איזון של בלוטת הטריס.
האם האלטרוקסין מאזן אותך ?
אומנם לי יש את הבלוטה לא הסירו לי אותה. אבל היא מעולם לא עבדה כמו שצריך, יש לי תת פעילות.
אני יודעת שברגע שאני מאוזנת אני יורדת יפה מאוד.
(כל חיי אני שמנ

אלמוג86

New member
נחתכה לי התגובה באמצע....

(כל חיי אני שמנה, סבלתי מהתקפי רעב ומחוסר בתחושת שובע.)
בן השאר בעיקר בגלל חוסר איזון הורמונלי של הבלוטה.

ברגע שסוף סוף הצלחתי להתאזן כמו שצריך, התחלתי לרזות בלי בכלל בעיה.

ממליצה לך בחום להתייעץ עם האינדקרנולוג שלך.
ולברר האם זה בסדר שאת סובלת מכזו עליה במשקל.
והכי חשוב לחפש מידע באינטרנט.

אני לא ממש מכירה איך זה עם כריתה של הבלוטה. אבל הכרתי אנשים ונשים שעברו את זה. וקיבלו אלטרוקסין. וכשהן היו מאוזנות. הן כלל לא סבלו מבעית השמנה.

הבלוטה שלי היתה..סרטנית..ולכן

היה צורך לכרות את כולה ואני לוקחת אלטרוקסין כל יום.
אני מאוזנת ואמנם אסור לדבר פה על דיאטה...אבל נרשמתי לשומרי משקל
וכבר ירדתי קילו אחד.
בהצלחה גם לך

אלמוג86

New member
מצטערת לשמוע

קודם כל, כל הכבוד.
אני לא יודעת אם מותר או אסור לדבר פה על דיאטה. אני בעיקר אורבנית.....
אישית אני מאמינה גדולה בהרזיה בשביל הבריאות.
זה לא אומר שאת צריכה להיות שלד.
כל אחת מוצאת את משקל הבריאות שלה, מקום הנוחות שלה.
תעשי מה שמרגיש לך נכון

למעלה