זו עוד הפאזה הרגועה...
זה שהם אומרים ש רשות העתיקות שמה לה כמטרה להביא את הארכיאולוגיה של ארץ ישראל אל הציבור הישראלי לא אומר שהם מקיימים. בשביל לקיים את ההבטחה הזו צריך להיות מוזיאון של רשות העתיקות, את מכירה כזה? אני לא. לכל רשות עתיקות בעולם יש אלמנט אקדמי שמאפשר ללמוד לתואר בארכיאולוגיה בצורה פרטית. לנו אין. לגבי פיקוח ושימור, אין לי בעיה עם זה שרשות העתיקות מפקחת על עבודות, ההפך, אני מעוניין שהיא תפקח, אבל רק תפקח. שתהיה בה יחידה ראויה למניעת שוד עתיקות ראויה במקום היחידה הרזה והמאומצת עד לשד עצמותיה שיש היום. שתהיה הרשות הסטוטורית הממונה. אבל רק זה. שתקים גוף תפעולי חיצוני לשאר הדברים. אני לא מעוניין שהיא תפקח על עצמה בחפירות ושימור, שלא תתנהג כגרועי המונופולים, לדוגמא: הרשות מחליטה שבאדמת עתיקות מסוימת צריך לבצע חפירת הצלה או פיתוח, הרשות מתמחרת את החפירה, מוציאה את המכרז לעצמה, מחליטה שהיא היחידה שעומדת בתנאי המכרז, לוקחת את המכרז, מפקחת על המכרז של עצמה ומחליטה שהוא בסדר, חופרת את החפירה, מפקחת על עצמה שהיא חופרת בסדר, מסיימת את החפירה, מודיעה לעצמה שהיא קיימה את תנאי המכרז שהיא ניסחה ופיקחה עליו, משלמת לעצמה את המחיר המופקע שהיא דרשה מראש, והכל בסדר... מה, לא? ויעיז מי שיעיז לקרוא תיגר על ההתנהלות הזו, כאחרון המונופולים הלא מופרטים, כמו בזק של פעם או חברת חשמל של היום. אז יש לי הרבה מה להלין על רשות העתיקות, אבל על כל קריאת תיגר על המנגנון המנהלי המנופח שלה (כמו כל רשות ממשלתית), היא מאיימת בפיטורי פקחים שמרוויחים מינימום ולא בקיצוץ של המנגנון המנהלי שמרוויחים "מעט" יותר. טוב הוצאתי קיטור... חג שמח!!