הצפנת עוגיה...

• פותח הנושא aa
  • פורסם בתאריך

aa

New member
הצפנת עוגיה...

טוב.. 1. כרגיל השאלה הרגילה אם בטוח להשתמש בעוגייה מאשר ב SESSION. 2. לא ממש חיבבתי את ה SESSION בשימוש ב ASPNET כי אחרי כל קימפול ה SESSION נעלם מישום מה. ואם משהו נמצא בשלב מסויים בטופס הוא יצטרך להתחיל אותו שוב כי נעלם לו ה SESSION מה שעשיתי הכנסתי את ה USERID לתוך ה FormsAuthentication.SetAuthCookie(CustomerID,False) ועכשיו מה שהיה חסר לי זה למצוא איך להכניס את מספר ההזמנה! בהתחלה מספר הזמנה היה ב SESSION אבל מהסיבות שרשמתי למעלה (טוב סיבה 1) רציתי להכניס אותו לקוקית אבל צריך כמובן קוקית מוצפנת אז מה שעשיתי הכנסתי אותו שוב ל FormsAuthentication כך.. FormsAuthentication.SetAuthCookie(CustomerID & "|" & OrderID, False) מצאתי קוד של הצפנת עוגיה ברשת אבל הוא קצת יותר מידי ארוך.. האם יש פתרון יותר קצרצר? או אולי משהו שיפתור את בעית ה SESSION שנמחק אחרי קימפול? למרות שמישום מה לא בא לי להשתמש ב SESSION תודה ! ! !

gilad g

New member
הממממ

הסיבה לכך ש-Sessions מתאפסים היא שהאפליקציה שלך עושה recycle כל פעם שהיא עוברת קימפול (כלומר הקבצים בספרית ה-bin שלך משתנים). הקוד של הצפנת עוגיה יותר מידי ארוך? אז מה?

yuval k

New member
בעניין עוגיות vs סשנים

עוגיה הרבה פחות בטוחה מ-session, להערכתי. עוגיות נשמרות כטקסט רגיל, ולכן ניתן לשנות ולזייף אותן בקלות יחסית... הסשן, לעומת זאת, נשמר על השרת, ולכן הגישה אליו - לשינוי וקריאה - הרבה יותר מוגבלת, מצד המשתמש. אמנם ה-session id נשמר בתור עוגיה על הלקוח... אבל לגלות session id של מישהו אחר ולהחליף אותו זה הרבה יותר מסובך מלשנות ערך בעוגיה. בכל אופן, המטרה שלך לפי מה שהבנתי היא עגלת קניות או משהו דומה, אז לכן עוגיה תהיה מתאימה יותר (אחרת צריך להיכנס למערכת כל פעם מחדש). כמו שגלעד אמר, מה רע בקוד ארוך?

aa

New member
טוב ניצחתם אותי עם הקוד הארוך

אני אשתמש בו ..
תודה רבה רבה...

למעלה