הצפנת מיילים

אריק ח.

New member
הצפנת מיילים

בוקר טוב, האם מישהו התעסק עם הצפנת מיילים ?!? אני מחפש פתרון להצפנה ברמת הלקוח ( OUTLOOK ) ולא השרת. מדובר על 4 - 6 קלינטים שצריכים להצפין מיילים. בדקתי את נושא ההצפנה המובנת בהאוטלוק אבל היא נראית חלשה מידי. בקיצור אני מניח שאני צריך משהו כמו PGP וחבריו.... המלצות יתקבלו בברכה. אריק

למה חלש?

אין לי מה לתרום בנושא יותר מידי, סתם סקרנות... מה החולשות ב-s/mime שקיים באוטלוק?

lirane1

New member
עם 8.0.3

יש גרסאות חדשות יותר אבל כולם אותו דבר.עובד כמו שצריך דבר מאובטח ואמין

antidot

New member
הםםם

אני באמת הייתי רוצה להבין למה אתה מתייחס להצפנת S/MIME כחלשה. אני לא מומחה אבטחה, אבל למיטב ידיעתי, אם מדובר בתושבי חוץ שאליהם אתה שולח דואר, הם מוגבלים באורך המפתח בו הם יכולים להשתמש להצפנת דואר (וזה לא קשור ליכולות של האפליקציה). כמה שאני זוכר S/MIME מאפשרת שימוש במפתח באורך 56bit והתקן פותח על ידי מעבדות RSA - אחד השמות היותר מכובדים בתחום צפינה (איפה Teo שיתקן אותי כאן ?). היתרון הגדול של S/MIME הוא העובדה שהוא נשען על X.509 - הפורמט הסטנדרטי של PKI, כאשר PGP מסתמך על פורמט משלו. בנוסף S/MIME מובנה ברב המוצרים ואינו דורש רכישת אפליקציות נוספות.

אריק ח.

New member
האמת היא

האמת היא שלא אני התייחסתי אליה כחלשה אלא האנשים שבאו עם הדרישה להצפנת המיילים. כשביקשו ממני לבדוק את העניין ישר אמרתי שבאוטלוק יש הצפנה מובנת... אבל הם דורשים הצפנה של 128 ביט. לצערי גם אני אינני מומחה אבטחה והמעט שאני זוכר בנושא זה מהקורס באונ'.

למעלה