הצעת שידוך. להוריד?

חנוך617

New member
הצעת שידוך. להוריד?

יש לי מכר ספרדי שמציעים לו בנות טובות ומצוינות והוא מוריד רק בגלל שהן לא בהירות. זה נורמלי? יש הרבה שמורידים על זה? ניתן לשכנעו?

מחסום פסיכולוגי

לדעתי הוא נושא על גבו דעות ילדות קדומות ורגשות נחיתות גבוהות מהממוצע. מן הסתם, הוא היה בנערותו מושא ללעג של החברה בה הוא גדל, כנראה אשכנזית. הרבה מה לעשות אין כאן לדעתי אלא פשוט להביא לו בת מוצלחת מאד(אם כמובן הוא ראוי לה) ולעבוד עליו שהיא בהירה ואחרי שהוא יוקסם מהאופי בפגישה הראשונה, יש סיכוי שצפיפות הפיגמנטים בעור לא תהווה מכשול לשידוך והוא ירוץ בעזה"י קדימה.

חנוך617

New member
הרעיון הזה הוא לא חדש

ויש חשש שבגלל שככה יעבדו עליו הוא יכעס ויוריד בלי לחשוב פעמיים.

אז הוא מסביר לך שלשכנעו

זה דיבילי והפיתרון שהוא מציע נראה לי נורמלי לחלוטין. מי זה הבחור הזה, שמוריד שידוכים בלי לחשוב פעמיים? אולי אתה מגזים? מהיכן אתה יודע שהוא לא חושב?

g a d d i

New member
לשכנעו? טיפשי לחלוטין!

בעיניו בהיר זה יפה ושחום לא. אתה יכול לשכנע בן אדם שיתחתן עם מישהי שלא מוצאת חן בעיניו?

g a d d i

New member
אגב,

זה לא קשור למוצא שלו, גם אשכנזי יכול לא לרצות שחומה. יש גם אשכנזים שלא רוצים ג'ינג'ית...

חנוך617

New member
זה כלל לא דומה.

כי מי שלא רוצה ג`ינג`ית זה כי היא לא נאה עבורו אבל שחומה זה כי היא נראת ספרדיה ולא מצד יופי. הוא גם רוצה שילדיו ייראו אשכנזים. בדוק.

מתנדב

New member
אין מה לשכנע אותו, הוא אמור להתחתן

עם אחת שהוא רוצה, אמנם בעיניך ובעיני אחרים זה נראה טפשי, אך בעיניו זה לא טפשי וזה נקודה מאוד חשובה בשבילו, ובכלל על שידוכים אסור להתעקש מכל מיני סיבות...

חנוך617

New member
דוקא אני, כאשכנזי, מבין א

אך נראה לי שזה מעין מוסכמה אצל חלק מהספרדים והם נוהגים כך בגלל החברה הסובבת אותו ואולי אף משפחתו.

שיSY

New member
כתוב

לא ישא אדם אשה עד שיראנה... ולכן לא נראה לי שיעזור לשכנע אדם בוגר במה שהוא עומד לראות ולחיות כל החיים.

שיSY

New member
בהחלט.

אם זה ג`וק והוא בתוך תוכו רוצה, אז תשכנע אותו עד שיאמר "רוצה אני..."

טיפשי לחלוטין אם כי...

יש מה שהוא בדבריו אם זה דוחה אותו הבעיה שכל מקרה צריך לדון לגופו יש לפעמים שזה עובר... מנסיון...

חנוך617

New member
מי מנסיון? מה מנסיון?

תפרט, אין חכם כבעל הנסיון. ממנו לשמוע זה הכי רצוי.

למעלה