הצעת חוק של מרצ

koby83

New member
הצעת חוק של מרצ

זה נכון שמרצ הגישו הצעת חוק נגד שיתוף קבצים (לא רק קבצים לא חוקיים אלא בכלל שיתוף קבצים)? כי אם כן, מאוד חבל.....באמת מאוד חבל....

חיפשתי באתר החקיקה של הכנסת

ולא מצאתי משהו שמזכיר את מה שאתה מדבר עליו. אנא רפרנס.

אבל כן מצאתי קישור לוואינט

ולדעתי, יש צדק רב באיסור על הורדה של קבצים מוגנים בזכויות יוצרים (וזו מטרת החוק, ע"פ הדיווח בוואינט). זה שכולנו עושים את זה, לא הופך את זה לצודק או מוסרי כלפי האמנים והמתכנתים.

ובכן, לא

אין לי בעלות על הצדק והמוסר העליונים, וגם אני לא "100% מוסרי". אני משתדל להיות אדם מוסרי בהרבה תחומים אחרים. בכל מה שנוגע לזכויות יוצרים ואמנים, אני אכן לא מוריד תוכנות ללא רשיון (וזה כי יש לי את האופציה לקבל אותן עם רשיון), ואני כן מוציא לא מעט כסף על דיסקים, סרטים וספרים של אמנים שאני אוהב. מצד שני הדחף שלי לגלות מוזיקה חדשה גדול יותר מההיצע שאני יכול לגלות בחנויות הדיסקים בישראל, וכמובן שהרבה יותר נוח פשוט לחפש שיר באינטרנט ולהוריד אותו. ועדיין, זה שזה נוח לא הופך את זה למוסרי. אולי, אם האיסור על הפעילות הזו יוסדר בחוק, תוך האפשרות לשמור על שיטת ההורדה אך עם נתינת הקרדיט לאמנים (דהיינו, כן להוריד באינטרנט אבל לשלם), יהיה ברור ליותר אנשים מה ההשלכות השליליות על התרבות שיכולה להיות להמשך המצב הקיים בתחום ההורדות.

gershon17

New member
אפשר עוד פרטים בבקשה?

מה מכילה הצעת החוק? אילו סנקציות יופעלו ונגד מי?

למעלה