הצעת חוק פונדקאות

פ יוני

New member
הצעת חוק פונדקאות

ערב טוב
בשבוע שעבר התפרסם תזכיר חוק הפונדקאות החדש, אך לצד שינויים מבורכים כמו מתן אפשרות להורים יחידים לעבור הליך פונדקאות בישראל , מתן אופציה לפונדקאית בת משפחה , הגבלת סכום לפונדקאיות ועוד.
נוספו מספר הגבלות מאוד בעיתיות והראשונה שבניהם היא הגבלת מספר הילדים של זוגות או יחידים כלומר למי שיש ילד אחד לא יוכל לעבור את ההליך בארץ .
" להורים מיועדים שהם בני זוג אין יותר מילד אחד משותף ולהורה מיועד שהוא יחידה או יחיד, אין ילד גנטי כלל.".
בנוסף במקום להקל על ההליך בארץ ולבטל את הדרישה לצוו הורות אשר מבדיל את הילדים שנולדו בהליך פונדקאות, החוק המוצע מגדיר צוו הורות גם לפונדקאות חו"ל.

הצעת החוק נמצא בקישור הבא וניתן להוסיף תגובות לחוק.
אני חושב שלחברי הפורום אשר עברו את התהליך יש לא מעט הערות ורעיונות שכדאי להוסיף כהערות לחוק מקווה שזה יעזור והמחוקק ישנה את הסעיפים הבעייתיים בכדי להקל ולא להקשות.
יוני
http://www.shituf.gov.il/discussion/802#comment-7066

guti30

New member
גם רוצים להגביל את ההחזרות ל3 בלבד!!

וכשהם כותבים בהצעת חוק להגביל את הסכום לפונדקאית ל 160000 סה"כ- לא הבנתי- הכוונה שכל התשלומים יחד לא יעלו על 160000? זה פחות ממה שיש כיום- אם לוקחים בחשבון את התשלומים במקרה של הולדת תאום או ניתוח קיסרי, ושאר התוספות שיש כיום לסכום הבסיס?
ולמה להגביל רק לילד אחד להורים? מה אנחנו סין?
בעייניי הצעת חוק זאת היא יותר מגבילה מאשר מועילה ואני מקווה בשביל ההורים המיועדים שלא יקבלו את ההצעות ההזויות האלו של הגבלה לילד אחד ו3 החזרות בלבד.

talbensh

New member
שנת מאסר???

שמעתי היום שהיא רוצה גם להוסיף חוק שבו יהיה עונש של שנת מאסר למי שיעשו תהליך בחו"ל ללא ליווי של סוכנות... זה אמיתי?
תגידו לי, היעל גרמן הזו אמיתית? מי היא חושבת שהיא?!?!?

פ יוני

New member
שנת מאסר זה החלק הקל

בהצעת החוק שלה גם רשום:
"לא תותר כניסה לישראל שלילד שנולד כתוצאה מהסכם לנשיאת עוברים מחוץ לישראל, אלא אם כן התקיימו הוראות חוק זה"
כלומר היא החליטה ש המשפט "אבות אכלו בוסר ושיני בנים תקהינה" הוא משפט נכון ובעצם רוצה שילדים של אזרח ישראלי לא יכנסו לישראל, ככה זה שמשרד ממשלתי דואג לטובת רופאים ולא לטובת הילד.

hope4good

New member
תיקון קטן

לא קראתי הכל עדיין, זה מאוד מאוד ארוך... אבל רק נדייק, מהכתוב אני מבינה שאפשר לעבור את התהליך אם יש ילד אחד משותף, לא אם יש יותר מאחד משותף.

guti30

New member
קראתי הכל- מגבילים זוג ל 2 ילדים סה"כ

בתוצאה הסופית ויחידים לילד אחד בלבד בפונדקאות בארץ. ז"א זוג שיש לו 2 ילדים לא יוכל לבצע תהליך נוסף בארץ. ויש גם המון מגבלות על פונדקאות חו"ל מעבר לעניין עם הצו הורות, כמו שזה חייב לעבור דרך תיווך ושהדרישות הבסיסיות יהייו זהות לדרישות בארץ כמו קרטריון פסיכולוגי ופיזי . . לי נראה שהם הכניסו הרבה יותר מגבלות בחוק מאשר סעיפים למפתחים את הענף. וקישטו את הגזרות בזה שהותירו לחד מיניים ורווקים/ות לבצע תהליך אחד בארץ- ככה ציבור גדול יהייה בעד החוק ויהייה יותר קשה להתנגד לתיקונים האלו שמאוד מגבילים את מה שהיה לזוגות עד היום. וגם מה שהיה לכולם כולל יחידים וחד מיניים

VNRN

New member
תגובות להצעת החוק

חשוב מאוד להגיב על הצעת החוק הזו.
אני לא הצלחתי לשגר את תגובתי באתר ולכן אני כותבת ישירות למייל של יעל גרמן.
כמה שיותר אנשים יגיבו, הסיכוי למנוע את העיוותים המוצעים גדול יותר!

guti30

New member
אני לא יודעת איך עושים את זה- אולי להפיץ

עצומה בפייסבוק ושכולן יחתמו? הבעייה היא שגם אני לא בטוחה שתהייה הסכמה כללית של כולם על הסעיפים בעצומה כזו כי בעייני כפונדקאית הסעיף היחיד שהייתי משאירה בתיקון הזה הוא את האפשרות של יחידים וחד מיניים לעבור תהליכי פונדקאות בארץ. מעבר לזה כל השאר מגבלות ואני אישית הייתי מעדיפה אילו לא היו שם.
כמו שבעייני אין להם זכות להגביל את ההורים ל2 ילדים סה"כ בלבד ויחידים לאחד ולכפות מרכז תיווך על פונדקאות חו"ל, אני כפונדקאית לא חושבת שיש להם זכות לקבוע את הסכום המקסימלי אותו תקבל הפונדקאית ל160000 סה"כ! ועוד כשמצורפת לזה טענה הזוייה שהם פועלים להרחבת מעגל הפונדקאיות בארץ- איך בידיוק? בזה שמורידים את הסכומים הנהוגים כיום בכל מרכז ומרכז עוד יותר? מבחינת הבנת הנקרא - שלי כשכותבים שה"כ- הכוונה היא לסה"כ!!! ומה לגבי כל ההוצאות הנוספו ת שעלולות להיות על הסכום הבסיסי? כמו הריון תאומים, קיסרי, שמירת הריון ועוד הוצאות שעולות בעקבות ובגלל ההריון? אז זה אמור לרדת מה160000 סה"כ של הפונדקאית? וגם לא הבנתי בידיוק כיצד זה אמור להרחיבהאת מעגל הפונדקאיות כי חוץ מלהגביל ל3 החזרות ולהגבילמאת הסכום הם לא נתנו שום הקלות- נשואות יש כבר מזמן? בזה שעכשיו בנות דודות כן יכולות לשמש פונדקאיות?
למען גילוי נעות סכום הבסיס שאותו ביקדתי מהזוג שלי הוא לא גבוה מהסכום למעלה, אבל יש פונדקאיות שמבקשות יותר, ויש כאלו שמבקשות 250000, מצד שני יש מיועדים שגם מציעים את הסכומים האלו- ואם יגבילו את הסכומים אותן פונדקאיות לא ילכו לתהליך ומספר הפונדקאיות רק יירד. יש המון שהסכום 160000 כבסיס מקובל עליהן ולא מבקשות יותר, אבל מצד שני יש כאלו שלא, והידיעה שיש כאלו שמקבלות 250000 לא תגרום לי לשנייה לבקש יותר. זה מה שקורה היום- אז למה לשנות? אני חושבת שזו זכותה של הפונדקאית ומי שלא מתאים לו שלא יבחר בה. יש רבות אחרות.
השאלה אם זה משהו שאני מרגישה כפונדקאית או משהו שאתן כמיועדות מסכימות או חולקות עליו- בקטע של להתנגד לסעיף הזה בהצעת החוק בתוך העצומה?

VNRN

New member
המייל מאתר הכנסת

[email protected]
תגיבי על מה שנראה לך, גם אם אין כאן הסכמה. זו דעתך האישית ומאוד חשוב שישמעו אותה.
לדעתי, הגבלת הסכום אינה ישימה והיא רק פותחת פתח ללחצים מיותרים. הבעיה היא שמגדילים את הביקוש לפונדקאיות בזה שמוסיפים קבוצות זכאים אבל לא מגדילים את ההיצע. מתן אפשרות לפונדקאות של קרובי משפחה לא תענה על הדרישות. יש אפשרויות אחרות להגדיל את מספר הפונדקאיות הפוטנציאליות והם לא עושים את זה.

למעלה