הצעת חוק...מומלץ לקרוא בעיון...

superdrink7

New member
החוק מבהיר מעל לכל ספק ומכיר בעובדה

שהשותף המוגבל למעשה הפך לשק החבטות הראשי...

החוק מדגיש את חשיבות עבודת הפיקוח ותפקידו של המפקח בשמירה מדוקדקת על זכויותיו של המוגבל!

החוק מדגיש את נושא הבעייתיות הקיימת היום בייצוגו של השותף המוגבל ומערכת האינטרסים הלא שוויונית

בין השותף המוגבל לשותף הכללי כאשר עבודת הפיקוח כיום נוטה בבירור לטובתו של הכללי!

כולם מבינים שיש בעיה וטעם לפגם...וכולם מבינים למעשה שזה לא חוקי בעליל!

בשביל זה יש חוק...לתקן עוולות...

טאטו10

New member
זה רק הצעת חוק ואפשר לבקש מהם

שהמפקח ימונה רק ע"י המוגבלים
ויבחר מתוך מאגר של מפקחים שקיבלו אישור שיכולים לפקח
ככה שהכללי לא ימנה אותו ורק יזרימו כסף על עיוור
והמשכורות ישולמו מהמאגר הכללי למפקח..כמו בסוכנות היהודית.

טכניקום

New member
עתון מעריב כלכלה

בסך הכל נהנו אבנר ודלק קידוחים מהפקה של כ-8,549 MMCF גז טבעי מפרוייקט "תמר" ברבעון השני (כל אחת) ומכ-9,501 MMCF גז ברבעון השלישי
מאת קובי ישעיהו
nrg מעריב / עסקים * כידוע 35.5 רגל מעוקבת = 1מטר מעוקב
חישוב פשוט מראה שבשני הרבעונים שווקו 5.084 מיליארד מ"ק \גז
אם התפוקה ברבעון השלישי הייתה זהה לשני [2.676מ"ק ]
אזי התפוקה הכוללת ב2013 הגיעה לכ7.7 מיליארד מ"ק **
** האינפורמצייה מעיתון מעריב ולא ממאיה

bend9

New member
בוא נעשה יחד את החשבון ונמצא את הטעות.

8549 ועוד 9501 = 18050 MMCF. לחלק ל-35.5 = 508.45 מיליון מ"ק. זה נכון לאבנר ולדלק קידוחים כל אחד. כל אחד מהם מחזיק 15.625% מתמר ולכן התפוקה מכל תמר לפי זה היא 508.45 כפול 100 לחלק ל-15.625 = 3.25 BCM לשני הרבעונים. ולכן לכל השנה קצת יותר מ-5 BCM. טעיתי במשהו?

bend9

New member
לפי זה תמר 5.5 להסתכל על הדיאגרמה השניה העמוד

הירוק.

טכניקום

New member
באנד אתה צודק הכנתי בדיוק את התיקון לתגובתי

אכן דלק"ד ואבנר מחזיקות במשותף כ31.5% מתמר ההפקה המשותפת היתה ----> .1,168= 2 *508.4 [מיליון מ"ק]
כך כתוב בגוף הידיעה !
כאמור זה חלקן של דלק"ד + אבנר לשני הרבעונים Q2+Q3

החישוב להפקה לשני הרבעונים לכל השותפים =Xמחושב במיליארדי מ"ק

[ ]5.35 =31.5 ; 100* 1.168 =X
לפי נתונים אלה התפוקה לכל 2013 תהיה כ7-7.5 מיליארד מ"ק -----------> תקן אותי אם ישנה טעות

bend9

New member
אתה כותב לי "אתה צודק" ומראה חישוב גבוה ב-50%

אז אתה צריך להחליט ידידי. אני לא מבין את החישוב שלך. תסתכל עוד פעם אם אתה מבין את שלי.

טכניקום

New member
באנד ידידי טעות שוב חישובית

הסבר ; לקחתי את הידיעה "ככתבה וכלשונה"בגוף הכתבה כתוב שזו הכמות שנרשמה לכל אחת מהן עבורQ2 וQ3
את התרגיל בניתי כמוך ,אבל הכמות הכוללת בשני הרבעונים לדלק"ד + אבנר הייתה 1.016מיליארד מ"ק

הכמות הכוללת = 3.22 מיליארד מ"ק

הכמות השנתית בערך 5.2 מיליארד מ"ק * בQ3 שוקו בערך כ2BMC

bend9

New member
יפה. עכשיו מה דעתך לקחת את הנתון החדש 5.2

ולבדוק כמה רווח נשאר? רק כדי לעשות לך את זה פשוט תוריד מסך הכל ההכנסות תמלוג מדינה, תמלוג שותף כללי, הוצאות הפקה, דמי ניהול, הוצאות מימון ופחת. (פחת מואץ של 15%) תראה לאן אתה מגיע.

eatid

New member
לא טעית, ה 7.5 BCM שמוזכר בפוסטים ...

קודמים היא הכמות שניתן לספק בשנה שלמה וכיון שתמר פעלה רק 3 רבעונים ב 2013 הכמות היא זו שצינת.

כנראה שכן טעית בחישוב הרווח בפוסט קודם (יצא שלילי) בזה שחשבת את הפחת לשנה שלמה ואותו חיסרת מרווחים לתשעה חודשים.

בכל אופן, וללא כוונה לחלק ציונים, זו תעודת בגרות ותעודת כבוד שמשקיעים הפנימו שחלוקת רווחים היא לא רק חובה ברורה ובלתי ניתנת לערעור (נקווה) של השותף הכללי אלא גם שזה הנכס היחיד שלהם בשותפות ושחובה להגן עליו.

לכן נכון לדרוש מהמפקח שאם ב 2013 יש 'רווחים ראויים לחלוקה' שיפעל שהם אכן יחולקו, ואם לדעת השותף הכללי אין מקום לחלק רווחים אז חובתו לקבל אישור של אסיפת בעלי היחידות (והאישור צריך להיות מוגבל ורק מול התניות מוגדרות היטב, כפי שנעשה באבנר ודלק"ד שגם שם עדין נשארו חורים גדולים בענין כל כך חשוב), ואם אין 'רווחים ראויים לחלוקה' אז צריך להציג לבעלי היחידות הסבר מנומק (במספרים לא רק במלל) מדוע זה כך.

טכניקום

New member
טאטו

כנראה שבהחלטות מהותיות זה הרוב הנדרש ,
גיוס כספים גורם לדילול "אחזקות " ובהתנהלות של שותפות יש לכך משמעות רבה

בוקר טוב ושבוע נפלא חברים !

אני מבקש לחזור לדיון הנ"ל שקובע את עתידנו כשותפים שווים לכללי !

למעלה