הצעת חוק לכנסת

lightflake

New member
הצעת חוק לכנסת

אני מציע להכליל בחוק של בני הישיבות גם כל אדם שעל פי בחירתו מחליט להשקיע בדרך רוחנית כלשהי, יהיה זכאי לוותר על שירות צבאי ולקבל קצבת חיים בסיסית שתאפשר לו להתמסר לדרך הרוחנית שבחר, לכל זמן שיבחר.

אני חושב שזו זכותם המלאה של ה"דתיים החילונים" לדרוש שיוויון זכויות כמו לתלמידי היהדות.

ינוקא1

New member
לא זה מוצדק ולא זה מוצדק.

לפי כל קנה מידה הלכתי תורני השירות בצבא בנסיבות הקיימות הוא מצווה וחובה.

(עם זאת , כמובן צה"ל צריך לספק לחיילים דתיים תנאים שלא יגרמו להם להתנגש עם אמונתם).

אבל כולם צריכים להתגייס במצב בו יש איום על קיומינו. ההגדרה ההלכתית היא "במלחמת המצווה כולם יוצאים , אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה".

אסור להרשות שום השתמטות - לא חילונית ולא דתית.

למואל א

New member
אם לא יעשו את זה בקרוב

אז לא תהיה מדינה ולא כנסת להעביר בה חוקים...
כי יהיה כאן שלטון מוסלמי, והיהודים שישארו לחיות כאן יכולים לשכוח מפטורים כלשהם

lightflake

New member
קודם כל זו לא סיבה לשלול מאחרים את אותה זכות

וגם אם לא ייוותרו על הצבא, אני חושב שזה דווקא מצויין שמדינה מודרנית יכולה לאפשר למי שרוצה להשקיע את חייו ברוחניות פשוט לעשות זאת בלי להיות מוטרד מ"ענייני היומיום".

בכל מקרה עד שלא מבטלים את החוק לחרדים מן ההגיון להכילו על כלל האזרחים ובכל דרך רוחנית שיבחרו.

ינוקא1

New member
למדתי בישיבה לפני הצבא ,

ומה אני אגיד לך - זה חיים קשים.

למזלי אני דתי לאומי ולא חרדי , אבל אצל החרדים זה הרבה יותר גרוע.

אתה לא באמת מבין לעומק מה המשמעויות של להיכנס למסלול הזה של ללמוד בישיבה ולדחות שירות.
אבל זו לא רוחניות.
זה הרבה נורמה חברתית ומסגרת כובלת וחונקת שהיא ההיפך מרוחניות.

היא כובלת אותך גם מלעבוד , כמו כן מחתנים אותך מוקדם ומכניסים לך "אחריות" , ובעצם כובלים אותך וכובלים אותך עד שאין לך את החופש לבחור שום בחירה.

אתה מוזמן לראות כאן בתפוז פורום "חרדים בעל כורחם" - עשרות ואולי מאות אנשים שמתלבשים וחיים כמו חרדים , אך אינם מאמינים בכלום.
הם פשוט חיים בשקר הרבה שנים , הם מסובכים בתוך השקר , והם לא יכולים לצאת מהשקר - ואני מבין אותם (גם אם לא מסכים).

דווקא כאשר הרוחניות איננה "מוסדרת" אלא היא באה מנדבת ליבך , אחרי שקצת ראית עולם החלטת מה אתה רוצה , ואתה עושה זאת באופן אמיתי - זה הרבה יותר טוב.
התנאי הראשון לרוחניות אמת הוא החופש לבחור , וכדי שזה יקרה צריך לברוח מהתחייבויות ל"מסלולים" והטבות למינהן.

lightflake

New member
שוב, אני רואה פה סיבה טובה לתקן את החוק

לא צריך לזרוק את התינוק עם המים...

למואל א

New member
אבל המצב הנוכחי לא יכול להימשך הרבה

תבין, אני אחד מאלו שלא טומנים את הראש בחול, ומבין שמדינת ישראל זה רק עניין של זמן...
כל עוד הערבים והחרדים לא יתגייסו, ומאידך הסכנות הביטחוניות של ישראל ימשיכו להתקיים או להתגבר הודות לאיראן ומירוץ החימוש הגרעיני, אז הלך על המדינה הזאת.
זה אולי לא אומר שכולנו נירצח וניפול בשבי, אבל אתה רואה איזו רמת ואיכות חיים יש בעזה או בנגלדש?
כמה מלחמות אלימות יש בשטחים בין פושעים מזרמים שונים, כך שכאן זה יהיה אותו דבר או יותר גרוע, תוסיף לזה שהמון חילונים שפויים שנמאס להם פשוט עוזבים את הארץ ובהתאמה כמובן הקנאים באים לכאן.
אפשר לתקן את המצב, אבל לא תוך כדי התעלמות.
מה שאני מציע ושכנראה לא תהיה ברירה, זה לעשות צבא מקצועי כמו בארה"ב, ככה לא תהיה בעיה עם הערבים והחרדים, וכל הצברים שלא רוצים להתגייס לא יאלצו לעשות הצגות לקב"ן, ומי שכן יתגייס יקבל משכורת והטבות הרבה יותר משמעותיות.
ככה מי שרוצה להשקיע במדיטציה או לימוד תורה יוכל לעשות זאת, על חשבונו המלא כמובן, או אם יש אנשים שרוצים לממן אותו, בלי לערב את המדינה

lightflake

New member
יותר מדי מחשבות בשבילי

עזוב אותי מפוליטיקה אני יותר בקטע של עצים

למואל א

New member
או שיעשו צבא מקצועי כמו בארה"ב

או שיגייסו את כולם, אחרת...
אותו דבר לגבי פטור מארנונה לבתי כנסת וכל מיני שחיתויות כאלו, אני יכול להקים דת של אוננות בפרסיה ועל סמך זה לקבל פטורים והקלות, חלאס כבר.
הרי הסיינטולוגיה הוקמה בגלל הפטור ממס שיש לארגון שמוגדר כדתי, ותראו לאן זה התפתח

למעלה