הצעת חוק לועידה

i am just me

New member
הצעת חוק לועידה

הצעה לשינוי חוקה שכדאי לדון בה בועידה לפני הבחירות... אולי כדאי שאם אין 6 מועמדים לחברי הנהגה + יור, ויותר מ2 אנשים מאזור מסויים רוצים לרוץ אז תהיה אפשרות שיותר מ2 אנשים מאזור יהיו בהנהגה פשוט כדי שיהיו מספיק אנשים בהנהגה. זה מטומטם שלא נגיע למכסה של אנשים שיכולים להיות בהנהגה כשיש עוד אנשים שרוצים). תחשבו על זה... סהר

croovy

New member
../images/Emo204.gif מצד שני,

זה אמור ליצור לחץ על אנשים מאזורים מסויימים להתמודד כדי לשתף את כל האזורים בהנהגה, וזה עובד בערבון מאוד מוגבל, אבל עובד. חוץ מזה, אני לא רואה יתרון בהנהגה גדולה. יותר ריבים.

doresh shalom

New member
מסכים ../images/Emo41.gif

המטרה של האזורים הייתה מלכתחילה שלא יהיה ייצוג יתר לאזור/סניף מסויים ושיהיה ייצוג שווה לכל האזורים. מעבר לכך, יש עניין של בחירה, צריך לאפשר לאנשים לבחור/לא לבחור את מי שהם רוצים.

ד ר ו ר 1

New member
דמוקרטיה

סהר, ההצעה מאד בעייתית בעיני, ואני די מתנגד, מהסיבות הבאות: א. בדמוקרטיה לאנשים יש את הזכות לבחור את מי שהם רוצים, "לסנן" כביכול את מי שפחות עדיף עליהם ולהכניס רק את הנציגים שהם רוצים וחושבים שייצגו אותם הכי טוב. להכניס כל אדם שרוצה, רק בגלל הרצון הטוב המוערך, לתוך ההנהגה, נראה לי קצת כמו כפיית מועמדים שאולי אנשים לא מאמינים בהם שיוכלו לייצג אותם, בגלל זה יש בחירות ובגלל זה יש בחירה חופשית. ב. מלכתחילה נקבעה בחוקה, ובכוונה זה נעשה כך (אני זוכר כי אני זה שהציע את השיטה, ביחד עם עפר, תומר ודפנה בזמנו) שיהיו מכל אזור שני נציגים מכסימום, כדי שלאזור מסוים לא יהיה יצוג גדול משל שאר האזורים (דבר שבחשיבה שהשקענו בזמנו בהצעה הראה שכיש המון אנשים מסניף מסוים, הסניף בסופו של דבר נזנח לטובת ההנהגה או להפך - הפעילות השוטפת של ההנהגה נזנחת לטובת הסניף). דרור

ערב רב

New member
לא הבנת אותה

היא לא קראה להכניס להנהגה כל מי שרוצה, היא קראה להכניס להנהגה כל מי שרוצה ונמצא בין 4 מקבלי הקולות הרבים ביותר, אפילו יש יותר מ-2 מאותו האיזור בין ה-4 האלה.

i am just me

New member
from sahar

גם אתה לא הבנת אותי (או שאני לא הבנתי אותך) אבל תודה על התמיכה... הרעיון היה שבמצב שיש המון מועמדים להנהגה, זה חכם שתהיה נציגות מכל האזורים ושלא יהיה סניף אחד שתהיה לו נציגות רבה מדי בהנהגה (למרות שגם בהנהגה היוצאת 60-75 אחוז מההנהגה היו מאותו סניף...). אבל... כשיש מצב שיש פחות מ6 מועמדים להנהגה ויש מאזור אחד יותר מ2 אנשים, אני לא רואה את ההגיון בלא לתת לנוער לבחור יותר מ2 מאותו אזור אם זה לא בא במקום חברי הנהגה מאזורים אחרים. עדיין הנוער יוכל לבחור אם לאשר את האנשים האלה או לא, אבל לפחות תהיה לנוער אפשרות לאשר או לא את כל מי שהם רוצים בלי הבדל דת, גזע, מין או סניף!!! או משהו כזה... (זה ממש מגניב שאני יכולה לכתוב בעברית...) סהר

למעלה