הצעת החוק החדשה

הצעת החוק החדשה

מה דעתכם על הצעת החוק שלפיה כל אזרח בן 18 לא ייקבל זכות להצביע (ועוד מיני זכויות דמוקרטיות) אלא אם יביע אמונים למדינת ישראל.

eviv

New member
מה דעתך

על הצעת החוק שלפיה כל אזרח בן 18 לא ייקבל זכות להצביע (ועוד מיני זכויות דמוקרטיות) אלא אם יביע אמונים לכיבוש? או לאריאל שרון?

../images/Emo40.gifפאשיסטית

וגם הצעת החוק שכתבתי בתחילת השרשור, לא נראית לי דמוקרטית במיוחד (ובשביל שכולם יבינו- זו לא הצעת חוק שאני בעדה. העלתי אותה כדי לשמוע את דעתם של אנשי הפורום).

מצטרף לדעתך.

זו אכן הצעה פשיסטית מובהקת, המעמידה את הערך "מדינה" מעל הערך "אדם", כאשר הגדרת ה"מדינה" וה"אמונים" שמורה לחוגים השולטים. הם "יודעים" מה זה המדינה ומה זה אמונים, וכפי שנוכחנו לא אחת - אינם מתחייבים להסביר לאף אחד את האקסיומות שלהם.

hushhash

New member
ממ...לא נראה לי שהמדינה שלנו ממש

רחוקה מ-1984... לפחות עוד לא התחילו לקרוא את המחשבות שלנו... או שכן?

[אורן]

New member
את מאוד צודקת

אנחנו מדינה פשיסטית לא דמוקרטית. תמונות בדמותו של שרון מתנוססות בכל פינה ברחוב, ומי שאומר מילה בגנותו נשלח ישר לכלא. אף אחד לא אומר את דעתו ואין סרבני כיבוש/פינוי וגם לא אנשים שתומכים בהם בגלוי בעיתונות. העיתונות כאן לא חופשית והמשטר כאן צבאי לחלוטין.

croovy

New member
../images/Emo107.gif דווקא המתנחלים

מפיצים מלא תמונות של שרון על כרזות, כמו "ההתנתקות לא תציל אותך" וכו'. והם גורמים בזה לזה שתמונותיו יתנוססו בכל פינה...

זו הצעה שמאחוריה עומד ליברמן.

בספרו "הדרך/האמת שלי" (או משהו כזה) הוא מציע הצעבה כזו. הוא נותן דוגמא את ארה"ב. מציע שכל בוקר התלמידים יביעו אמונים למדינה וכו' וכו'. ארתור גיל-קרוב.

זה מאוד מאוד בעיתי בישראל.

שלום, יתרה מכך שיש סממנים פאשיסטיים בהצעה, הבעיה בישראל היא שישראל היא מדינה הבנויה על לאומיות אתנית (זכות השיבה) ואילו ארה"ב על לאומיות פוליטית: האמונה בדמוק', ליברליזם וכו'.... זו בדיוק הבעיה עם ההמנון. ערבי לא יכול לשיר:"נפש יהודי הומיה". וגם במקרה של שבועה, אם בכלל נחוצה, תהיה את אותה בעיה בגלל קונפליקט מרכיבי הזהות. בברכה, ארתור גיל-קרוב.

למעלה