הצעת דיון חדש

הצעת דיון חדש

פורום יקר! כבר מזמן אני מתעסקת בשאלה פילוסופית לגבי ריקודי בטן. באחד הדיונים בפורום כתבה מישהי שבעיניה ריקוד בטן הוא לא ארוטי, סקסי וחושני. בעיניי הוא כזה. האם זה רע? הרי ידוע לכולם שיש הבדל עצום בין וולגרי וחושני, פורנוגרפי וארוטי. האם להיות סקסית וחושנית - זה רע? נכון שריקוד בטן הוא הרבה מעבר לארוטיקה , זה אומנות גבוהה שדורשת יכולות רבות והשקעה. ויחד עם זאת - הוא מבטא חושניות , הכוח הנשי - רוחני וגופני . ואם אני צודקת - מה הן השלחות הדבר לגבי קהל הצופים (אני מדגישה - צופים ולא צופות). האם אני בתור רקדנית מעירה את היצר המיני אצל גברים שצופים בי? ואם כן - האם יש בריקוד בטן יכולת "להעלות" אנרגיה מינית מרמה נמוכה של "חרמנות" לרמות גבוהות יותר של התפעלות מיופי ומרוחניות שרקדנית מביאה? דרך עגב, אני רקדתי הרבה סגנונות ריקוד שונים בחיי ובעיניי ריקודים דרום אמריקאיים כמו למבדה ומרנגה לא פחות סקסיים וחושניים מריקוד בטן, אבל הרבה פחות רוחניים . משום מה דווקא ריקוד בטן "נבחר" כמייצג בתחום זה . למה, לדעתכם?

tzurtzur

New member
מרימה את הכפפה ראשונה?../images/Emo45.gif

אני משתייכת לחושבים שריקודי בטן הם ריקודים חושניים ונשיים. הם בעיניי מיצגים את הנשי, את הרך, את העגול, את המושלם שבלא מושלם,את הקסם. כבר כתבתי בעבר שמשהו בריקוד הזה עזר לי לקבל את עצמי יותר בהבנה ולהשלים עם החוסר רזון שלי. למעשה, מצאתי את עצמי נהנית לראות אותי רוקדת, וגיליתי שיש הרבה יתרונות לעגלגלות ולמלאות. האם מישהו יכול לראות את הריקוד כרוחני ולהתעלם מן החושניות? זאת שאלה שצריך לשאול גברים. כשאני, כאשה, מסתכלת על נשים רוקדות אני נהנית הנאה גדולה ומן הסתם זו לא הנאה מינית. אז לגביי החוייה היא בהחלט רוחנית. וסתם בלי שום קשר, גם גיליתי שכשאני בלי מצב רוח, נדכאת, מסוגרת וירודה- שמיעת המוזיקה המדהימה הזאת ועינטוז לבדי עם עצמי עושה לי פשוט פלאים. זה אפילו לא להאמין כמה שיש לריקוד הזה השפעה תרפויטית עליי...

RotemOsnat

New member
בעיני הריקוד מייצג את היופי שבנשיות

כל הריקוד הזה בעיני מייצג יופי בכלל. אני מודעת לחושניות שבו אך מה שעיני רואות כשאני מביטה באישה רוקדת הוא היופי שבתנועותיה, מה שאני חשה כשאני רוקדת היא שמחת היופי שהתנועה מעניקה לגופי. אז כן, הריקוד הזה הוא חושני-אבל בעיני כל צופה בדרך אחרת. האם את מעירה את היצר המיני אצל הגברים הצופם בך? די ברור לי שכן וזה לא בגללך, זה בגללם, זה לא קשור אלייך.לדעתי רוב הגברים לא יהיו מסוגלים להתמיר את החרמנות המתעוררת בהם למראה אישה רוקדת לרמה גבוהה של התפעלות ורוחניות.כי הם רואים אישה רוקדת.נקודה.לא כולם, אמרתי-רובם, לדעתי. אני חושבת שההתכנסות הפנימית והריכוז שהריקוד דורש הם שמקנים לו את הפאן הרוחני יותר, ואם נחשוב נמצא בודאי עוד מחולות עממיים אחרים שנחשבים לכאלו. ודבר נוסף:לא , זה לא רע אם זה סקסי וחושני. אותי לא מענין מה חושבים אחרים בכלל על הריקוד הזה. זה עושה לי טוב, וזה מה שחשוב!

עוד זוית לנושא: מה אנחנו מרגישות

בפנים, בתוך הנשמה שאנחנו רוקדות? פעם לפני מספר שנים היתה לי תקופה של לבטים שקשורים בנושא, הלכתי ליועצת רוחנית והיא שאלה אותי למה אני מתעסקת במה שחושבים אחרים, מה שהכי חשוב הוא שתשאלי את עצמך למה את רוקדת? מה את מרגישה בזמן שאת מופיעה לפני אנשים? האם האנרגיות אחרי הופעה הן חיוביות, או שליליות? מה את מקבלת כשאת רוקדת ומופיעה? אני מסכימה אם הדברים שכתבתן כאן שהריקוד הוא חושני,סקסי וחושני וזה בין היתר מה שקסום ונהדר בריקוד. גברים ונשים חושבים ומרגישים אחרת. נקודה. (גברים ממאדים ונשים מנוגה) לרוב הגברים יראו בזה את הצד המיני והסקסי והנשים תראנה יותר את הצד הקסום, הרומנטי, הנשי והרוחני ואין מה לעשות בעניין הזה! לא נוכל לשנות אייך שהגברים חושבים! זה לא בידינו! מה שחשוב הוא אייך אנחנו מרגישות בתוך עצמנו ומה אנחנו מקרינות כשאנחנו רוקדות ולי אישית ממש לא חשוב מה שהגברים מרגישים! זה לא בתחום האחריות שלי. מה שחשוב הוא אייך אני מרגישה טוב או רע! אני אחראית לעצמי! אם ההתפתחות הנשית במשך השנים היתה תלויה בגברים היינו ממשיכות להיות מסוגרות בבית ועוטות רעלה. הכי חשוב להיות שלמה עם עצמך, שמחה עם העשיה הקסומה, להאמין בדרך וכל השאר שולי ותפל. בנענועים, רישרושים ובצהלולים תמרה

Elina5

New member
תגובה מהבטן.....

גם חושני , גם סקסי , גם אירוטי....... ויפה שעה אחת קודם... אלינה

אוולין2

New member
גם אני חושבת שזה ריקוד סקסי וחושני:

ריקוד בטןזה ריקוד נשי יפה ומיוחד,הוא נותן לך לקבל את הגוף שלך איך שהוא (וזה מה שקרה לי). בקשר למה שחושבים על הריקוד, זה לא יעזור זה אנשים פרמיטיבים הדור הישן. האמת היא שבתקופה האחרונה יש הרבה גברים ונשים שמגלים עניין בריקוד הזה ולא חושבים כמו פעם לאט לאט במשך השנים הסטיגמה תעלם

רחמנות על הגברים המסכנים......

בריקודי הבטן מופיעות הרקדניות לרוב בלבוש חושפני המציג לראווה את הנשיות במלוא הדרה ורבות מהתנועות גם מנפנפות בה למול עיניהם המשתאות של הגברים ואנחנו מצפות שהוא יראה את הרוחניות שבנו.... נראה לי משחק מאוד מסוכן לנסות לחנך את הגברים בסיטואציה הזו. תארו לכן שזה מצליח , חס וחלילה , ואז את מופיעה לפניו בנסיבות אינטימיות בתלבושת חושפנית ואז הוא רואה בך רק את הרוחניות.. אמא לה' איזה פחד!!!!!

n o a b i

New member
שאלה קשה את שואלת

בערך כמו לשאול מה ההבדל בין אירוטיקה לפורנוגרפיה... קשה לדעת בדיוק. בואי נאמר כך: חשפנית במועדון רוקדת ריקוד שהוא אירוטי סקסי וחושני. המטרה שלה ברורה מאוד - לגרות גברים. היא תפשק רגליים, תנוע לאט, ותקרב איברים אינטימיים לקלסתרי הלקוחות. כל תנועת לוואי נוספת תהיה בונוס ללקוח - יענו, לא סתם חשפנית, חשפנית עם סטייל אולי אפילו עם כשרון ריקוד אמיתי. עם זאת, הריקוד שלה איננו אומנות. המטרה שלו איננה רגשית בשום צורה, אלא יצרית, מינית. המחול המזרחי אינו נועד - כך אני מקווה לפחות, היום - לגרות גברים. וכאן טמון ההבדל. כל עוד המטרה שלך אומנותית, כל האמצעים כשרים, והקהל הוא שישפוט, על פי טעמו ועל פי הבנתו. יהיו כאלה שיגידו: אירוטית-רוחנית, ויהיו כאלה שכלל לא יראו מעבר לאירוטיות, אם משום שמרנותם,ואם משום חרמנותם. כך או כך, מה שקובע הוא הכוונה. ומכל מה שכתבת עד כה, ברור שהאירוטיות היא רק מרכיב באומנות שלך שהיא רחבה יותר ורגשית ובלתי נתנת לפריטה במילים...

סביוני

New member
ארוטיות כחלק מאומנות

נראה לי כאמירה נכונה. אני מוצא בכללל בריקוד בכלל משהו חושני וגופני מאוד, שהוא חלק מתוך אמירה אומנותית ורוחנית. אמירה זו מסדרת לי במחשבה רכיבים של אמירה קודמת שלי בפורום (שבעקבותיה התנצלתי). מותר לנו להביע את הגופניות שלנו במחול, המזרחי לצורך הדיון הזה, ואף להשיק לארוטיות מסוימת, לבשלות שבנו, כחלק מתוך האמירה האומנותית והתנועתית-יצירתית שלנו.

tirza 32

New member
הריקוד משחרר מעצמו ולכן...

נושא מאוד מעניין. אחרי קריאת מה שסביוני כתב החלטתי להוסיף ממחשבתי (+נקודה למחשבה): שכשאנחנו משתחררים לגמרי בכל דבר, ובייחוד בריקוד - שהוא פיזי וגלוי, למעשה הפנימיות שלנו נחשפת. ומה לעשות בחלק מהפנימיות שלנו ישנה גם חדוות היצירה, ייצריות והשתוקקות, שמובילים גם לארוטיות ולתכונות אחרות, שבהן אנו דנים. זה בעצם מאוד יפה וטבעי- כשאנחנו חופשיים, כלומר אנחנו באמת, אז ה"אני" הפנימי שלנו משתחרר - וגם נראה לעין. אני חושבת שלמעשה כל רוקד/ת - רוקד לא רק את הריקוד, אלא רוקד גם את עצמו. פרט חשוב, אני חושבת שיש קשר ישיר לריקוד המקצועי, כי כשאנו רוקדים באופן מקצועי יותר, ולא רק בשביל "לנענע", המטרה שלנו היא אכן מקצועית: הריקוד, ובתוכו אנו יכולים גם להביע את עצמינו. ואז הארוטיקה שקורנת מאיתנו היא מאוד כנה ואמיתית, ולכן לא - לא ראוייה, כמו פורנוגרפיה למשל. תודה. הועשרתי (ומקווה שגם הובנתי). תירזה.

leah1010

New member
חושניות וארוטיות

לטעמי ריקוד הבטן הוא קודם כל ריקוד אומנותי. יש ריקודים נוספים שהם משדרים מיניות וכו' כמו סלסה. האמת היא שהריקוד מביע גם ארוטיות ורוחניות. כל אחד רואה את הריקוד בעיניים שלו ולכן יהיו גברים שיבינו את המומנט הסקסי ויהיו גברים, אולי, אני מאד רוצה להאמין שכך, גם יראו את החלק האומנותי שבריקוד. אגב, גם נשים רואות את ריקוד הבטן בעיניים שונות. אבל אין מה לעשות. הרבה דברים אנו רואים בעיניים שונות ולא תמיד אנו מסכימים עם מה שאנחנו שומעים, רואים וכו'. אבל אנחנו רקדניות/רקדני בטן חייבים להשלים קודם כל עם עצמנו ולא לחשוב מה אחרים חושבים כי לא נוכל לשנות את ההבנה שלהם כלפי הריקוד שלנו. בנימה אופטימית אני ממשיכה לרקוד ולרשרש כאוות עיני ולא אכפת לי מה אחרים חושבים. קודם כל "אני".... לאה

מיה פיי

New member
רק אהבה

שנים רבות מדיי הדחקתי את התשוקה העצומה שבי לריקוד הבטן בדיוק בגלל הסיבה הזו- מה יחשבו ואם יפרשו את עיסוקי כזול. יום אחד התבגרתי והחלטתי שאני לא יכולה לשלוט על כל מה שעובר במוחו של כל אדם הצופה בי, החלטתי שאני צריכה לעשות בדיוק מה שמשמח אותי . באותו רגע באמת התחילו חיי המלאים והמאושרים(טפו טפו, חמסה וחמיסה). והאמת- ממש לא מעניין אותי אם אחרי הופעה גברים מפנטזים עליי בלילות- להפך כך תרמתי לעולם הפנטזיות שלהם והעשרתי את חיי המין שלהם ושל נשותיהם.. אני מאמינה שאנחנו יכולות לשלוט רק בבחירות שלנו ,אין לנו שום שליטה על בחירות של אחרים ולכן- אין טעם לבזבז עליהן אנרגיות מיותרות. רק אהבה, מיה.

ריקוד מהבטן

אני מזדהה עם התחושה שהריקוד היה כלוא בתוכי ולא יצא בגלל פחד מתגובות הסביבה - לא מקובל, זול, לא יפה, דעות של סבתא שלי ועוד ועוד.. אני חייבת לומר - בשיעור האחרון, שיעור חמישי שלי בערך, החלטתי לנסות לרקוד בלי משקפיים (אני מרכיבה משקפי ראייה, מספר לא כל כך גבוהה, אבל כבר הרגל). הריקוד יצא לי פשוט טוב יותר, נתתי פחות חשיבות לאיך זה נראה, ויותר - למה אני מרגישה.. אני חושבת שזה מייחד את ריקודי הבטן, בניגוד לריקודים אחרים , מוקפדים יותר עם דגש על איזה צעד מגיע אחרי מה (כמו סלוניים, סלסה ועוד..) ריקודי הבטן משדרים את מה שאנו מרגישות - ואם אנחנו מרגישות נשיות וחושניות, הריקוד משקף זאת. צריך להוסיף כמובן גם הבעות פנים, אבל הרוחניות היא בתחושה, ובתזוזה שבאה בעקבות תחושת בטן חזקה.

למעלה