הצעירים של היום.......
לאחרונה תהיתי לעצמי
מדוע חתך הגילאים אצל גברברי הפורום נוטה יותר לכיוון תחילת ואמצע שנות העשרים, בניגוד לנשות הפורום, אצלן קיימים כמעט כל השנתונים החל מגיל 17 ועד 50 (ואולי מעבר, פשוט לא מספרים לי
) ההסבר שהגעתי אליו אינו משמח במיוחד, אך אולי מכאן יבוא השינוי: בחברה שלנו, לאהוב נשים שמנות נחשב לנטייה לא-פופולרית בלשון המעטה, ואף יצא לי לשמוע את המשפט המקומם "עדיף לי להיות הומו מלצאת עם אשה שמנה". עמדה שכזו יוצאת כנגד כל מוסכמות החברה ונגד כל אידיאל מוכתב של יופי נשי. בד בבד עם זאת, מתרחשים בחברה שלנו תהליכים של ליברליזם הולך וגובר, פוסט-מודרניזם, ובקיצור - "חיה ותן לחיות" ו"איש הישר בעיניו יעשה (כל עוד זה לא בא על חשבון האחר)", כל אחד צריך להיות עם מי שהוא רוצה ולא להיכנע לרצונות האחרים. ברם, דיבורים לחוד ומעשים לחוד - התהליכים הללו לא מתרחשים בין לילה
, ועדיין הרוב שבוי במוסכמות ישנות ואנטי-ליברליות בעליל. התקווה מגיעה מכיוון שונה: תהליכי השחרור הללו מחלחלים הרבה יותר מהר לשכבות המוכנות לקבל שינויים, אשר לא הולכות בתלם ומחפשות את החופש לעשות את אשר ברצונן. השכבה הזו מורכבת ברובה מאנשים צעירים, אשר מעצם טבעם הם הרבה פחות קונפורמיסטים, הרבה יותר הולכים על פי נטיות ליבם
ופחות נוהים אחר מוסכמות החברה, ובקיצור - אולי היותך צעיר יותר משחררת אותך מאיזה "חוב מוסרי" למוסכמות החברה בכלל ומוסכמות היופי בפרט. כאשר יש לנו צירוף של גברברים צעירים שרוצים לעשות את אשר ליבם חפץ ולא את מה שהחברה מסביב רוצה שהם יעשו, יחד עם "נטייה חדשנית" של לאהוב שמנות, אל לנו להתפלא שגברים מבוגרים יותר מעוניינים בנשים גדולות למיטה בלבד, בסתר, בהיחבא מן החברה וכפייתה, ואילו הבחורים הצעירים יותר רוצים את הנשים השמנות כבנות זוג לכל היום, לכל מצב ואינם מתביישים בבחירתם הכביכול "שונה", אינם נכנעים לצו החברה. העתיד טומן בחובו שינויים, ותקוותי היא שאותם תהליכי שחרור ממוסכמות יביאו יותר ויותר גברים בכל הגילאים "לצאת מארון החיבה לשמנות". האם הבשורה תצא מהפינה הקטנה שלנו ברשת
שלכן/ם,
עופר
לאחרונה תהיתי לעצמי