הצעות - ממגמגמים :]

astalavasta

New member
הצעות - ממגמגמים :]

שלום לכם, אני בן 17 מהדרום, אני מגמגם הייתי אומר קל מאוד אפילו יש אנשים שמכירים אותי שנתיים ומעלה ולא יודעים שאני מגמגם כי אני מסתיר את זה מעולה, אבל לפעמים יש לי תקופות שאני מגמגם הרבה יותר מבדר"כ ורציתי לדעת איך בנות מתייחסות לזה מנקודת המבט שלהן..? מתחילות איתי הרבה בנות (אני נראה טוב חח ) ואני די מתבייש להתחיל לדבר איתן לאדע אולי פיתאום יבוא לי התקף גמגום אני יתבלבל וזה לא נעים למרות שאני מסוגל לדבר שיחות עם אנשים מבלי לגמגם בכלל גם כי אני מחליף מילים וכו וכו :) תודה רבההה

mali78

New member
לדעתי - הכי חשוב ז הבטחון העצמי שאתה משדר..

אני לא בת 17, אבל אני זוכרת איך חשבתי אז באותה תקופה, ודברים שהיום ניראים לי לא ביג דיל - ניראו לי אז הכי נוראיים שיכולים להיות - וביניהם לצאת עם בנים, לדבר איתם תוך כדי הפחד לגמגם פתאום. ולא שזה לא קיים כשגדלים, אבל אני אנסה לענות לך מנקודת מבט שלי כבחורה: גם אז, וגם היום, מה שמאוד מושך אותי בגבר זה הבטחון העצמי שהוא מפגין. וזה לא אומר שהוא צריך להיות סנוב או מגעיל בצורה כלשהיא. פשוט בטוח בעצמו. אחת הבעיות של אנשים מגמגמים (או של כל בן אדם שיש לו בעיה כלשהיא שהוא מנסה להסתיר אותה) זה החוסר הבטחון שלנו מבפנים והפחד שיגלו את זה. זה לרוב מחמיר את הבעיה. אני שמה לב שהרבה פעמים, אני מדברת שיחות ארוכות, ללא גמגום, כאשר אני לא חושבת על הגמגום. אבל כאשר אני חושבת תוך כדי השיחה על זה שמה יקרה אם אני אגמגם - פתאום נהיה לי יותר קשה... במקרה שלך - אתה מודע לזה שבנות נמשכות אליך בגלל המראה החיצוני - ז"א שחצי מהדרך כבר נעשתה...ומין הסתם כבחורה - הסבלנות שלי לבחורים שניראים טוב תהיה גדולה יותר מראש. זה אולי נשמע מגעיל, אבל זה עובד גם הפוך (ואף גבר לא ישכנע אותי אחרת..). בקיצור, במיוחד כשאתה יודע שהגמגום שלך קל יחסית, ניראה לי שהרבה ממה שיראה לך נורא ואיום - הבחורה שתעמוד מולך - לא ממש תשים לב לזה. אז ההצעה שלי אליך - היא לדבר בביטחון, וגם אם אתה נתקע שניה, אל תיחס לזה חשיבות, פשוט תמשיך הלאה. אם היא שווה את זה - היא לא תסרב לך בגלל משהו כזה. בהצלחה!

מחזק את דבריה של מלי../images/Emo45.gif ומוסיף :

אם אתה יודע מה אתה שווה, ובאמת מאמין במה שאתה יודע אז שום בחורה לא תוכל לעמוד בפניך
אתה יודע שאתה נראה טוב, וזה מצוין
. מה שאתה מתאר זה פחד מדחייה. פחד מדחייה זה פחד שקיים בכל אחד מאיתנו. כפי שאנחנו כבר יודעים, הדרך הכי טובה להתמודד עם פחד מסוים היא פשוט לעשות מה שאנחנו מפחדים ממנו
בוא ניקח את המצב הכי גרוע וזה שיבוא לך התקף גמגום ותתבלבל קצת... מה אז? שום דבר נורא לא יקרה... זה רק יתן לבחורה להרגיש טוב (יתן לה להבין שגם אתה לא מושלם כמו שאתה נראה, ולכן אתה לא כזה מפחיד כמו שהיא חושבת). זכור שלבחורות יש פחד לא פחות גדול לדבר עם בנים מאשר לבנים עם בנות. בהצלחה
לב.

למעלה