הצעות לחופשת קיץ?

oggi2

New member
הצעות לחופשת קיץ?

מנסים כמו כל שנה להקדים ולחסוך עלויות, יש מצב שגם השנה נזמין ברגע האחרון במחיר מופרז, אבל שיהיה. לפחות ניסינו.
אז - למי יש הצעה למקום מגניב, מזג אוויר נוח לטיולים, הרבה טבע, רצוי עם מים, אפשר טיסה מרוחקת, אבל טיולים שלא מצריכים הרבה נסיעות.
בערך שלושה שב'.
בשנים קודמות נסענו לקנדה וסלובקיה, חלמתי לי בהקיץ על קוסטה ריקה (גואטמלה היינו), החצי חשב על אירלנד, אבל בתור מה שהיה הטיול המשובח שלנו, יש מצב שחזרה לשם, 12 שנה אחרי, עם ילדים, קצת ישבש את הזכרונות..
כמובן שכלכלית יש הגבלה

efatsh

New member
מה עם גיאורגיה?

הרבה טיולים
נוף משגע
אוכל נהדר (לחובבי הפחמימות
)

oggi2

New member
בטוח שם עכשיו?

היה לי חלום כזה באמת, טיילנו (לבד ומזמן) חודש בטורקיה, לפני כל הברדק, ומטיילים שפגשנו שחזרו משם סיפרו קצת סיפורים מצמררים, אבל גם כאלו שעשו חשק.
תודה- נעלה ונשקול

אני לא יודעת כבר מה זה "עכשיו"...

היה לאחרונה בלגן בגיאורגיה? אני לא מעודכנת...
היינו שם ב- 2007 נטולי ילדים, וב- 2010 עם הגדול (+ הקטן בבטן)
היה מעולה
את מוזמנת להתייעץ.

אני אם כבר הייתי קצת נרתעת מעודף תיירים כי בשנה האחרונה יש פרסום מאסיבי של גיאורגיה ואני מניחה שהם ילכו ויתקלקלו.
כשהייתי זה היה מקום שלא קולקל עדיין על ידי תיירות (הכל יחסי כמובן)
סתם לפרופורציה - הייתי גם בסין והיא הרבה יותר מקולקלת ע"י תיירים מגיאורגיה, שבחוויה שלי, זה אחד המקומות הכי בתוליים שהייתי בהם.
ברמה שאין מספיק מלונות וישנים אצל אנשים בבית.
ואנשים בבית זה לא אנשים שבנו צימר בחצר, אלא אנשים שבעונת התיירות כל החמולה מצטופפת בחדר אחד, וכל שאר חדרי הבית מפונים לטובת התיירים. בחלק מהמקומות גם אין כ"כ מסעדות והאירוח כולל ארוחות.
והאנשים מקסימים
אוכל טוב (כמו שאמרו לך לחובבי הלחם... והלחם שלהם ממכר ברמות שאת לא מבינה...)
יין טוב (מומלץ לעשות סיור יקבים בחבל היין)
נופים משגעים
קרוב, זול, נוח...
טוב נראה לי ששיכנעתי את עצמי

oggi2

New member
הייתה איזו הפיכה

אבל זה רעיון טוב. מסין יש לי רתיעה. אם כבר מונגוליה, אבל בגיל יותר מאוחר של הקטנים.
שמחה ששוכנעת

אבל הסתייגות קטנה - חם שם בקיץ.

אנחנו היינו בתקופת החגים אז מזג האוויר נוח מאוד.
בהרים אפילו קצת קר.

ani gabriella

New member
ספרד - פורטוגל

אנחנו עשינו את המסלול הזה לפני כמה שנים, אמנם בלי ילדים אבל נראה לי עונה בדיוק לצרכים שלכם. אפשר לחצות את הגבול עם רכב ולטייל בין הנחלים והאגמים הרבים שיש בשטח שבין שתי המדינות. יש שם בהחלט הרבה טבע, כפרים אותנטיים קסומים, נוח להתנייד שם מבחינת כבישים ויש גם איפה לשיון במחירים סבירים, לא רק מלונות קטנים בדרך אלא אתרי קמפינג מסודרים כמו שיש רק בארופה...פורטוגל גם יחסית זולה יותר לשאר ארופה, אפשר להסתדר בלי להוציא יותר מידי כסף. חסרון - אף אחד לא מדבר שם אנגלית! אבל האנשים חמים וחייכנים....
איזה כיף לכם! גם לי מתחשק...

oggi2

New member
תודה- באמת יכול להיות

בספרד טיילנו בהריון הראשון, אבל בהחלט שווה בדיקה

סלובניה או אוסטריה

היינו בשני המקומות ומאד נהנינו.
אם תרצי אני יכולה להמליץ על מלון מקסים באוסטריה שמכין א. בוקר וערב שוות (מנוהל על ידי זוג בריטי מקסים שאירחו אותנו כמו משפחה).

oggi2

New member
אולי סלובניה

היינו באוסטירה- אמנם רק בווינה, כמה ימים לפני סלובקיה, והיה יקר בטירוף. אבל שווה ובהחלט מתאים לילדים

מילי29

New member
מחוץ לעיר באוסטריה ממש לא יקר

הלינה זולה, האוכל די זול וכנל הקניות בסופר. יש כרטיסי הנחה לאטרקציות (ולא חייבים...). יש הרבה טבע יפה ומים, בעיקר בטירול, שזה איזור קצת פחות מיופיף מזלצבורגלנד. כרגיל, יש טונות של חומר ב"למטייל". איזה כיף לתכנן!

oggi2

New member
האמת- זה רעיון

אולי רק נתכנן, מי צריך את הוו ג'ראס הזה של הנסיעות, הקרחצנים של היום הראשון, טיסות לילה?
הכי כיף לתכנן :) וקצת פוטושופ ואנחנו שם.
טוב לדעת שיותר זול בחוץ, ועד כה- לא היינו באטרקציות, לא נראה לי שנתחיל עד שלא יהיה ביקוש מסיבי מצידם...

מילי29

New member

לגבי האטרקציות-יש גם כאלה מינוריות או יחסית "טבעיות" והרשי לי להוסיף, איך שכחתי, ואולי זה קצת מזכיר את סלובקיה-צ'כיה. היה לנו ממש כיף שם, כולל בפראג. כמובן שזול מאוד...אני הייתי רק בגן העדן הצ'כי ואשמח לחזור לעוד איזורים, למשל sumava.

מילי29

New member

לגבי האטרקציות-יש גם כאלה מינוריות או יחסית "טבעיות" והרשי לי להוסיף, איך שכחתי, ואולי זה קצת מזכיר את סלובקיה-צ'כיה. היה לנו ממש כיף שם, כולל בפראג. כמובן שזול מאוד...אני הייתי רק בגן העדן הצ'כי ואשמח לחזור לעוד איזורים, למשל sumava.

שוליקה10

New member
סלובניה

סלובניה/קרואטיה זה רעיון טוב. היינו שם לפני הולדת הקטנה.
איתה היינו בטוסקנה (צפון טוסקנה, בחלק היותר הררי) ובפירנאים הספרדיים. שני הטיולים היו מאוד מוצלחים, אם תרצי פירוט. גם אנחנו שקועים בחלומות תכנון הטיול הבא

נינושה2

New member
לפירינאים הספרדיים

גם שם היינו, עם 2 ילדים בני 6 ו-4.5 ובטן של חודש שביעי. הקטנה שלי טיפסה על הפירינאים כבר בגיל מינוס חודשיים חחחח, וטיפוס רציני למדי. אמא חסרת אחריות..........
מקום מדהים. אפשר לשלב עם החוף הבסקי.

oggi2

New member
זהו, שבפירנאים טיילנו בהריון הראשון

והיה ממש כיף, היינו שלושה שב' + (זה הזמן שאני מצליחה בסופו ל דבר לשכנע את הבנזוג בד"כ לטייל, זה נשמע לו פחות מחודש, ובסופו של דבר יוצא כמעט חודש...).
סלובניה/קרואטיה- נראה לי מצד אחד דומה לסלובקיה שבה טיילנו שנה שעברה והיה מעולה, ככה שנראה לי שאם נסע השנה- אנחנו עלולים להכנס למקום של השוואות יתר.
טוסקנה היינו ממש מזמן.

muga

New member
סקנדינביה

עונה נהדרת, המון טבע ומים וטיולים.
אפשר לטייל עם קראוון ולהוזיל עלויות - לטוס לגרמניה (טיסה זולה יחסית), להשכיר רכב/קראוון משם (יותר זול).
אנחנו טיילנו שם עם פעוטה בת כמעט 3 - והיה נפלא.

רעיון נוסף הוא אזור בוואריה+היער השחור בגרמניה. המון טבע, המון פעילויות, מחירים נוחים יחסית.

oggi2

New member
תודה, סקנדינביה באמת נשמע.

בוואריה והיער השחור לא בא בחשבון משתי סיבות, החצי לא מוכן לשמוע על טיולים בגרמניה/פולין (דור שלישי, ואני מפנטזת על שיא אישי במרתון ברלין כבר שנים..) וזה אחד האיזורים הכי מתויירים בקיץ.
אם סקנדינביה תעלה לשלב הבא, אני אשמח לשמוע פרטים.

muga

New member
עוד רעיון

באוקטובר האחרון היינו בצרפת - בחבל דורדון.
היינו עם 2 בנות (2, 5).
ישנו בבית (ששכרנו) ומשם עשינו טיול כוכב.
יש המון טבע באזור הזה, טירות, מערות, דינוזאורים.
3 שבועות זה הרבה לאזור - אז אפשר לשלב עם חבל הלואר.
אפשר לטוס למרסיי להוזלת מחירים (יותר זול מטיסה לפריז).

היה מקסים ביותר, מעניין וקצת שונה מהאופציות הרגילות.

למעלה