הצעות לבעיה שלי

• פותח הנושא ilia
  • פורסם בתאריך

ilia

New member
הצעות לבעיה שלי

יש לי בעיה קטנה שאני לא מצליח לפתור במשך תקופה ארוכה ולכן החלטתי להתייעץ איתכם. אנא מכם תתייחסו לשאלה זו ברצינות כי לעשות צחוק כל אחד יכול אבל להציע פטרון טוב לא. אני מזמן רציתי לעשות קורס צלילה ותמיד הייתה לי בעיית זמן. לאחרונה התפנה לי מעט זמן והחלטתי לעשות את זה. באחת הארוחות אצל הורים שלי בטעות הזכרתי את הנושא ואז צצה הבעיה האמיתית - אמה שלי אמרה שהיא לא מסכימה בשום פני ואופן לשום קורס צלילה בגלל סכנות הצלילה. שלא תבינו אותי לא נכון אני כן מודע לסכנות פלוס במשך כל השרות הצבעי שלי והמילואים אני טס במטוסים עם חמצן כך שאני מאוד מודע לחלק גדול מהבעיות. וכמו שאתם יודעים אימה זו אימה ואני לא רוצה ללכת נגדה ולכן מה שאני מחפש זה כמה שיותר מידע בנושא צלילה – בטיחות הצלילה, הדברים הטובים בצלילה ובקיצור כל דבר שיכול לעזור לי לשנות את דעתה. תודה מראש

philips

New member
טיפ קטן

צור קשר עם אחד ממועדוני הצלילה שבו ישנם מדריכים בכירים אנשים מבוגרים ומנוסים שחיים בעולם הזה וגם יודעים לדבר ולשכנע.. (אם יורשה לי..אמליץ על סרז´ פיטוסי ממועדון בועות בנמל ת"א..) הבא את אמך למועדון הראה לה כי השד אינו נורא ותן למדריך הבכיר לדבר רובם יודעים לעשות זאת על הצד הטוב ביותר ולשכנע אימהות מודאגות ראיתי זאת בפעולה מספר פעמים (לא על אימי...). בנוסף....גלוש באינטרנט לאתרי PADI,SSI וכו´ והראה לה כמה שהעולם חביב נחמד ובטוח...

ניב ד

New member
בעיה ?

אני מבין מהודעתך שאתה אדם מבוגר. עם כל הכבוד לאמך, אני לא חושב שבגילך אדם צריך להתחשב בהוריו במה שהוא רוצה או לא רוצה לעשות בחיים. אלה החיים שלך וזכותך המלאה לעשות מה שטוב עבורך. חד-משמעית. אתה גם תמיד יכול להגיד שאם לא תעשה קורס צלילה אז תלך לקנות אופנוע במקום... אם אתה מתעקש בכל זאת - קח את אמך באיזה יום למועדון צלילה, רצוי באילת, שתראה את האוירה, את הצוללים, שתיכנס קצת לענין. זה עשוי לשפר מאד את גישתה לענין.

אבי ע

New member
איליה: נכשלת, אך עוד לא מאוחר... ../images/Emo39.gif

חינוך הורים הוא משימה קשה ותובענית, ויש להתחיל בה מגיל מוקדם ככל האפשר. מי שינסה להתחיל לחנך את הוריו בגיל מאוחר ייתקל בקשיים רבים ביותר, אך גם לאלו שהתחילו מוקדם אסור לנוח על זרי הדפנה. כל ויתור קטן עשוי להפוך לכדור שלג שסופו מי ישורנו, אם לא תינקט מלוא תשומת הלב והתקיפות הנדרשות. אני מעריך שגילי כפול משלך ועדיין יש לי מה ללמוד בנושא. מצד שני אל תתייאש: מוטב מאוחר מאשר לעולם לא, ואתה מוזמן להתחיל לחנך את הוריך כראוי (בתי מציצה לי מאחרי הגב וצוחקת, אבל כבר הסברתי לה שאתי היא נכשלה סופית)...
לעצם העניין: ספורט הצלילה הינו בטוח למדי עבור צוללים שעברו הכשרה מתאימה ואשר שומרים על כל הכללים, ואני מוכן לשלוח מסר ברוח זו לאימך. מיום היווסד הפורום הזה לא דווחה כמדומתני אפילו תאונה אחת שקרתה לצולל מיומן ששמר על הכללים. הציוד הינו בטוח ביותר, כולל גיבויים (שני וסתים לנשימה) ובן זוג צמוד המשמש גיבוי נוסף. לא אציע לך להבטיח לאימך כי אכן תלמד היטב ותשמור על הכללים, משום שבכך תהרוס את חינוכה כבר מראשיתו, אבל אני בהחלט מציע לך להבטיח זאת לעצמך, ואז הסיכון שבצלילה נמוך מאשר בפעילויות יומיומיות אחרות (כגון סתם יציאה לרחוב או טיסה לנ"י, בימים טרופים אלו). בברכה ובהצלחה, אבי ע

ilia

New member
כבוד

שלא תבינו אותי לא נכון אין לי שום בעיה להגיד לה שאני עושה את זה וזהוא. אבל הורים זה הורים ואני לא רוצה להיכנס לבעיות אותם בגלל דבר כזה. לכן אני הולך בדרך הטובה.

חנן ג

New member
אמא יקרה לי.

ל Ilia שלום. רציתי להגיד לך שהדבר הידוע ביותר בצלילה הוא שזה הספורט הבטוח ביותר בעולם וזה מהסיבה הפשוטה : הכל תלוי בידיים שלך- בקורס תלמד איך להתמודד עם (כמעט) כל בעייה שתצוץ לך מתחת למים ומעליהם, ולכן אם תנצל את הקורס עד-תום תדע להתמודד עם כל בעיה פוטנציאלית שתוכל לצוץ לך בצלילה. כמו כן בקורס תלמד ותבין שהדבר היחיד שיכול לסכן אותך במים- הוא אתה. רק אם תנסה ללכת מעבר ליכולות שלך (שאותן תלמד בקורס בעזרת מדריך מנוסה-אם תחפש אחד כזה ולא רק מחיר נמוך), אם תדאג לצלול עם ציוד תקין (את זה תלמד לבדוק בקורס ובכל חנות במידה ותקנה ציוד) , ובנוסף אם תצלול עם בני-זוג מתאימים (בהתחלה כדאי עם מנוסים ולאחר-כך עם כל בן-זוג שייראה לך ולהיגיון שלך כנכון). לאמא שלך אני יכול להגיד שבמידה והיא סומכת על שיקול הדעת שלך ומחשיבה אותך לאדם בוגר, אז אין סיבה שלא תסמוך עליך ובמידה והיא רוצה את האקסטרה ביטחון שתצטרף אליך ותלמד גם היא לצלול- זהו ספורט לכל גיל ואני מכיר צוללים שהתחילו ללמוד לצלול בגיל 12 ובגיל 53 וכמו כן ראיתי אנשים שהיו מוגבלים מבחינת תנועה ועדיין צוללים ונהנים. אותי לא תצליח לשכנע להפסיק לצלול בעד שום תחביב אחר ואני בטוח שאם תתחיל גם אותך יתפוס ה"חיידק". בהצלחה עם אמא שלך ובתקווה בקורס. חנן

mares

New member
תגיד לה שנהיגה על הכבישים בארץ

זה יותר מסוכן

קותי

New member
דיעה קצת שונה

בניגוד לכל מה שאמרו כאן אני רוצה להביע דיעה שונה: צלילה היא ספורט מסוכן. הסביבה בה היא מתבצעת היא סביבה עויינת. אי אפשר לנשום מתחת למים ואתה תלוי בציוד שלך, במיומנות שלך ובבן זוגך. כל אדם שבוחר בצלילה צריך לדעת את זה ולזכור את זה כל הזמן. לדעתי זה לא לענין שתשכנע את אמא שלך שצלילה זה דבר בטוח ואין שום בעיה עם זה. כמובן שאם הצולל זוכר את העובדות שציינתי לעיל ושומר על כללי הבטיחות הסיכוי שלו להפגע בתאונת צלילה הוא הרבה יותר קטן מאשר הסיכוי להפגע בתאונת דרכים בכביש. הבעיה היא שזה לא מנחם את הבודדים שנפגעים. בודאי שלא את משפחותיהם. את הבעיה עם אמא שלך תצטרך לפתור לכאן או לכאן, ואני בכלל לא מזלזל בכבוד שאתה רוחש לה, וברצונך שלא להכנס איתה לעימות חזיתי. לדעתי לא פותרים בעיות מסוג כזה ב"שקר לבן" שאומר שצלילה זה בטוח, אלא באמת, שהיא שאתה רוצה מאד לצלול, ואתה יודע שאם תשמור על כללי הבטיחות אתה תעסוק בספורט שהסיכוי להפגע בו בתנאי זה הוא קטן מאד. בהצלחה.

ilia

New member
תגובה

כמו שאמרתי בהודעה המקורית שלי אני לא חושב שצלילה זה דבר בטוח ולכן אני לא הולך להגיד לה שזה לא מסוכן. אבל יש לי נסיון רב בעבודה עם חמצן בטיסה ולכן אני חושב שאני מספיק אחראי ומיומן בשביל לצלול בלי להיפגע. אני רוצה לתת לה לקרוא כתבות וכו שיתנו לה מושג שצלילה לא מסוכנת יותר מידי אם אני אשמור על כללי הבטיחות

קותי

New member
הספר של גידי שמיר "קח אויר"

מסביר בצורה טובה על צלילה, על הסיכונים ועל האפשרות לצלול בצורה בטוחה אם שומרים על כללי הבטיחות. הייתי נותן לה לקרוא פרקים נבחרים ממנו מכיון שגידי מצליח להסביר את הדברים בצורה נעימה, אינטליגנטית ואחראית. למניעת לזות שפתיים אני מודיע בזאת שלמרות שאין לי כל קשר מסחרי עם גידי שמיר, אני מאד מעריך אותו וחושב שהוא אחד האנשים הנחמדים ביותר, ובמקביל אחד מהסמכויות רבות הידע ביותר בעולם הצלילה הישראלי

אבי ע

New member
במחשבה שניה, מסכים לחלוטין ../images/Emo39.gif

כלומר, מבחינה חינוכית עצם חובת ההסבר פסולה מכל וכל, אך אם מתעלמים מכך... אכן, אם לומדים ומיישמים כראוי הסיכון נמוך יותר מאשר בכמה פעילויות יומיומיות אחרות (כפי שרבים וגם אני כתבנו), אך במחשבה שניה אם בכלל יש צורך להציג את העניין, הנכון ביותר הוא לעשות זאת בדרך שקותי הציע ולאזכר את אלמנט הסיכון, כמו גם את העובדה שהאחריות העיקרית היא עליך ולא על אף אחד אחר. זה גם היתרון בעיסוק זה יחסית לנהיגה, למשל: ברוב המכריע של המקרים מוכנות עצמית נאותה תמנע תאונת צלילה, בעוד שבכביש ובנסיבות רבות אחרות יש סיכוי לא קטן להיפגע גם אם אתה בסדר גמור.

למעלה