הצעה.....

מתאמן

New member
הצעה.....

שלום הפורום הזה מאוד טוב לדעתי יש הרבה נושאים ודיבורים מענינים אני גם רוצה לפתוח איזה נושא...אני לא בטוח שזה רעיון טוב אבל אותי זה אהיה מענין שכול אחד אספר על השיטה שהוא לומד (או מלמד) אני רוצה להתחיל ללמוד שיטה ולא יודע מה הכי מתאים לי אם כול אחד אספר על שיטתו אני יוכל לבדוק מה מתאים לי וגם זה אהיה מענים לכולם אז בבקשה תגובות

mapopo

New member
שלום

קודם תציג את עצמך.. בן כמה? ומאיפה? מה מעניין אותך ללמוד שיטה "קשה" או שיטה "רכה".... MAPOPO לחימה משולבת

FAQ. לחלוטין צריך כאן FAQ.

אם אתה מעוניין להתחיל ללמוד, וחסר ניסיון קודם, פתח דפי זהב, חפש מועדונים ולך לשיעורי ניסיון. בד"כ הם בחינם, וכך תהיה לך הזדמנות לראות בעיניים על מה מדובר, ומי המדריך. החשוב ביותר בבחירת אמנות לחימה (בייחוד בתחילת הדרך) היא בחירת מדריך שמתאים לך אישית. אז מה צריך לעשות? קודם כל ברר לעצמך לאיזו מטרה אתה רוצה ללמוד. זה יקל על תהליך הסינון. בנוסף, בדוק עד כמה המקום נאמן ל"שיטה" - האם המדריך הראשי עדיין לומד באופן מסודר אצל ראש שיטתו? האם יש אצלו תלמידים ותיקים (כאלו שנשארו איתו כבר 10 שנים)? האם המדריך הוא אדם שאתה מעוניין להיות איתו בקשר קבוע במשך תקופה לא קצרה? אני אישית לומד במרכז הישראלי לטאי צ´י, כלומר אני לומד טאי צ´י בסגנון צ´ו נאן, וכן שינג אי ובשלב מסוים ייתכן וגם פא קואה. טאי צ´י זו אמנות לחימה סינית, פנימית ורכה. אמנות לחימה - לא שיטת לחימה. ההתייחסות היא למכלול החיים, או פתרון כללי של מצבי דיסהרמוניה, לאו דווקא באמצעות אלימות (פיזית או אחרת). סינית - מקור גיאוגרפי של השיטה. הקראטה, למשל, מגיע מאוקינאווה, הפקידו היא אומנות קוריאנית, ומקור האסקרימה בפיליפינים. פנימית ורכה - אין עבודה מרוכזת על פיתוח שרירים וכוח פיזי. גם לא עוסקים בגמישות, אלא שחרור. לומדים לנוע עם היריב, לא לחסום אותו באמצעות כוח (שאז החזק יותר ינצח, ובכל מקרה זה מצב דיסהרמוני נוסף). לסיכום - דבר ראשון ברר לעצמך מה אתה רוצה מאמנות הלחימה. חפש מועדונים באיזור אליו יש לך גישה קלה (ליד בית או מקום עבודה) ותאם שיעורי ניסיון. דבר עם המדריך, אבל הפגן כבוד למקום ולאדם. והכי חשוב -נסה לעסוק במה שיגרום לך הנאה. אם לא תהנה בשיעורים, לא תשרוד לאורך זמן.

כדאי שתוסיף פרטים

כמו באיזה איזור אתה רוצה ללמוד. מה אתה רוצה ללמוד (אומנות לחימה, ספורט וכו´), כמה זמן עומד לרשותך. בכל מקרה מידע על השיטה בה אני עוסק (קוק סול הפקידו) תוכל למצוא בפורום זה לפי השם שלי.

למעלה