הצעה!

Rיקש

New member
הצעה! ../images/Emo41.gif../images/Emo124.gif../images/Emo62.gif

לפני כמה זמן רמי שם הודעה שבה הוא רצה שכל אחד יכתוב שריר שהוא מכיר ומה תפקידו... אז הנה עוד משהו בסגנון, כל אחד יכתוב מאכל שהוא אוכל כחלק מהאימונים שלו ויפרט את הערך התזונתי שלו, כל זה במטרה ליצור בסוף מאמר עם סוגי מאכלים ונתונים שיעזרו מאוד בבניית תוכנית דיאטה לכל מטרה שהיא. גם הדברים הפשוטים ביותר והברורים מאליהם, כגון טונה, קוטג´ וכל זה. אני יודע שיש אתרים שכבר מלאים בנתונים כאלו אבל כמעט כולם באנגלית ומתייחסים למוצרים שיש שם ולא כאן בארץ. בסוף אולי נבנה טבלה מסודרת ונשים אותה בקישורים של הפורום... זה יכול להיות ממש מצוין. אגב, עדיך שנושא ההודעה יהיה גם שם המאכל/מתכון זה יהיה הרבה יותר נוח Rיקש!. ה

Rיקש

New member
לחם ריחיים קל

לחם ריחיים קל - עשוי מקמח חיטה מלא ושיפון (מחיר 8.40) נתונים ל100 גרם, קלוריות: 189 חלבון 11.7 (המון!) פחמימות: 29.8 שומן 2.6 (0.7 רווי) סיבים תזונתיים 12.6 אני מעדיף את הלחם הזה כי יש בו יחסית הרבה חלבונים!. (אלי, רמי, מומחים אחרים... אם יש לכם סייגים לגבי הלחם הזה תגיבו...) Rיקש ה

אלי ו.

New member
נשמע טוב, רק

החלבון בלחם אינו חלבון מושלם (אין בו את כל 9 חומצות האמינו החיוניות) לכן לא רצוי לספור את החלבונים מהלחם בכמות החלבון היומית. חלבון בנוי מחומצות אמינו, יש 20 חומצות אמינו, מתוכן 9 נחשבות חיוניות. (חיוניות - הגוף לא מסוגל לבנות אותן לבד והמקור היחידי להן הוא מזון) לא כל החלבונים הם אותו הדבר, (גם לא החלבונים המושלמים) חלבונים בכלל נבדלים זה מזה בערך הביולוגי, בכמות הניצול, ועוד. בפחממות הייתי מתרכז יותר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.

קופסת טונה במים

סוג Star Kist מחיר 6.3 קלוריות 136 קק"ל חלבון 32 גרם פחממות 0 שומן 0.6 גרם מומלץ בתור מנת חלבון, חיסרון לא כולם אוהבים במים ! המלצה - להוסיף לימון, מעט מלח ועגבניה

Rיקש

New member
זו בדיוק הסיבה שהתחלתי את זה! ../images/Emo45.gif

לstar kist יש 32 גרם חלבון!?!? זה המון! לטונה שאני אוכל (סופר קלאס) יש 27 ! (שמחירו 3.90) אחלה, עברתי לstar kist . עוד המלצה להכנת טונה במים: כדי להעלים את הטעם הדוחה של טונה במים אני מוסיף שתי לבנים של ביצה עם קצת בצל וטיפה של שמן זית , מערבב טוב טוב ורק אז אני מצליח להכניס את זה לפה. Rיקש ה

אלי ו.

New member
רשימת מכולת

טונה - סטרקיסט במים (כמו רמי) או קונטסה (מצאתי חנות בר"ג, בהרצל 78, שמוכרת את זה 3 ב 11 ש"ח, האיכות טובה יותר משל סטרקיסט, הטונה בהירה ובחתיכות גדולות) גבינת קוטג´ (חצי אחוז עד אחד וחצי) - בייחוד מומלץ לארוחה אחרונה. (חלבון קסאין, איכותי, ונספג לאט) דגנים פיבר 1 (נסטלה) - כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, מומתק מלאכותית, דל קלוריות. שיבולת שועל - (ללא סוכר וכל שאר הזבל) לאכול נקי, מבושל במים וקצת חלב. חזה עוף - קחו חזה עוף שלם (לא כזה שדפקו אותו) שימו במחבת טפלון (ללא שמן, או רק קצת) תבלין עוף של פול פרודום. (או לפי הטעם) להוריד מהאש ברגע שבפנים כבר לא ורוד. (אם תשאירו דקה יותר מדי על האש יצא יבש) ירקות, אי אפשר לאכול יותר מדי ירקות. (חוץ מגזר, שאיתו לא צריך להגזים) אם אוכלים סטייק טוב, העדיפו סינטה על אנטריקוט. פירות, אבל לא להגזים. ביצים, הרבה חלבון, וחלמון אחד בשביל הטעם. חלבון מעולה ודל שומן. אורז מלא, אני אוהב לעשות מג´דרה מאורז מלא, בצל ועדשים. (לטגן את הבצל, להוסיף כוס אורז, לטגן עוד קצת, להוסיף 2 כוסות מים רותחים, ולכסות. אחרי 20 דקות להוסיף כוס עדשים וכוס מים רותחים, כורכום קארי, כמון פלפל שחור ומלח, עוד 20 דקות, והכל מוכן) שמן שומשום (הבקבוק הקטן עם כיתוב סינית) - נכון, לא בריא כמו שמן זית או קנולה, אבל כשנמאס לתבל בשמן זית, שמן שומשום מוסיף טעם אחר לחסה.

מוסקיטר

New member
פחמימות

קערת HONEY BUNCHES שזה סוג של סיריאל (מאכל דגני בוקר) עם רבע כוס חלב. רוב המתאמנים שאני מכיר מסתייגים מהסיריאל הזה כי הוא מתוק מדי,אני אוכל אותו כשעה לפני אימון . עולה 24 ש"ח ל453 גר´ ערך תזונתי ל100 גר´: 407 קל´ חלבונים 7.8 גר´ פחמימות 78גר´ (מתוכם סיבים תזונתיים3.23 ,סוכר חום 19.35 ,) שומן רווי 1.1 (מכיל עוד מינרלים וויטמנים כאשלגן נתרן ויטמין B6 ויטמין B12) חוץ מזה(במאמר מוסגר שלא קשור לדיון) כאידיאולוגיה אני מסרב לקנות את כל התוספים שמפציצים אותנו בהם כמו קריאטין ושאר מוצרים שכולם כולם כנראה טובים, אבל משום מה עולים הון תועפות .ומרכיביהם קיימים במיני מזונות שאנחנו אוכלים ממילא. נראה כמה זמן אחזיק בלי להסחף אחרי ההמון בקניות תוספים.

spoild

New member
שאלונת לטבחים

אני רואה שזה לא רק אצלי, המקצוע הידש שרכשתי לי , טבח. לפני שהתחלתי להתאמן בחיים שלי לא בישלתי כלום,היום אני הטבח של המשפחה. השאלה שלי- קוטג´- האהוב עלי כל כך. קיימות קופסאות גדולות יותר מאשר 250 גרם ? יוצא לי ביום לאכול קופסא אולי אחת וחצי, כל יום זה כל יום!, בנוסף לכל היוגורטים והחזה עוף וכל מזון "הגדילה" כמו שאני קורא לו, העסק יוצא הרבה כסף- שלא לדבר על התוספים. וזה מארוחת הבוקר שלי - שיבלות שועל מהשק - הרתחה של 3 דקות במים. ל100 גרם 62 ק´ 2.6 חלבון 10.8 פחממות ערך גלקמי - 49-53 קצת קינמון,חלב ואולי קורנפלקס מחיטה מלאה(להרגיש שלועסים משהו קשיח) שאני מרגיש ממש טוב, אני מוסיף חתיכות של תאנים או פרי יבש אחר. כמה שזה פשוט! זה הכי הכי טעעים. לילה טוב

Rיקש

New member
זה לא מעט מדי פחמימות?

10.8 פחמימות ל100ג´ ? זה ממש מעט. אתה צריך לאכול המון בשביל להגיע למנת םחמימות...
Rיקש

אלי ו.

New member
יש כאן כנראה טעות + אתר ערכים תזונת

62 קלוריות יכולות להכיל מקסימום של 15.5 גרם של חלבונים או פחממות. (4 קלוריות לגרם) פחות אם יש גם שומן (9 קל לגרם) שיבולת השועל שלי (קוויקר) מכילה ל 100 גר : 400 ק 11 ג חלבון 67 ג פחממות (1 סוכרים 66 עמילנים) 8 ג סיבים תזונתיים (למעשה הם היו צריכים לשים את זה עם הפחממות) 8 ג שומנים (1.5 רוויים) (נשארו 6 גרם לא ידועים, בהרבה מקרים זה גליצרין, כמו בחטיפי חלבונים, במקרה הזה זו תעלומה) מצורפים אתרים של ערכים תזונתיים. באנגלית, אתר של משרד החקלאות האמריקאי. מנוע חיפוש מדהים לכל סוגי האוכל. בעברית דיאטנט, אתר עם מאגר ערכים תזונתיים ועוד.

schedule

New member
אלי ו. יש לי שאלה

אני אוכל סובין שיבולת שועל שאני לא כ"כ מרוצה ממנו (יש פה יותר מדי מרכיבים מיותרים) אני מחפש בנרות קווקר משיבולת שועל (כלומר שתהיה שיבולת שועל מה שיותר טהורה), מאיפה אתה קונה את זה ? מה שם המוצר? תודה מראש

אלי ו.

New member
אני משתמש בזה של קוויקר

קוויקר (בישראל שיבשו את זה לקווקר) הוא שם מותג ולא שם האוכל (שיבולת שועל, באנגלית Oat Meal) המוצר נקרא קוויקר בגלל התמונה של הקוויקר (כת נוצרית קטנה ופוריטנית מארה"ב) על האריזה. אני מתאר לעצמי שבחנויות הטבע תמצא מוצר נקי יותר.

תפריט

כמה מישמשים וצימוקים לפני ריצת בוקר. אחרי הריצה מיץ תפוזים,מקלחת 200 ג´ר ברנפלקס,חלב סויה אבקת חלבון של PROLAB . 11:00 קופסת קוטג´+ תפוח. 13:30 קצת אורז,דג או בשר,ירקות,מעט חומוס[משתנה מיום ליום כי אני אוכל בחוץ]. 17:00 חטיף אנרגיה בדרך כלל פאור בר,2 כוסות קפה שחור. 18:30 אימון: 35 ד´ משקולות ללא מנוחה. 19:30 בלנדר: קרח ,בננה ,2 כפיות ממרח תמרים,אבקת חלבון. 21:00 3 פרוסות שיפון,5 ביצים,סלט+כפית שמן זית,ממרח{חצילים,טורקי טחינה או מה שיש} 00:00 2 יוגרט. לשיפוטכם

spoild

New member
אבל מה עם הקוטג´???

לאף חברה אין קופסאות גדולות יותר מאשר 250 גרם ?

אלי ו.

New member
נראה לי שלא אבל תתקשר לתנובה

(הטלפון על האריזה) ותברר. אם אתה אוכל את הקוטג´ים 5% אז תתקשר גם למחלבות האחרות. אולי יש להם לשוק המוסדי.

ronen222

New member
לא אין וגם לא לשוק המוסדי

גם הצהל קונה מהמחלבות האלו וגם שם מגישים בחבילות של 250

lady_anne

New member
5 ביצים ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

נדמה לי שקראתי באיזה מקום שביצים תורמות רבות להעלאת רמת הכולסטרול בגוף, ושהדבר לא בריא ככלל וללב בפרט. אני מדמיינת או שיש בזה משהו?

אלי ו.

New member
ביצים

הביצים הן מקור מצוין לחלבון איכותי, אבל החלמון (הצהוב) אכן עשיר בשומן רווי שעלול להעלות את הכולסטרול ובכלל אינו שומן "טוב". לכן מתאמנים המודעים לנושא אוכלים ביצים ללא (או עם מעט) חלמונים. לדוגמא חביתה מ 5 חלבונים וחלמון אחד בשביל הטעם. (אם ראית את סיינפלד, בזמנו הוא התלונן על דיינר שבו לא מגישים חביתות "לבנות", מחלבונים בלבד)

למעלה