הצעה ממוכר

SHOOTER 8

New member
הצעה ממוכר

נתקלתי במשהו חדש אתמול בבוקר הסתיימה מכירה פומבית כשמישהו שנכנס בשנייה האחרונה עבר את המקסימום שנתתי וזכה במכרז. המכירה היתה מעט מוזרה בגלל שמחיר ההתחלה היה דולר בלי מחיר שמור וזה נמכר ב-486$ שזה מחיר מאוד אטרקטיבי. עכשיו קיבלתי מהמוכר את המייל הבא שנשלח דרך EBAY: haven't heard from nor received payment from winner of headphones. I wanted to contact and ask if you'd be interested in second chance offer if I do not hear from original winner within a couple of days. האם זה חוקי? אם אני עונה בחיוב, יש דברים שאני צריך להזהר מהם? מה קורה אם אחרי שאני משלם, הזוכה מחליט לשלם? תוספות הערות והארות יתקבלו בברכה תודה

w2s

New member
חוקי

יש אפשרות מובנת להצעת SECOND CHANCE, וכל מוכר יכול להציע לאחר המכרז אם משתלם לו למציעים שלא זכו. במקרה הזה הוא מתנה את ההצעה באי תשלום של הזוכה מאחר ואולי יש לו רק פריט אחד מהמוצר הזה. במקרים שיש מלאי מהמוצר הנימכר זוהי דרך מצוינת להגדיל את כמות המכירות. בברכה,

SHOOTER 8

New member
תודה אבל מה קורה אם הזוכה מחליט פתאום לשלם?

זה אדם פרטי שמוכר פריט מסויים שנמצא ברשותו. אם העסקה בינינו נסגרת, הזוכה נחסם ולא יכול לשלם? כפי שכתבתי, מה קורה אם שנינו משלמים?

The Experience

New member
האמת זה קצת מוזר

אפשר להעריך גם אולי שהזוכה הוא חבר שלו שהקפיץ את המחיר למקסימום ואתה היית ממש אחריו או משהו בסגנון כי עבר פחות מ24 שעות מרגע סגירת המכרז והמוכר כבר פונה לבן אדם השני ברשימה. זה לא מקצועי. הייתי מבין אם היו לו כמה סוגים מאותו פריט אבל הוא לא מציין את זה במייל שהוא שלח. בעיקרון SECOND CHANCE OFFER מתבסס על מצב שבו או שהקונה הזוכה מוותר על הקנייה ומודיע על כך למוכר או שלמוכר יש עוד פריט מאותו הסוג שנמכר. פה זה מצב בעייתי והייתי מציע לחכות קצת ולראות איך זה מתקדם.

SHOOTER 8

New member
שאלה אחרונה

לאחר לבטים רבים החלטתי לענות לו ולהסכים עקרונית. השאלה האחרונה שלי, האם אני מוגן במקרה שבתוך הקופסה המהודרת יהיו אבנים במקום אוזניות? תודה

chezy55555

New member
גם אני נתקלתי במשהו דומה

ונראה יותר שהמוכר השתמש עם תוכנה שמריצה את הביד ונותנת יותר בדולר מהמוכר הגבוהה. אני לא הייתי עושה עסקים עם אחד כזה ! וגם לא הייתי צריך להזהר מאחד כזה. אתה יכול לראות ברשימת הבידים כמה הקפיץ "הזוכה" את המכירה . יש לא מעט כאלה שעושים את זה עם יוזר של משתמש או קרוב משפחה על מנת להשיג את המחיר המקסימלי במקום לתת הגבלת מחיר

SHOOTER 8

New member
לא נדאה לי שהוא כזה מתוחכם

לעשות מכירה פומבית בלי מחיר מינימום ובלי מחיר שמור על מוצר ששווה מאות דולרים זה טירוף, לא מצליח להבין מה הוא מרוויח מזה. הפעם האחרונה שהוא מכר משהו, היתה לפני שנה. הזוכה נתן מחיר אחד בלבד ואני לא יודע מה המקסימום שלו. שניות לפני הסיום הייתי בעמדת זכייה במחיר 465$, כשהוא נתן את הביד מחיר הזכיה היה המקסימום שלי 481 + 5 = 486$ זאת הפעם הראשונה שיש לי עסק עם מוכר פרטי, ומכאן החשש שלי. מצד שני, המחיר מאד מפתה. אני חושב שאכתוב לו: let me know when it will be relevant כך שאשאיר את זה פתוח לבינתיים, מה אתם אומרים?

למעלה