הצעה ל - Ramisun

yonia3334

New member
אהההה

מוסיקה רקובה?! אין רגש?! צפוי, מכאני, לא אינלגנט?!?! אתה יכול לא לאהוב את דרים, יכול להיות שהם לא לטעמך, אבל אל תנסה להצדיק את זה שאתה לא אוהב אותם בטענות חסרות בסיס והגיון. מה זה מוסיקה רקובה?? מה מתופף צפוי?!! כי אתה יודע איזה מעבר הוא ינגן בכל שיר חדש שלו?! לכל אחד יש טעם, וזה מובן. אבל לפזר שטויות בלי כל בסיס, זה מה שבאמת רקוב

מסכים 100 אחוז..

אי אפשר לקבוע דברים חסרי ביסוס אם אתה לא אוהב אותם אה ותקשיב לhonor thy father 9:55 - 10:00 "ממש צפוי"

orbiti

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif../images/Emo31.gif

למרות שאני מאד אוהב את דרים ת'יאטר, בחרת קטע ממש גרוע להראות בו משהו טוב שהם עושים. מעבר לעובדה שזה אלבום נוראי למדי (אם כי אני נהנה לשמוע אותו בהקשר מסוים), הקטע הספציפי הזה בשיר הוא פשוט סולו יוניסון מהיר של קלידים וגיטרה, בלי שום יופי הלחנתי או דרייב מהסוג שמאפיין אותם ברגעים הטובים שלהם (כמו השיר שעל שמו אתה נקרא בפורום, לדוגמא).

Fatach

New member
../images/Emo31.gif

אתה אומר דברים לא נכונים וחסרי בסיס!

RamiSun

New member
דרים חסרי רגש?

פשוט לא נכון, זה שמישהו יודע לנגן מהר לא הופך את המוזיקה לחסרת פיל,

מה???

חסרי רגש??! על מה אתה מדבר? תקשיב לhollow years בגרסה של ההופעה live in budokan ואז תגיד לי מה זה רגש..

orbiti

New member
גם עם זה אני לא מסכים

יש איזו גישה כזאת, כאילו למתוח את הגיטרה באמצע הסולו ולנגן קצת בסולם פנטטוני גורם לאיזהשהו רגש. במקרה הספיציפי הזה, הסולו של פטרוצ'י נשמע לחלוטין כמו אילתור רוק רגיל, למרות שהוא מגיע למהירות מאד גבוהה בשלב מסוים. אני מחבב כל מיני רגעים בהופעה הזאת, אבל בחרת שיר מאד בנאלי וסתמי, וסולו עוד יותר סתמי בשביל להמחיש את הנקודה שלך. אני חושב שאצל דרים ת'יאטר ה'רגש' או איך שתרצה לקרוא לזה, מתבטא רק כשהם באמת נכנסים עד הסוף למה שהם עושים הכי טוב - ריצה מסחררת מקטע לקטע בעיבודים מדויקים ומוזיקליים מאד. נכון, חובבי הרוק השמרנים תמיד נרתעים מכל סולו גיטרה שלא מבוסס על בלוז, אבל כשדרים ת'יאטר עושים את זה בקטעים היפים שלהם (ריקוד הנצח, כאמור), זה פשוט עובד באופן הכי יפה ומלא ניואנסים שיכול להיות.

RamiSun

New member
חחח אייל, אתה חמוד אתה.

אתה כל הזמן אומר, אתה צודק, אבל הקטע לדוגמא שהבאת לא... אבל זאת סתם הערת OFF הומוריסטית, לצורך העניין, אני לא מניח שפטרוצ'י מותח את הגיטרה ומנגן פנטטונית בשביל לגרום רגש, הרגש בא מעצם היותו קיים. הרגש של פטררוצ'י עובר בכל מה שהוא מנגן, כמו אצל כל אומן מתוך האצבעות שמנגנות וכל מה שעומד מאחוריהם. אני חושב שזאת טעות ליחס ביטוי רגש רק למרווחים ברצף הנגינה ולא לנגינה רצופה ומהירה.

orbiti

New member
לא אמרתי

שפטרוצ'י מותח את הגיטרה בשביל 'לגרום רגש'. פשוט הגישה השמרנית של כל מיני חובבי רוק טוענת שבשביל שבסולו גיטרה יהיה 'רגש', צריך לנגן חלק מהסולו בסולם פנטטוני ולמתוח את הגיטרה לתווים הכחולים בסולם. בגלל זה יש אנשים מסוימים שמייחסים 'רגש' דווקא לסולואים השמרניים והסתמיים של פטרוצ'י (כמו זה בHollow Years), במקום לדברים שבאמת מממשים את הטביעה האומנותית של פטרוצ'י עצמו - הסולו המודאלי המהיר בFatal Tragedy, הסולו הפיוז'ני בחלק השני של Beyond this life, ואפילו הסולו בMisunderstood. כשפטרוצ'י מנגן משהו סטנדרטי יחסית הוא תמיד נשמע טוב, כי הוא גיטריסט מאד מיומן ומוזיקלי, אבל אני מרגיש שכשהוא מתעסק עם הדברים האלו הוא נשמע לא אמין ומנותק מההקשר שבו הוא פועל. למעשה, כשפטרוצ'י מנגן דברים כמו הסולו המדובר בHollow years, דווקא אז אני מרגיש את כל הדברים הרעים שאומרים עליו - שהוא קר, טכני ו'חסר רגש', פשוט כי הוא נכנס לשדות בהן אין לו משהו מעניין להגיד.

Rudess

New member
אחד הסולואים הגדולים של פטרוצ'י

הוא הסולו בבודקן של HOLLOW YEARS, המון רגש וגם טכניקה עוטפים את הסולו הנפלא הזה!

Rudess

New member
חחחח

הוא משעמם לדעתך? סבבה. מתופף אלים ולא אינטליגנטי? זה כבר הכללה פרועה ולא מבוססת. ייחודה של דרים ת'יאטר (כמו עוד כמה להקות בודדות בהסטוריה) הוא היכול לנגן ברמה טכנית גבוהה ומרשימה ובו בזמן עם המון רגש, ולכן גם המוסיקה שלהם מוצלחת ומהנה כל כך הרבה אנשים ברחבי העולם.

למעלה