הצעה לסקר חדש

הצעה לסקר חדש

מה בא קודם?! הטקסט או המלודיה? [כשאתם שומעים שיר חדש ברדיו, למה אתם מתחברים יותר (למה יותר מקשיבים), למילים של השיר או ללחן שלו?]

או אולי פשוט

ימישיכו בסקרי הדיסק האהוב? *אבל שישנו סוף סוף!* ומה שהצעת... אז היה פעם דיון כזה בפורום. יעל

exit_from_here

New member
בדר"כ למוזיקה

בדר"כ שאני שומע שיר בפעם הראשונה אני לא ממש מרוכז ואני אוהב אותו לפי המוזיקה ולא ממש שם לב על הטקסט חוץ משורות חוזרות ועוד כמה... לפעמים שמבקשים ממני להגיד מה דעתי על שיר אני מתרכז יותר ומשתדל לשמוע את המילים גם בשמיעה ראשונה... אבל שירים שאני אוהב אני מכיר את המילים אחרי מקסימום ארבעה שמיעות... לדעתי בכלל המוזיקה הרבה יותר חשובה מהמילים למרות שמילים גרועות יכולות להוריד הרבה משיר טוב.

N a V e

New member
מלודיה.

רוב הטקסטים לא נועדו שיעמדו בפני עצמם ללא המוזיקה.

Vdrums

New member
למלודיה כמובן ובתור מתופף אז

קודם הקצב, ואם זה אלקטרוני או כלים אקוסטיים...

yuli c

New member
אז ככה...

אני אישית מקשיבה ללחן כי זה מה שמושך אותי. למרות שגם המילים חשובות ויכולות להפוך שיר עם לחן יפה להרבה יותר מרגש.

N a V e

New member
קלידים+נימוק

קודם כל,אני חושב שתופים ובאס יורדים כבר בהתחלה ולא בגלל שהצליל שלהם לא טוב,אלא מפני שהם כלי קצב,ומה לעשות,לא יכולים לבנות לבד הרמוניה(יכולים אבל לא המתבקשת לשיר) נשאר גיטרה/קלידים. גיטרה-כלי נהדר,לכל הדעות,אבל לדעתי לפחות,הוא מעין "כלי של החבר'ה"-נייד,יעיל,לא מסובך מידי ומכניס לאווירה.כשכולם יושבים ביחד אין יותר כיף מגיטרה ושירה... אבל לפי דעתי,ההרמוניה שיוצרים הקלידים(אני מדבר כאן על פסנתר)... לוקחת בגדול. היצירות והתועלת שניתן להפיק מהפסנתר מדהימה,ולוקחת לדעתי בגדול כל גיטרה חשמלית. אם מסתכלים על הקלידים והסינטיסייזרים החדשים שיש-ואיכויות הצלילים והכלים הנוספים שיש בהם(אורגן,strings למי שמבין בנושא,סקסופון ודומיהם) בתוספת איכות הפסנתר האדירה,הכמעט מציאותית,לפי דעתי לוקחת בגדול. ד"א,אני קלידן וגם קצת גיטריסט...

לא יודעת אם שמת לב

רוב להקות הרוק שקמות היום כוללות 2-3 גיטריסטים, תופים ובס. בלי קלידים. לדעתי, במוזיקת רוק, הגיטרה לוקחת את כולם, כי מבחינה הרמונית, שילוב נכון של 2 גיטרות או יותר עושה את זה הרבה יותר מאשר הפסנתר. אצלי זה ככה, בכולופן. (ואני מנגנת בס :)

Vdrums

New member
נכון, ברוק לא משתמשים ביותר

מגיטרה-בס-תופים כי אין צורך. גם בלהקה שיש בה גיטריסט אחד, מקליטים כמה פעמים את הגיטרה במקומות שונים וסאונדים שונים (ליווי, סולו וכו') פסנתר/קלידים ושאר ירקות אלה תוספות שלרוב מכניסים באולפן ולרוב לא תמיד לאורך השיר. מצד שני בארץ היו להקות עם קלידנים כמו משינה ותיסלם. אבל עדיין אין תפקיד מכריע לכלי הזה בשירים. (זה קורה לעיתים רחוקות).

עטלף77

New member
../images/Emo124.gif שימו לב 2

הסקר שופצר וטופל ו 11 האנשים שהספיקו לענות על הסקר הקודם מוזמנים להביא חברים ולענות על הסקר החדש

N a V e

New member
נו..כל הנימוק לא שווה,השאלה שונה../images/Emo13.gif

מן הסתם כולם ביחד-שנותנים הרמוניה... אני קורא לכולם להצביע לכל הכלים ביחד!

עטלף77

New member
חי חי חי...

מחר חן יתעצבן עלי שהרסתי לו את הסקר אבל אני כבר אברח לצבא

למעלה