הצעה לסדר מאיב

הצעה לסדר מאיב

יש לי הצעה לסדר של שרשור חדש אשמח אם תענו ותכתבו דברים שיעשו לנו קצת יותר טוב בנשמה דברים שלא קוראים אותם בעיתונים שיש אצלנו בכל זאת אנשים יפים וטובים ואתן מספר דוגמאות לאחרונה אני מלווה את דודי הנאבק במחלת הסרטן בבית החולים בלינסון ויתכן שגם בבתי חולים אחרים קיים גוף שנקרא עזר מציון הגוף הזה בהתנדבות דואג לאוכל ולמזון לבני משפחה השוהים בבתי החולים בשבתות ובלילות שיושבים ליד מיטת יקירהם למזרון ללינה האוכל מגיע בצידנית ושתיה חמה בתרמוס ראיתי זאת וממש התרגשתי ובתי תמחוי רבים הדואגים לאוכל חם לנזקקים אחד כזה נמצא במצפה הושעיה בגליל יהודי מתושבי המצפה תרם מטבח ואת הציוד הדרוש וכן את הכסף לקניית המצרכים. בגן ילדים בישוב שאינו בשימוש הפך למטבח שבו מבשלים את האוכל תושבי הישוב כולם מתארגנים בתורנות לבשל כל יום את האוכל והאוכל יוצא לאזור חיפה והקריות . ו יהודי אחד מזכרון יעקב שכל יום שישי נוסע קבוע לצפון במיוחד ומסיע חיילים הישר לבתיהם הוא עושה זאת כבר ממלחמת שלום הגליל ובלי הפסקה כל יום שישי ... זהו אם יש לכם סיפורים מהסוג הזה שאינם מתפרסמים משום מה אשמח אם תכתבו זה יעשה לנו קצת יותר טוב על הנשמה .... תאמינו לי

גליה12

New member
איב את כל כך צודקת

לפני כמה זמן קיבל הבן שלי משימה כמעט בלתי אפשרית- למצוא חדשות טובות בעיתון... בקושי מצאנו (נאלצנו להסתפק במדור ספורט) והרי לא יתכן שאין אנשים טובים /מעשים טובים בארץ שלנו... אולי אין בזה דבר חדשותי- אבל בהחלט יוסיף למורל הירוד של כולנו... - נו תתחילו

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
לי דוקא יש חדשות טובות מאד

והרי החדשות הטובות: המצב היום הרבה הרבה הרבה יותר טוב ממה שיהיה בהמשך.

אנירמי

New member
עזרה מציון אם כל הדתיים היו כך

אולי הייתי חוזר בתשובה הם באמת מסורים. שעבדתי באולם הארועים הייתי מכין להם אוכל למטבח החלוקה שלהם. יש לי הצעה שאיב תקח את המיספר חשבון שלהם בבנק תפרסם אותו בשרשור הזה וכל אחד יפקיד משהוא לפי יכולתו.

אנירמי

New member
האם בפורום חמישים סתם מברברים

איב העלתה נושא כואב מצד אחד ומצד שני ציינה שיש עמותה בשם עזרה מציון שמסייעת אני הצעתי שהפורום יסייע אבל לצערי ולאכזבתי אף אחד לא מתייחס אם זה הכוון אז by

magy

New member
אנירמי

כל אדם עושה כמיטב יכולתו ולעיתים בצנעה..... מתן בסתר.......נעשה בסתר....... לא כולם יוצאים בהצהרות על עזרה לזולת.... יש העוזרים לזולת הכללי ויש העוזרים לזולת הפרטי לו....... ממה התאכזבת? גם אני העליתי לא פעם, נושאים ואנשים לא התייחסו...... אבל לא עזבתי את הפורום בגלל זה.
לא כולם חייבים להתעניין בדברים שמעניינים אותי. נכון?

אנירמי

New member
הבעייה במאזן של נותנים ולוקחים

שיש יותר מדי לוקחים בסתר מה שנותנים בסתר. אני לא מתיימר שנתתי אני סה"כ אספתי שאריות והכנסתי לקופסאות. מה שאיב ביקשה זה עידוד מסיפורים יפים .מה יש להתבייש בזה? חוץ מזה אני לא נעלם לגמרי מדי פעם אני מציץ.

magy

New member
אני בעד סיפורים יפים

בעד מעשים טובים....שיש להדגיש דווקא בימים קשים..... אבל....אתה יודע......נניח, שקיבלת במתנה...סל מלא תפוחים יפייפיים...... ותפוח אחד רקוב בתוכם. מה שתזכור בסוף....יהיה.. רק התפוח הרקוב.. ולא את המתנה..היפה..... היכולת לברור את היפה מתוך הכיעור...... קצת הלכה לנו לאיבוד בקצב האירועים....... ובכלל.......חשבתי הבוקר.......על משהו אחר......אבל דומה כשאופטימיסט שומע אמבולנס...הוא בטוח שעוד אדם הגיע לעולם.... כשפסימיסט שומע אמבולנס...הוא בטוח שעוד אדם עזב את העולם..... הא??????????????????

אנירמי

New member
וואלה איך שאת חכמה אבל לא צודקת

לדוגמא בעיניין תפוח רקוב הייתי מוציא את החלק הרקוב קוצץ ומערבב עם התפוחים היפים מוסיף צימוקים אגוזי מלך סוכר וקינמון ועושה שטרודל. בעיניין האמבולנס שבזמנים רגילים זה משל יפה אבל היום ששומעים אמבולנס חושבים על פיגוע

magy

New member
The story of my life

חכמה אבל לא צודקת לא ככה אמרו פעם ברדיו? תהיה חכם ולא צודק!! אתה צודק שאני לא צודקת.....אבל עדיין מחפשת צדק.. לא את הכוכב.....

שילה1

New member
איב..תבורכי רעיון מעולה!../images/Emo24.gif

אני "בגלל "עברי"....מתחילה בקרוב בהתנדבות ב"הפוך על הפוך".. ולמי שלא יודע.. בתי קפה לנוער ,ללא תשלום,במקום אנשי מקצוע להפנות נערים עם בעיות,לטיפול במקומות מתאימים. מדובר על נוער טוב ולא חלילה מי שעוברים על החוק,ועל בעיות בעיקר של הגיל.. והחשוב ביותר..יש מי ששומע ונותן חיזוקים.. כל אחד ודרכו..

שרונהה

New member
איב... באמת הגיע הזמן

לספר חדשות טובות שיעשו לנו טוב הלב... הבת שלי חברה בתנועת "נוער לנוער" זו תנועה שכל מטרתה היא עזרה לזולת בכל תחום. הנוער החבר בתנועה זו מתבקש ליזום פעולות עזרה ולהתנדב. היוזמה צריכה לבוא מהם, וגם הוצאתה אל הפועל. זה מאוד חינוכי ויצירתי.. הבת שלי מדריכה בתנועה זו והיא כל היום חושבת על רעיונות למי לעזור? איפה? איך?.... היא יזמה למשל, עם חבריה לתנועה, פעילות במתנ"ס שברובו מאוכלס בילדים עולים מאתיופיה ומרוסיה ומעט ישראלים, הם הגיעו פעמיים בשבוע לאותו מתנ"ס וקירבו בין הילדים, התרבויות שלהם, ויצרו אווירה טובה יותר וגיבשו ביניהם. ביוזמתה, היא וחבריה לתנועה, ביקרו קשישים בודדים באיזור מגורינו נידבו מצרכים מהסופרים בשכונה והביאו לקשישים. הם ישבו ושוחחו איתם, ושמעו מהם סיפורים על הימים בהם המדינה היתה בחיתוליה. שני הצדדים יצאו נשכרים. הקשישים שנמצאים לבד כל היום בביתם, כמהים לדבר עם מישהו....והנוער שלמד עוד פרק בתולדות המדינה שבדרך... היתה גם יוזמה של ביקור במחלקת ילדים בבית חולים "כרמל" בחיפה הם הביאו להם מתנות, ממתקים, שיחקו איתם, פתרו תשבצים ועוד... זו פעילות מבורכת כי הנוער יוזם אותה...

למעלה