הצעה למאמרים

א תי

New member
הצעה למאמרים

אני זוכרת שכשהתחלנו עם המוצקים, חיפשתי בכל מקום מתכונים חדשים. אני מציעה שכל אחת תרשום מתכונים מוצלחים - שילובים מוצלחים שהיא שמה באוכל, הן בפירות והן בירקות, ואולי יהיה אפשרי להוסיף את זה כמאמר, אני בטוחה שזה יהיה לעזר לכולנו!

dafgol

New member
בכיף....אחלה רעיון ../images/Emo127.gif../images/Emo45.gif

אז לכל המנוסות בתחום.....קדימה צעד ! המתכון היחידי שלי יש כרגע....לנסוע לסופר ולקנות רסק פירות של גרבר.... אבל בהחלט זקוקה למתכונים , כי בר כבר מתחיל לגיל שאפשר להתחיל....

niniv

New member
אצלנו השילובים המנצחים הם:

בננה + תפוח (הבננה מעוכה והתפוח במגרדת של ריסוק) תפוח אדמה + גזר (מבושלים ומבלונדרים...) לפעמים מלון ביד, והיום הוספנו הודו אדום לתפוח-אדמה והגזר. (הלך יופי!)

עמית@

New member
שאלה ל"מוצקות" ../images/Emo3.gif את התפוח מבשלים

קודם?? או מרסקים כמות שהוא?

T noki

New member
אנחנו הכי אוהבים

1. תפו"א בינוני+בטטה בינונית+קישוא קטן+גזר קטן_שוק עוף או חתיכות הודו נקבה או 3 כנפיים עוף. לתבלון אני שמה בצל קטן ופטרוזיליה (לא אבקת מרק ולא מלח). יש הנוהגים להוציא את הבצל אבל אני מוציאה רק את הפטרוזיליה ומשאירה את הבצל לפני הטחינה בבלנדר. לבשל הרבה זמן עד שזה רך מאד. לגיוון - מוסיפים דלעת, סלרי. כף טחינה גולמית (לוודא שאין רגישות לשומשום - עדיף לא בהתחלה אלא לאחר שהילד התרגל) 2. פירות - בננה + שילובים נוספים כמו תפוח/אגס (לא מבושלים). אפשר להוסיף פירות יבשים (לא יותר מדי כי זה מתוק - קודם כל משרים אותם במים רותחים ל10 דקות לפחות. אני שמתי שזיף יבש ומשמש). מלון זה להיט בקיץ - אפשר גם לעשות בבלנדר עם קצת קרח ואז יוצא מין "מילקשייק" קריר ולא על בסיס חלב. 3. אבוקדו - גם טעים וגם בריא ולוקח בדיוק שניה להכין. מועכים וזהו! אם הילד כבר אוכל מוצרי חלב לא ניגרים (גיל 9 חודשים) אפשר להוסיף קצת שמנת חמוצה או ביצה קשה (אם לא אלרגי). בתיאבון!

א תי

New member
ההצלחות שלנו:

בירקות, נדב אוכל את האוכל שלנו, כך שאין לי מתכונים מיוחדים. בפירות יש לנו כל מיני שילובים - אגסים טחינה וצימוקים (הכל מבושל) - תפוחים קינמון טחינה ותמרים (הכל מבושל) - לימים שלא בא לטחון אלא רק למאוך עם מזלג : בננה, קיווי ותותים -מלון ותותים - הכל ביחד: מלון, תפוחים, תותים, בננות, ענבים (חתיכות קטנות בלי קליפה) בתיאבון! את אותם הדברים אני שמה לפעמים עם דייסת דגנים לארוחת ערב כשאין לי ירקות.וכשבא לי לפנק את נדב אני שמה בתוך מעדן טבעי.

למעלה