הצעה לזיהוי כוחות

dafna l

New member
הצעה לזיהוי כוחות

בהמשך למה שכתבתי בקשר לדכאון לפעמים הקושי הוא לקרוא בשם לכוחות שבנו רוצה להציע שנכין רשימה של כוחות כך נוכל להעזר בהם בעתות קשים מה דעתכם? מי שרוצה להצטרף מוזמן לרשום כוחות בסוף נרכז את כולם לרשימה ארוכה ומענינת אשמח לקבל רעיונות

tairon

New member
מרים את הכפפה

בכל רע לראות את הטוב שיכול לצמוח

tairon

New member
שזה בעצם אומר

שרע לנו אנחנו מתקשים להתרכז בדברים אחרים ומתרכזים ברע עצמו ולמעשה גם ברע יש לנו רווחים למרות הקושי לראות אותם אנחנו למדים על עצמנו מכל החויה כל מיני דברים למשל רגישות שלנו כוח שלנו להתמודד עם דברים וכתוצאה מהרע צומח משו טוב גם אם זה לא מורגש באותו רגע

dafna l

New member
תרשה לי להקשות

איך אפשר לראות טוב בהתעללות הורים בילדיהם? בבעל מכה? באובדן אהבה? באובדן ? בגירושין? והרשימה ארוכה

tairon

New member
את מעלה פה קושיה..

וזה אפילו עוד לא פסח אבל מאחר ואני אוהב קושיות אני ישתדל לענות אין טוב בכל אחד מהתעללויות הללו פשוט אין ולמשמע כל אחד מהם גופי נחרד אבל אם תשאלי כלאדם שעבר התעללות כזו או אחרת הוא יאמר לך אחרי הכל שהיה מוכן לוותר על החוויה אבל יצא מחוזק מפליא מה גוף האדם סופג ועדין מצליח לשרוד ולהמשיך בחיים הלאה

dafna l

New member
חחחחחח בפסח הקושיות שלי מורכבות י

ומה עם האמונה שאנו בוחרים את הורינו? זה נשמע לך סביר שאנו נבחר לנו הורים מתעללים? מה המטרה? מה הסיבה שבחרנו לנו הורים כאלה? מה עם אשה מוכה? מסתבר בדיעבד שהיא ידעה קודם?

tairon

New member
את מעלה את הרף אני מבין..

יש מדליות בעסק? כי אני שאפתן רק זהב אבל מה כמו כל הישראלים יביא ארד מעדיף להתאמץ פה קצת שאנחנו באים לאוויר העולם אין לנו מושג לאיזה הורים אנחנו נולדים אם הגענו לעולם עם כפית זהב או שמא עם ארד אנחנו לא בוחרים לנו הורים להוולד אליהם כמו שההורים לא יכולים לבחור את הילד המושלם שיהיה להם זה לא משהו שאפשר לדעת אותו מראש לגבי אישה מוכה יש לי כמה דעות על כך אם היו תקדימים קודמים ובכל זאת נשארה שם זה אולי מתוך האמונה שיחול שינוי באיש שלה ומתוך זה שלפעמים אהבה עיוורת וגורמת לנו לנהוג ללא הגיון וגם את תמיד תשמעי נשים מוכות שיאמרו לך ``אבל הוא הבטיח להשתנות`` והמתינו לשינוי

dafna l

New member
שינוי

אני מאמינה שאני בחרתי את הורי ונולדתי עם כפית של אלומיניום(חחחח זה מה שהיה אז) הם לא בחרו אותי (הם בחרו את הוריהם) אני בחרתי אותם .זוג ההורים המיוחד הזה וכל ההורים הם מיוחדים לילדיהם איפשרו לי להגיע למה שאני היום אני יכולה לקחת מהם חלקים טובים ולאמצם. חלקים שאינני מסכימה עימם יש לי אפשרות להתבונן בהם ,לחוות אותם, ולשנות אותם אצלי. המטרה היא לחוות רגש מסוים או מספר רגשות במלוא העוצמה ומשם לצמוח . אנו כאן חווים רגשות ולכל רגש יש מטרה ואנו מטרתנו לחשוף את המטרות. בקשר לשינוי , הבעיה של כולנו, היא האמונה שלנו שאנו יכולים לשנות מישהו אחר,מתוך אמונה בכוחה המרפא של האהבה. מה שאיננו לוקחים בחשבון זה את רצונו של האחר,האם הוא רוצה להשתנות? אנו מאמינים להבטחה,כי זה עוזר לנו להמשיך להאמין ביכולתנו, להאמין באהבה . השינוי האמיתי מתחיל להתרחש כאשר אנו משנים את עצמנו ואז האחר מגיב לשינוי אצלנו,ויוצר בעצמו אצלו שינוי, וכך מתקדמים משינוי לשינוי כמו משחק פינג פונג או טניס. מהלך שלי גורר מהלך אצל האחר ולהיפך. מה שמונע את תהליך השינוי הוא הפחד לשנות, אשה מוכה פוחדת להתלונן שמא זה יגרור אלימות נוספת,והוא שבטוח כבר ששולט בה באמצעות הפחד והאלימות,ממשיך בהתנהגותו האלימה, עד שהיא מחליטה לא עוד לאלימות. וזה תחילת השינוי אצלה. מי מאתנו לא חש שהינו תקוע בדעה או חשיבה מסוימתאו התנהגות? אני מאמינה שכל אחד מרגיש זאת והדרך ליציאה היא גמישות גמישות מחשבתית,יצירתית עוזרת לנו לצאת מהתקיעות.

tairon

New member
רוחות השינויים

בכדי ששינוי התבצע אנחנו צריכים להיות פתוחים לקבלת השינויים כל אדם מסוגל לזה השאלה היא מידת הרצון על מנת להחלץ ממצבים שתקועים אותנו צריך לרכז אומץ וכוח שיש בכל אחד מאיתנו ישנם כאלו שחוששים משינויים ונשארים תקועים והדבר יוצר אצלהם הרגשת תסכול ואכזבה בו בזמן שזה נמצא בהחלטות שעליהם לקבל ובידיים שלהם שינוי מבחינתי אומר תפיסה חדשה לגבי עצמך הליכה בדרך אחרת ויש כאלו שמפחדים מדברים חדשים למרות שדברים כאלו יכולים לעשות רענון ולהביא לאתגרים שלא לדבר על ענין והתרגשות

מורני !

New member
דפנה

במעשים אלו אין טוב. אבל מה שבטוח שאנו נהיים אנשים חזקים יותר לאחר כל דבר כזה. או שלא. הרי יש אנשים שהתאבדו לאחר מעשים או מקרים כאלו. נכון? הרי לא סתם יש את המשפט - מה שלא הורג אותך מחזק אותך... ואתה באמת יוצא חזק. את לא באה כאן לייאש אנשים אני בטוחה... את באה לעודד דפנה.. ולכן אני בטוחה שמאחורי שאלתך מסתתר משהו.. מה? אני לא יודעת. יודעת על עצמי. יודעת.. שכשאני לא למטה אני למעלה.. ולכן - משתדלת לא להיות למטה. כדי לא להיות למטה .. חייבים למצוא את הטוב בכל דבר.. כי הטוב - זה מה שמרים אותנו. אם זו האהבה, אושר, חיוך, חיבוק של חבר, מילה טובה... כל דבר מעודד. ואם את בתוך המצב, בתוך אלימות, בתוך אובדן.. לפעמים מה שנשאר זה הזכרונות, התקווה, החלומות על מה שיהיה אח``כ. הרצון לחיות. וזהו. אני חושבת.

dafna l

New member
תודה על רשימת הכוחות שציינת

ועל האמונה אין שום כוונה לייאש ההיפך להפיח בנו רוח של אמונה בכוחנו תודה

למעלה