שינוי
אני מאמינה שאני בחרתי את הורי ונולדתי עם כפית של אלומיניום(חחחח זה מה שהיה אז) הם לא בחרו אותי (הם בחרו את הוריהם) אני בחרתי אותם .זוג ההורים המיוחד הזה וכל ההורים הם מיוחדים לילדיהם איפשרו לי להגיע למה שאני היום אני יכולה לקחת מהם חלקים טובים ולאמצם. חלקים שאינני מסכימה עימם יש לי אפשרות להתבונן בהם ,לחוות אותם, ולשנות אותם אצלי. המטרה היא לחוות רגש מסוים או מספר רגשות במלוא העוצמה ומשם לצמוח . אנו כאן חווים רגשות ולכל רגש יש מטרה ואנו מטרתנו לחשוף את המטרות. בקשר לשינוי , הבעיה של כולנו, היא האמונה שלנו שאנו יכולים לשנות מישהו אחר,מתוך אמונה בכוחה המרפא של האהבה. מה שאיננו לוקחים בחשבון זה את רצונו של האחר,האם הוא רוצה להשתנות? אנו מאמינים להבטחה,כי זה עוזר לנו להמשיך להאמין ביכולתנו, להאמין באהבה . השינוי האמיתי מתחיל להתרחש כאשר אנו משנים את עצמנו ואז האחר מגיב לשינוי אצלנו,ויוצר בעצמו אצלו שינוי, וכך מתקדמים משינוי לשינוי כמו משחק פינג פונג או טניס. מהלך שלי גורר מהלך אצל האחר ולהיפך. מה שמונע את תהליך השינוי הוא הפחד לשנות, אשה מוכה פוחדת להתלונן שמא זה יגרור אלימות נוספת,והוא שבטוח כבר ששולט בה באמצעות הפחד והאלימות,ממשיך בהתנהגותו האלימה, עד שהיא מחליטה לא עוד לאלימות. וזה תחילת השינוי אצלה. מי מאתנו לא חש שהינו תקוע בדעה או חשיבה מסוימתאו התנהגות? אני מאמינה שכל אחד מרגיש זאת והדרך ליציאה היא גמישות גמישות מחשבתית,יצירתית עוזרת לנו לצאת מהתקיעות.