הצעד הראשון

imamtherealone

New member
הצעד הראשון

החלטתי שלאחר סיום לימודי התואר (בעוד מספר חודשים) אגיד להורים שלי באופן רשמי על נטיותיי - הדתיות (או החילוניות) והמיניות (לסבית מאושרת בסתר).
קרוב לוודאי שיזרקו אותי מהבית (משפחה דתית מוכרת ומוערכת עם הורים מאוד מאוד מאוד דתיים) וההורים (שניהם, בעיקר אבא) חוטפים ישר התקפי לב ואישפוזים ועניינים.
לא מסוגלת להעמיד פנים יותר, לא מסוגלת לשקר לעצמי ולכולם, לא מסוגלת לחיות רחוק מבת הזוג המדהימה שלי ולהסתיר את הנטיות ואת הקשר.
רוצה להיות חופשיה ולעשות את הדברים כמו שטוב לי, לחיות כמו שאני רוצה, לא לפי תבניות שנקבעו עבורי מראש (אוהו איך נקבעו... אין לי רגע דל עם כובד הציפיות הבלתי אפשרי).
אז החלטתי להודיע להורים ולעזוב. אולי לעבודה בחו"ל למשך איזה שנה, אולי לתל אביב, אולי לכל מקום אחר. זו לא הבעיה. (גם כסף אישי יש מספיק).
רק ש... איך. לעזאזל. עושים. את. זה.

tomasth

New member
הם אנשים עם התייחסות אישית לא רק דתית , נכון ? אי אפשר דרך

מההירכות איתם למצא באיזו דרך זה יתאים להם ?
שמעתי על מקרים של דתיים אדוקים שמצאו דרך לקבל ולהחזיק את הקשר עם היוצא או הבעל הנטיה ההפוכה , אולי קיימת גירסה של זה אצלהם ?
&nbsp
אי הקבלה באה מכיוון דתי , חברתי , או סתם הומופובי רגיל ?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

imamtherealone

New member
הכל...

הכל ביחד...
מבחינה דתית - כי זה אסור, בלה בלה... מבחינה חברתית כי מה יגידו השכנים ואוי השידוך של האחים (למרות שאנחנו כיפה סרוגה אז זה פחות משפיע על שידוכים מחרדים)... הומופוביה רצינית... אני באמת לא יודעת מה ואיך לעשות את זה

tomasth

New member
אולי למצא מקרים של כיפות סרוגות שקיבלו

בן משפחה עם נטיות , אולי כתבים של רבנים שנחשבים על ידם , שמתייחסים לעניין בצורה פחות מרה ?
&nbsp
בעניין הומופוביה רגילה שלא בגלל איסור דתי , זה יותר קל רק צריך להציג את העניין בצורה ברורה יותר כדי להחליף עיוותים מהתקשורת סביבה וכו.
&nbsp
השאלה מאיפה הקושי וההתנגדת הכי גדולה אצלהם , ומשם להביא משהו שיתאים להם לראות העניין בלי השפעות מעוותות חיצוניות.
&nbsp
אולי מהורה אחד שקל יותר לדבר איתו שיחה רצינית עד סוף הטיעון/שאלות ?

bengah

New member
אולי לספר שאת עוברת לגור עם חבר?

לעשות בצורה מדורגת

קליטו

New member
לא מסוגלת ?

יש גם צד שני, הגילוי הזה להורים "יהרוג אותם" ואותך.
הכי קל אולי זה לפזר את המשחק במקרה ומזהים הפסד צפוי.
את יכולה פשוט לעבור לתל אביב וכו' ולתת להם להבין לאט לאט שעזבת את הדת, התנתקות מההורים זה אפשרי דווקא אלא שיש לזה מחיר, את יכולה גם להשאיר מכתב כרצונך, עדיף לדעתי לרכך את המכתב ,
במיוחד אם את מתכוונת להשאר קרוב להורים, עדיף לרכך את המסר.
לדעתי, את בהחלט יכולה לא לחשוף להורים את נטיותייך, כשאת פשוט יודעת שזה לא יעשה לך טוב הבאלגן הזה שיהיה

למעלה