הצמדות למלים

• פותח הנושא ibag
  • פורסם בתאריך

ibag

New member
הצמדות למלים

מישהו יכול להסביר לי את המושג הזה? מה עושה אדם שרגיל להיצמד למילים? וכיצד פועל אדם שאינו נוהג להיצמד למילים?

התהוות

New member
נקודת ראות אחת ומסוימת-

אם למשל אני אגיד למשה- "אל תזדהה אם הרגשות שלך" והוא יקשיב לי ובמשך זמן ממושך הוא יגיד לעצמו "הרגשות שלי הם לא אני". במקרה הנ"ל משה לא ביצע את ההנחיה אלא נצמד למילים שאמרתי לו. הוא פירש את המילים "לא להזדהות"="הם לא אני" ואמר לעצמו את זה. אבל מה שאני ניסיתי לעשות זה בכלל להגיד לו כמה מילים שיגרמו לו להבחין במשהו... והוא הלך ואמר לעצמו שוב ושוב כל מיני פירושים של מה שאמרתי... מילה זה בסה"כ "פוינטר" שכזה- כשאני כותבת מילים אני בעצם מצביע לך על דברים מסוימים במציאות. את יכולה להאמין למה שאני אומרת ("להצמד למילים") ולנסות לפתח דעות ותאוריות על מה שאני אומרת. את יכולה גם לראות על מה אני מצביע במציאו דוגמא מס' 2: יש מצב שאני אגיד "לשפרה יש צפורן ברגל" ואת תאמיני לי. ואז המילים ישארו אצלך "לשפרה יש ציפורן ברגל". ויכול להיות גם שאני אגיד "לשפרה יש ציפורן ברגל" ואת תלכי ותבדקי את זה, את תראי את זה במו עיניך, אולי גם תשאלי את שפרה אם יש לה ציפורן והיא תאשר ואולי גם תגעי בציפורן שלה.... את תחווי את הציפורן ברגלה של שיפרה כחלק מהמציאות וזה כבר יהיה "ידע" שנאגר בתוכך ולא רק המילים "לשפרה יש ציפורן ברגל".

התהוות

New member
גם...

מילים זה משהו "נזיל" (לפי הגדרה שלי), זה משהו שאפשר לערער עליו, זה משהו שלא קיים במציאות אלא רק מצביע עליה. על מילים אפשר לערער. מישהו שנצמד למילים זה מישהו שהידע שלו לא ממש אמיתי, הידע שלו יכול לחמוק מבין אצבעותיו בקלות. המציאות יכולה לסתור את הידע שלו.

מילים

אדם ש"נצמד במילים" בעיניי זה אדם שבקנאות "לא שומר על 4 ההסכמות בכלל ועל טוהר המילה בפרט". אתן דוגמא, אדם כזה מסוגל להגיד משפט ולאחר מכן להגיד "אם לא הבנת אותי, זו הבעיה שלך, אל תיצמד במילים" ... ולא להסביר כלל אפילו לא מילה אחת מהמשפט המקורי שלו. אדם שלא נצמד למילים לא מתנהג כמו בדוגמא הנ"ל.

RieM

New member
מילים הן רק אמצעי

לא מטרה. מילים "מסתירות" מאחוריהן - כוונה. אז בשביל מה המילים בעצם ? כנראה שעדיין לא מצאנו דרך טובה יותר ופחות אמצעית לתקשר ביננו. (או שאולי אני לא יודע על דרך כזו ...) .. מעבר לכך, מסכים עם התהוות בכל מה שטענה בנושא הנ"ל.

למעלה