הצליאק לא ממני...

CATS7

New member
הצליאק לא ממני...

בדקתי עכשיו את התוצאות של בדיקת הדם הכחול שלי: תמונה די יפה הייתי אומרת.. IGA - שזה הבנתי הפרמטר הראשוני לצליאק = 3 (לצליאקון היה 100!!) פריטין - 12 - שזה נמוך (לעומת 6 בלבד לו..) WBC לאוקוציטים - 3.5 יורד בהתמדה במהלך השנים האחרונות. מישהו מבין??? אולי נטלי ???? מעבר לזה: המוגלובין מפואר 12.7 B12 - מעל 1000 !!! התשישות כנראה מהפריטין הנמוך + לחץ דם נמוך משהו שעלי לדעת עוד ???

CATS7

New member
אין לי כאלה אותיות

אימונולוגיה: יש Antinuclear Ab Adults 1.09 - כתוב שזה גבולי - זה קשור ? CRP - קטן מ - 0.5 תודה על התשובה

נטלי22

New member
ראשית, התוצאה של הצליאק אמורה להיות

מורכבת מ-2 חלקים לפחות. חלק אחד, שבו נכתב מה רמת ה-IGA הכללית בגוף שלך, כלומר האם יש לך בכלל בגוף נוגדנים מסוג IGA. רק במידה וחלק זה הוא חיובי, אפשר להתייחס לחלק השני שמראה את התוצאה של נוגדני הגלוטן עצמם, שנקראים ANTI-TRANSGLUTAMINASE או ANTI-TTG או ENDOMYSIAL. לא ציינת בתוצאה שנתת ("3") למה היא מתייחסת. אם ה-IGA הכללי שלך חיובי, והתוצאה של נוגדני הגלוטן היא "קטנה מ-3", זה אכן אומר שהסרולוגיה שלך לצליאק נכון להיום שלילית. זה לא בהכרח אומר ש"הצליאק לא ממך", כי יכול מאוד להיות שאת נושאת את הגן שגורם למחלה, אלא שאצלך המחלה לא התפרצה, וחשוב לקחת בחשבון שהמחלה הזאת יכולה להתפרץ בכל גיל, כך שחשוב לחזור על הבדיקה מדי שנתיים-שלוש לכל היותר, או לפני כן, אם מתחילים סימפטומים מחשידים. הפריטין הנמוך בכל זאת עלול להצביע על בעייה כלשהיא אצלך, אם כי יכול להיות שהגוף שלך משתקם מירידה בברזל בעבר (ילדת בשנה האחרונה? את סובלת מדמם ווסתי רב?), ולפי מיטב ידיעתי - לפריטין לוקח יותר זמן "להשתקם" מאשר להמוגלובין. אולי כדאי ליטול תכשיר ברזל כלשהוא עד שייצפה שיפור ברמת הפריטין. הערך הנמוך של כדוריות הדם הלבנות (WBC) דורש בירור מקיף - יכול להיות שאת נוטלת תרופה כלשהיא שמשפיעה על המערכת החיסונית שלך? למשל משהו שקשור בבלוטת התריס? בכל מקרה חשוב להמשיך לבדוק את זה, כי רמה נמוכה של כדוריות דם לבנות משמעה, שהמערכת החיסונית שלך ירודה, ושאת עלולה להיפגע בצורה חמורה מכל וירוס או דלקת. קחי בחשבון שאני כמובן לא רופאה, אבל לעניות דעתי חשוב שתמשיכי בבירור מול רופא/ת המשפחה שלך.

ravit2b

New member
אני יכולה לשאול גם?

בבדיקות יצא לי Endomysial Ab חיובי ו IgA -13.6 מה זה אומר? כי הבנתי שזה ממש גבולי, בנוסף ה FE IRON תמיד היה לי נמוך, למשל במקום 60 (ערך מינימלי) היה לי 35 וזה תמיד היה ככה, והמחזור שלי ממש קל יחסית, ככה שאין סיבה לאיבוד דם (אם הנתון הזה בכלל רלוונטי). אשמח לדעת מה זה בדיוק אומר כי הרופא לא ממש הסביר לי. ועוד שאלה, למי שכן יש צליאק, האם יש קשר בין חומרת האלרגיה לנזק שנגרם ע"י אכילת גלוטן? תודה מראש

נטלי22

New member
התוצאות שלך מראות סימנים חיוביים

לצליאק. הרמה של הבדיקות לא ממש משנה, כי מה שקובע בפועל זו ביופסיה חיובית/שלילית. יכולה להיות בדיקת דם עם ערכים נמוכים/גבוליים ועדיין תתקבל ביופסיה חיובית והחולה יוגדר כחולה צליאק לכל דבר. הערך עצמו לא ממש משנה. את השואלת הקודמת שאלתי לגבי סיבות אפשריות לאיבוד דם (לידה, מחזור כבד), כי היא מספרת על מאגרי ברזל נמוכים, אבל על בדיקות דם שליליות לצליאק, אז ניסיתי למצוא מקור לאיבוד דם. אצלך יכול מאוד להיות שנתוני הברזל הנמוכים נובעים מבעיות בספיגה שנגרמות מהצליאק שטרם אובחן. חשוב להזכיר שו ושוב, שאם טרם עברת ביופסיה עלייך להמשיך לצרוך גלוטן כרגיל עד לביצוע הבדיקה, שכן אי צריכת גלוטן לפני הבדיקה עלולה להוביל לתוצאה שלילית שגויה (כלומר תוצאה שאין צליאק, למרות שהוא קיים בפועל). במידה ותאובחני/אובחנת ספית כחולת צליאק, ברגע שתעברי לתזונה נ"ג המעיים יחלימו בהדרגה, הספיגה תשתפר, וצפויים לראות שיפור, בין השאר, גם ברמות הברזל שלך. לגבי השאלה האחרונעה ששאלת, לפי מיטב ידיעתי לא מגדירים "חומרה" של אלרגיה בצליאק, כי יכולה להיות רמה מאוד גבוהה של נוגדנים ללא סימפטומים חיצוניים בכלל (מה שהיה לבת שלנו), ומאידך יכולה להיות רמה גבולית של נוגדנים, ושהאדם יפגין קשת רחבה של סימפטומים ויסבול מאוד. בכל מקרה, אדם שמאובחן כחולה צליאק וממשיך לצרוך גלוטן חושף את עצמו לסיכון מוגבר למחלות אוטו-אימוניות אחרות כמו סכרת או בעיות בתפקודי בלוטת התריס, ובהמשך גם לסרטן במעיים, לא עלינו, כך שבמידה ואובחנת חשוב ביותר להימנע מגלוטן לכל החיים. מקווה שעזרתי...

ravit2b

New member
תודה רבה

ובנתיים אני חוגגת על גלוטן. אתמול היה לי יומולדת ואכתלתי פסטה טעימה, אני מתכוונת להזמין פיצה השבוע, בקיצור עד ה 29.5 אני חוגגת

CATS7

New member
סוכריה|../images/Emo141.gif../images/Emo49.gif../images/Emo141.gif../images/Emo214.gif

CATS7

New member
../images/Emo51.gif רבה על ההתייחסות

צחקתי שאמרתי שהצליאק לא ממני: א. זה לא משנה ב. יש סבירות גדולה שלסבתא שלי היה צליאק. במבט לאחור היו לה את כל התסמינים והיא נפטרה לפני 24 שנים מסרטן במעיים. הערך של IGA כן נכתב והוא 3. ממה שהבנתי במפענח הבדיקות שזה שלילי. שאר הבדיקות שציינת לא מצויות בדף.

נטלי22

New member
נכתב שם סתם IGA?

בלי קידומת או מילה אחרת? כי יכול להיות שה-IGA הכללי שלך שלילי, כלומר שיש לך מה שנקרא "חסר ב-IGA" ואז לא ניתן לבדוק אצלך נוגדנים מסוג IGA לצליאק, אלא רק נוגדנים מסוג IGG (Aהם הרבה פחות מדוייקים). בכל מקרה חשוב לחזור לרופא עם כל התוצאות כדי שהוא יפענח אותם בצורה מדוייקת.

CATS7

New member
../images/Emo2.gif

IGA - שזה הבנתי הפרמטר הראשוני לצליאק = 3 ברור שאלך לרופא ובנוסף אני מעוניינת הפעם גם בהפנייה לתזונאית. תשובתי הקודמת נכתבה בחופזה והופסקה באמצע בעקבות כניסת הבוס... יש לי מעט יידע בתוצאות - רחוק מהידע שלך. מכיוון שאני מתייחסת ברצינות לכל נושא הבריאות (בגבול ההיגיון החיובי לא היפוכונדרית), אני במעקב רפואי לגבי כל מה שצריך. הפעם האחרונה שילדתי היתה לפני 16 שנים וחדשיים אבל האופציה השניה של דימום ווסתי רב קיים וקיים (אוטוטו ייגמר בגלל הגיל). מאז ומתמיד ההמוגלובין שלי היה 8-9 ועולה עם כדורי ברזל. בשנים האחרונות התיצבתי על ממוצע של 11 והופתעתי מהתוצאה של 12.7. אני אכן נוטלת אלטרוקסין 50 מדי בוקר לאיזון הבלוטה. האם הוא מוריד לי את הלאוקוציטים??? מה שמסביר את הדלקות שמטיילות לי בגוף בשנה האחרונה. אני לא סתם פניתי אלייך, עקבתי אחרי תשובותייך הרציניות והמלאות (ובאיזה מקום מרגיעות) לאורך הפורום והייתי בטוחה שאת רופאה. כל הכבוד על הידע ותודה שוב על ההסברים.

נטלי22

New member
"IGA" כשהוא נכתב ככה בפני עצמו

אין לו בהכרח קשר לצליאק. יש המון סוגים של נוגדנים בגוף שהם נוגדנים מסוג IGA. בשביל צליאק בודקים נוגדנים מסוג IGA שהם נוגדנים לגלוטן, ובתוצאה חייב להיות רשום TTG-IGA או ANTI-TRANSGLUTAMINASE IGA או ENDOMYSIAL IGA או לכל הפחות CELIAC IGA. אם כתוב רק IGA, יכול מאוד להיות שאת סובלת מ"חסר ב-IGA", ולכן לא יכולים לבדוק אצלך נוגדנים מסוג IGA. אגב, גם חסר ב-IGA וגם בעיות בתפקוד בלוטת הרתיס, הם שני מאפיינים מאוד נפוצים אצל חולי צליאק... ממליצה להמשיך לבדוק את כיוון הצליאק בבדיקות של נוגדני IGG ואולי אפילו גם ביופסיה. תרגישי טוב

CATS7

New member
אהה - עכשיו הבנתי

לא אסתתר מאחורי הגיל הפעם... הוצאתי הדפסה של הבדיקות : TRANSGLUTAMINASE IGA AB בלי המילה ANTI לפניה = 3 C.R.P = קטן מ 0.5 ANTINUCLEAR AB ADULTS = 1.09 זה כל האימונולוגיה.

נטלי22

New member
אז הבדיקה של הצליאק אכן שלילית.

האחרים נראים לי תקינים (ב-ANTINUCLEAR בד"כ לא מתייחסחם לערכים "גבוליים"). עכשיו רק נשאר לעקוב אחר ה-WBC והפריטין.

אור לנו

New member
../images/Emo124.gif נטלי (וגם האחרים) - פענוח בדיקות

ביקשנו לאיש בדיקות לאבחון צליאק מרופא המשפחה אחרי ששנים אומרים לו שהוא סובל ממעי רגיז. הבדיקות שנשלחו היו: Immunoglobulin A - 317 TransGlutaminase (IgA) Ab - כנראה שלילי, כך לפחות אני מבינה (אין ערך לבדיקה) חוץ מזה פריטין לא נבדק, המוגלובין ו WBC בטווח הנורמה האם הוא יכול להירגע - הוא מכור לאוכל איטלקי ובצקים

נטלי22

New member
אולי עוד אין תוצאות של

ה- TransGlutaminase ? כ בד"כ רשום ערך, או לכל הפחות רשום "קטן מ-3" או ביטוי דומה. לכן, זה שלא מופיע כלום אולי מצביע על כך שטרם הגיעה התשובה. מתי נערכה הבדיקה? האם רשום לכם "תוצאות סופיות" בדף התוצאות?

אור לנו

New member
אלו התוצאות הסופיות

תחת הערך של הבדיקה הזו כתוב - לחץ לתוצאות וכאשר לוחצים כתוב שמתחת ל 3 זה שלילי בין 3 - 8 גבולי (אאל"ט ומעל 8 חיובי. אבל בסופו של דבר אין ערך לבדיקה.

נטלי22

New member
אצלנו בתוצאות השליליות היה כתוב

בחלון הזה: " קטן מ-U/ML 3 ערכי יחוס: Negative: 0 - 5 U/ml Borderline: 5 - 8 U/ml גדול מ- Positive: 8 U/ml אין משמעות קלינית במקרים של חסר ב-IGA " וה"קטן מ-3" זו התוצאה, כלומר שלילית. תראי אם זה ככה גם אצלכם.

למעלה