הצלחה בטיפול

anatholden

New member
הצלחה בטיפול

שלום, אני קלינאית תקשורת שעובדת עם מגמגמים ומעניין אותי לשמוע מה מגמגמים מגדירים כטיפול מוצלח. האם הצלחה חלקית נחשבת? האם שיפור בביטחון הוא חלק מהענין? בבקשה שתפו אותי

nayula

New member
לדעתי

קבלה של הגמגום זה אחד ההישגים הגדולים שמגמגם יכול להשיג. זה נותן ביטחון, זה מגדיל את הנוכחות שלך. אפשר לחיות עם זה, אבל כדי שהחיים יהיו נעימים, חייבים לקבל את זה. לשאלתך, צריך להפריד ולהגדיר. טיפול של קלינאי/ת תקשורת אמור להקנות טכניקה. הצלחה בטיפול כזה מתבטאת בשיפור בדיבור. פשוט מאוד. בשביל להעלות את הביטחון וללמוד לחיות עם גמגום צריך טיפול מסוג אחר, שלא מתבסס על תרגילים של נשימה והגייה. הצלחה של טיפול כזה לא ניתנת למדידה, אבל בהחלט גלויה לסביבה.

shuky63

New member
קשה לבוא לטיפול עם שאיפה לצאת

ממנו עם פחות מדיבור מושלם.הרי בדרך כלל מי שבא לטיפול ומוכן להשקיע כסף וזמן סובל מהבעיה שלו.אז קשה לדרוש ממנו לא לפנטז על עצמו כמדבר שוטף לאחר הטיפול. אני מאשים את העובדה הזאת כאחראית לחוסר ההצלחה שלי לשמירת השגי הטיפולים שעברתי לאורך זמן. אולי זו הצעה לקלינאי תקשורת לעבוד בראשית הטיפול על הקטנת ציפיות.

paraglider

New member
להביא אדם

להביא אדם להכרה כי הוא מדבר טוב יותר או חש בטחון בשטף דיבורו זו הצלחה. יש אדם שלמראית עין ואוזן אכן מדבר בשטף לאחר או בזמן טיפול אך הוא אינו חש כך - זו לא הצלחה. אדם שהוא בעצמו מרגיש בטחון בדיבור - זו הצלחה. הוא אינו חיב לדבר בשטף כדי להחשב למצליח. מספיק שיחוש כי יש לו בטחון בדיבור והוא אינו חושש מלהתקע מול אדם זה או אחר - אזי ייחשב למנצח בעיני עצמו. בהצלחה.

למעלה