הצלבת מבטים

הצלבת מבטים

שלום לכולם, אני רוקד סלסה פעמיים בשבוע ותמיד מחליף הבנות זוג, דבר אחד נורא מביך אותי וזה הקטע של להסתכל על הבת זוג בעיינים. אני לא יודע איך זה עם אחרים אבל אני מששתדל לברוח מההצלבת מבטים הזאת, האם לדעתכם כדי להתמקד בעיניים של הבת זוג או שזה באמת עלול להביך גם את הצד השני? ובכלל למה בכלל זה כל כך מביך ואיזה השלכות יכולות להיות אם אני אצליב מבטים עם כל אחת מהבנות זוג לריקוד? תודה מראש ושבוע נפלא!

גרא.

New member
הספקולנט,סלסה הוא ריקוד חושני בו שני בני הזוג

אמורים לרקוד יחד,מתואמים בתנועות,כאשר באמצעות קשר עיניים הדדי,נוצרת התחושה של ריקוד יחד.כל עוד כל אחד מהרוקדים ממוקד במבט על הרגליים,מבצע את צעדיו שלו ומתעלם למעשה מהשני,הריקוד עשוי לאבד את החיוניות וההנאה שיש בו.הימנעות מיצירת קשר עין,משדרת תחושה של התחמקות,מבוכה,ביישנות,בדרך כלל בתגובת שרשרת.אם אתה מתחמק ממבט,ונמנע מהצלבת מבטים,אתה יוצר תגובה זהה של מבוכה,חוסר בטחון ותחושה של חוסר תשומת לב לבת זוגך.מבט בעיניים,לא מבט חודר יוצר הרגשה שאתם רוקדים יחד,מאפשר זרימה שוטפת של הצעדים בצורה מתואמת ומהנה.(מה שלא תמיד קורה אם אתה ממוקד רק בעצמך,ובתנועות שלך ).קשר עין הוא סוג של תקשורת ראשונית,המבטא תשומת לב והתייחסות חיובית.קשר כזה,במידה והוא מתמיד וזורם בתוך הריקוד,והמבטים מצטלבים שוב ושוב,עשוי להתפתח גם לקשר אחר,לאו דווקא קשור לריקוד,לאחר מכן. (מניסיוני כרקדן סלסה לשעבר).

למעלה