הצלבת הילוכים

djaviv123

New member
הצלבת הילוכים

שלום לכולם
באופניים שלי יש 2 פלטות מקדימה ו 10 פלטות בקסטה האחורית.
האם יש סכנה להצלבה במקרה שיש רק 2 קסטות מקדימה ?

זכיר

New member
סכנת הצלבה

אם אתה מצליב, אז אתה מכניס את השרשרת לזווית גדולה יחסית בהשוואה לכיוון הגלגשים ומכאן ליותר שחיקה של השרשרת ושל הגלגשים. בנוסף, המעביר הקדמי עשוי לבוא במגע עם השרשרת ומכאן עוד שחיקה מיותרת למערכת.
באופני כביש (עם שתי פלטות) נהוג להימנע מהצלבה מלאה. אחד יגיד עד גלגש לפני הגלגש הקיצוני ואחר יגיד עד שני גלגלשים לפני המקסימום. בשיפטרים קדמיים יש חצי הילוך שאמור לקזז הצלבות חלקיות.
אני אישית מצליב עד שני גלגשים מהקצה ובמקרים מסויימים עד גלגש מהסוף. לא הבחנתי בשחיקה מיוחדת במערכת.

djaviv123

New member
הצלבת הילוכים

תודה על התשובה אבל
אני יודע איך מתבצעת הצלבה
השאלה אם מדובר במצב של 2 פלטות בלבד סכנת ההצלבה יורדת?

Dov_s

New member
הצלבה לא אסורה

הצלבה לא אסורה אבל גם ממש לא הגיונית.
הצלבה קוראת כאשר את משתמש בגלל השיננים הגדול מקדימה וגם הגלגל הגדול מאחור, זה אינו שילוב אופטימלי אך אפשרי. הבעיה בהצלבות שהן מקצרות את חיי השרשרת וגלגלי השנים ונובעות מחוסר תכנון נכון של ההילוכים ברכיבה. אם אתה לפני עליה חדה תוריד פלטה ותקזז בהעלאת הילוך מאחור. אל תישאר בגלגל הגדול מקידמה ותאלץ להגיע להצלבה כי ההילוכים כבדים מידי.

ophir28

New member
התשובה היא כן

ובתור "דיסלקט הצלבות". מרגע שעברתי לדאבל- נפתרה לי הבעיה.

steiff

New member
״סכנה״ זו מילה קצת מוגזמת...

הסיכוי לנזק למערכות כתוצאה מהצלבה קיים גם ב״דאבל״. השרשראות הצרות של מערכות 10 הילוכים קצת גמישות יותר מקודמותיהן, וכיוון המעבירים הקדמיים לקראנק ״דאבל״ מאפשר השארה של מרווח גדול יותר בין השרשרת למעביר מאשר בקראנקים ״טריפל״. כך שהסיכוי לנזק מופחת.
עם זאת...
עדיף להימנע. כל אחד יכול לקבוע לעצמו ״חוק אצבע״ לגבי מידת ההצלבה שהוא מרשה לעצמו. קח בחשבון שהמרחק בין הפלטות לא שונה בהרבה (אם בכלל) מהמרחק בין הגלגל״שים בקסטה כך שאתה מרוויח... גלגל אחד.

למעלה